PARTYINFO

 

ALTERNATIVA 2004

Datum konání:
02.12.2004 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Matrix
DJs:
Indie Twins DJs
Live:
Moglass (UKR), Ludzie (PL), Jackie-o Motherfucker (USA)
Popis:
start 20:00
 
 
Profily účinkujících
Tříčlenný (Jurij K., Vladimir B., Oleg "Bruklin" K.) charkovský soubor Moglass existuje od roku 1997 a vydává na experimentální značce Nexsound. V počátcích se skupina orientovala hlavně na využití nejmodernější techniky a své post-rockovou vlnou ovlivněné skladby stavěla především na kombinaci samplingu s akustikou a hutné postprodukci.
 

Poslední nahrávky Moglass jsou spontánní improvizace, většinou nahrávky živých vystoupení, kterým často, ale ne vždy, padne označení free noise, poněvadž mnohdy jsou zvukově jemné a melodické. Samotní muzikanti svou zvláštně strukturovanou produkci s mírnou nadsázkou označují jako ‚osobní folk‘ anebo‚ kumbálovou psychedelii‘.

www.moglass.com

Žádná pravidla a žádné bariéry! Polská skupina Ludzie na bázi absolutní umělecké svobody rozrušuje jazz za pomoci moderní elektroniky a široké palety živých nástrojů (na mysli vytanou Tortoise), ničí stylové hranice a pídí se po nových hudebních formách. Na značce Post_Post Records jim letos vyšlo instrumentální album Sopot Surround a svůj koncertní potenciál mimo domácí pódia předvedli například ve vídeňském klubu Porgy And Bess. V sou?asnosti se Ludzie snaží do svých jazzově-elektronických skladeb zabudovat prvky electro-punku.

M. Bunio S. hit maker - electronics, production, vocoder, synths, bass, guitar, vocals
Wojciech Mazolewski - bass, electrobass, bass loop sampler
Tomasz Zietek - keyboards, trumpet
Macio Moretti - drums and human beatboxing

http://ludzie.underweb.net/

Jackie-o Motherfucker… post-rock/improv plný překvapení… počátky 1994 Portland (Oregon), středobodem multi-instrumentalista Tom Greenwood + myriády spolupracovníků… inspirace noise/space/folk rock, free jazz, psychedelická avantgarda 60. let, DIY estetika, graffiti… desítka desek+neustálé koncertování (mnohokrát napříč USA, The Wire festival, All Tomorrow’s Parties v L.A. i UK, support Sonic Youth, Animal Collective, Black Dice atd.)…loňská rozsáhlá spolupráce s kanadskými hudebníky (Godspeed!, Set Fire To Flames, Fly Pan Am, Hanged Up) - brzy zdokumentována na značce Alien8… letošní pozdní léto ve studiu, nová deska počátkem příštího roku na značce ATP…

Tom Greenwood - guitar, vocals, turntable
Honey Owens - guitar, synth, vocals
Jessie Carrot - drums, percussions
Josh Stevenson - bass
Adam Forkner - guitar

http://www.roadcone.com/artists/jomf.shtml

Sourozenci Anežka a Jakub Hoškovi fungují jako Indie Twins DJs od roku 2003. Jako členové AM 180 Collective zároveň pořádají i koncerty a výstavy součastného umění.

www.am180.org

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016