PARTYINFO

 

ALTERNATIVA 2004

Datum konání:
03.12.2004 - pátek
Místo konání:
Praha - Matrix
DJs:
Thomas Morr (DE)
Live:
Barbara Idijot (SK), Max Tundra (UK), Christian Kleine (D), Man's Best friend (USA)
Info:
http://www.alternativa-festival.cz
Popis:
start 20:00
 
 
Profily účinkujících

INDIETRONICA

Mezi kytarami a softwarem již neexistuje žádná propast! Velmi čerstvý pojem Indietronica označuje tvorbu, která propojuje pocitovost a energii nezávislé kytarové produkce (inspirací je hlavně indie vlna počátku 90. let  a kapely jako My Bloody Valentine nebo Slowdive) s nejsoučasnější elektronickou hudbou (electronica) a která kvete zejména na tento večer zastoupených značkách Morr Music, City Centre Offices či Domino.

Christian Kleine patří společně s projekty jako Lali Puna, The Notwist nebo Ulrich Schnauss k nové generaci německých hudebníků kloubících dozvuky vlny britských kytarových kapel počátku 90. let (My Bloody Valentine, Slowdive) s moderní elektronickou tvorbou. Jeho instrumentální skladby se vyznačují výraznými melodickými motivy, důrazem na akustické nástroje a hypnotickou pocitovostí. Vedle sólových počinů - nedávno vydal své třetí a prozatím ‚nejrockovější‘ album Real Ghosts - působí také v duu Hermann & Kleine.

www.city-centre-offices.com

Za projektem Man’s Best Friend stojí americký rapper a producent Sole, jeden ze zakládajících členů legendárního indie hiphopového spolku Anticon. Sole má na svědomí mnoho sólových nahrávek i spoluprací pod různými názvy, přičemž jako Man‘s Best Friend letos u německé značky Morr Music vydal velmi pestrou desku The New Human Is Illegal. Jeho precizní nekompromisní hlasový projev má desítky různých barev a totéž platí i o použitých hudebních podkladech - Sole je ukázkovým příkladem experimentálního hiphopu poznamenaného neodbytnou touhou po invenci.

www.morrmusic.com, www.anticon.com

Nezařaditelný Londýňan Max Tundra (neboli Ben Jacobs) začínal na značce Warp, ovšem díky svému nutkání překračovat a překrucovat hudební styly záhy zakotvil u otevřenější značky Domino. Pracuje s postarší elektronikou, akustickými nástroji (nebude chybět kytara) i nejrůznějšími dětskými hračkami. Je  mistrem do detailu propracovaných, zhuštěných, emocemi nafouklých a relativně veselých kompozic, nápady lepí jeden vedle druhého a brání se opakování. Zatímco na debutu Some Best Friend… usiloval o vynalezení jedenácti nových typů hudby, jeho poslední deska Mastered By Guy At The Exchange p?edkládá variace dvanáctky již existujících. House, r‘n‘b, indie-rock, swing… cokoli, vždy však s originálním podpisem Max Tundra.

www.maxtundra.com

Berlínský DJ Thomas Morr je šéfem světově známého vydavatelství Morr Music, které úspěšně propojuje indiepop s novou elektronikou. V Praze nám formou djského setu představí tvorbu svých svěřenců - projektů jako Lali Puna, Isan, Ms. John Soda, Styrofoam, Guitar, Hermann & Kleine, Arovane nebo Wechsel Garland - ale jistě nejen jich. Thomas jako DJ vystupuje po celé Evropě.

www.morrmusic.com

Jednočlenný projekt Barbara Idijot z Banské Bystrice, který se v Praze objevil již na jedné z akcí ze série Sperm Evocations, se věnuje klidnější odnoži clicks‘n‘cuts elektroniky.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016