PARTYINFO

 

ALTERNATIVA 2004

Datum konání:
04.12.2004 - sobota
Místo konání:
Praha - Matrix
DJs:
Michael Rieger (DE)
Live:
Enik (D), Kevin Blechdom (USA), Jason Forrest / Donna Summer (USA)
Popis:
start 20:00
 
 
Profily účinkujících
Festival Alternativa 2004
Unijazz ve spolupráci s hl. m. Praha,za finanční podpory MK ČR a MČ Praha 1, pořádá festival Alternativa 2004, XII. ročník mezinárodního hudebního festivalu. Vše proběhne 25. listopadu - 4. prosince 2004 a to v Divadle Archa, klubu Matrix a klubu Kaštan - scéna Unijazzu.
 

O festivalu

Během minulých jedenácti ročníků se Alternativa stala jedním z nejrozsáhlejších a nejvýznamnějších evropských festivalů zaměřených na alternativní hudební žánry, které mají rok od roku širší posluchačské zázemí.
 
Tento rok se tedy uskuteční již dvanáctý ročník této přehlídky, která představuje širšímu publiku nejen umělecky náročnější rockovou muziku, ale zasahuje i další hudební oblasti jako jazz či soudobou vážnou hudbu, část je věnována rovněž elektronické experimentální hudbě, v posledních letech se festival otevírá také alternativním formám taneční hudby a etnickým vlivům.

Nedílnou součástí přehlídky jsou výstavy, filmové projekce, besedy a další akce. Návštěvníci tak mají možnost seznámit se s žánry, které vykazují vysokou uměleckou kvalitu a vyznačují se hledáním nových cest a tvůrčích postupů. Většina zahraničních souborů, které zde vystupují, patří k absolutní světové špičce, v minulých ročnících to byli např. americký saxofonista John Zorn se skupinou Masada, Art Zoyd z Francie, Test Dept. z Velké Británie, slovinští Laibach či již legendární postava alternativní scény a zakladatel skupiny Pere Ubu David Thomas z USA.

Kromě zahraničních účastníků a předních domácích souborů alternativní scény se v rámci festivalu na pravidelné přehlídce představují i začínající nebo méně známé hudební skupiny, které nemají moc příležitostí prezentovat svou tvorbu před širším publikem. Z těchto souborů je odbornou porotou vybírána skupina, která získá cenu udílenou ve spolupráci se SAI. I tato část festivalu získává na oblíbenosti zejména u mladých lidí a velice potěšitelná je vzrůstající úroveň hudebníků a také zájem médií.

Mezinárodní hudební festival Alternativa 2004 se uskuteční již tradičně na přelomu listopadu a prosince a proběhne v Praze v Divadle Archa, v klubu Matrix, na scéně Unijazzu v Kaštanu
a na dalších místech.

Za pořádání Alternativy byla Sdružení Unijazz v roce 1999 udělena žánrová cena Akademie populární hudby v kategorii etnická a alternativní hudba, další rok byl Unijazz na tuto cenu opět nominován. Festival byl v roce 2000 zařazen jako významná kulturní událost do programové struktury akce Praha – Evropské město kultury 2000.

Festival Alternativa 2004 proběhne od 25. listopadu do 4. prosince.

www.alternativa-festival.cz

Spolupořadatelé: Amp, Muteme, Rachot Production, Sperm, Starcastic, Tamizdat

Oficiální stránka festivalu: www.alternativa-festival.cz, www.unijazz.cz

Předprodej vstupenek (permanentka pouze na koncerty v Matrix klubu) na vybrané koncerty: Ticketpro, Ticketstream, divadlo Archa (na představení konaná v divadle Archa, Čítárna Unijazzu

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016