PARTYINFO

 

ACAPULCO

Datum konání:
18.12.2004 - sobota
Místo konání:
Ostrava - Fabric
DJs:
Techno stage - Lucca (Acapulco), Davide Squillace (sketch recs/IT), Roman Hyde (Fabric), Raa.o (extdust)
House stage - Ringo, Adam N!, Robbie
 
 
David Squillace - biografie
Davide Squillace se narodil v Sieně ve střední Itálii r. 1977. Hned po jeho narození se rodina vrátila do jejich domovského města, navracejíce tak Davida do jeho vlastního prostředí. To částečně ovlivnilo rysy jeho osobnosti, jejíž sensitivnost – někdo říká "ženská" – se zapsala do jeho producentských kvalit.
 

Na počátku stálo nadšení pro tanec. Davide se seznámil s elektronickou hudbou roku 1995 a postupně začal odhalovat vášeň pro novátorskou zvučnost, která začala být příznačná pro tehdejší techno scénu. Již v té době měl Davide vyhraněný hudební vkus, od německého a amerického electra, k experimentální a house music, ale rovněž i soul, jazz a hip hop. Po krátké zkušenosti coby promotér mu jeho kreativní schopnosti předurčily přesnou cestu, kudy se ubírat – bylo to poté, co si rozšířil dovednosti získané na underground scéně v Neapoli a odjel do hlavního města světa elektronické hudby.

Jakmile v 18 letech dokončil školu, přestěhovat se do Londýna, kde žil 3 roky a kde jeho génius přišel poprvé do styku s generací electro-soundu. Pořídil si první vybavení: sampler a elektrické bubny,  kterými produkuje zvučnost techna. Jeho první práce byly hlavně zaměřené na funkčnost nástrojů a možnosti použití. Tento výzkum zvuku byl pro Davidovo „londýnské období“ charakteristickým rysem. Přestože využíval pouze málo zařízení a měl jen základní znalosti elektroniky, vyprodukoval kvalitní tracky a jeho první nahrávka mu vyšla u Primate. Zanedlouho poté byl jeho talent oceněn labely Audio a Contrast, které vydaly některá jeho EP.

V roce 1999 se vrátil zpět do Neapole, kde začal pozvolna rozjíždět svou Djskou kariéru. Neapolské kluby, v nichž vystupovali špičkoví DJs, reagovaly nadšeně na jeho první sety, takže byl Davide okamžitě přijat do kruhu neapolských techno DJs. V témže roce navštěvoval Davide zvukařskou školu, kterou úspěšně zakončil za 2 roky. V průběhu té doby výrazně omezil svou produkci a zaměřoval se výhradně na technické záležitosti spojené se současnou hudbou.

V roce 2001 se Davide vrátil k produkování tracků. Nyní již vysoká úroveň technických znalostí umožnila jeho talentu plně se projevit a předvést práci špičkové kvality. Nejprve label Design music, potom také Conform produkovaly některé z jeho tracků, které sklízely maximálně pozitivní mezinárodní ohlasy.  Přesto se Davide nebyl schopen smířit s filtry, které labely daly jeho zvuku.

Proto se rozhodl založit Sketch project, aby se nemusel jakkoli omezovat při realizování svých idejí. Tento projekt dospěl nyní k releasu 03, který vrací staré techno music groove a svěžest. Davidovy desky, které hrají DJs po celém světě, jsou klíčem ke vstupu do hlavních evropských „techno-chrámů“. Jeho dynamické sety jsou obecně vnímány jako synonymum ke Sketch produktům: lehkost, rychlost, síla a kvalita nového DJského stylu, jehož mladým zástupcem Davide v dnešní době je.

www.sketchrecs.com

 
Acapulco

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016