PARTYINFO

 

FREE MONDAYS

Datum konání:
24.01.2005 - pondělí
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Stephunk T, Slater, Schwa, Rai
chill-out: Tribal Vision DJs
Live:
Fru Fru
Popis:
křest kompilace Urban Legends
vstup volný
 
 
Nabité Free Mondays v Roxy
Vychází česká psy progressive kompilace!
Příběh o náhodě, představení nového kompilačního alba značky Tribal vision a pozvání na Free mondays.
 
Svět je malej. Když jsem před léty s kámošema vytvořil cdr kompilaci Charlieho Humra, tak se na základě jejího poslechu z Radia 1 ozval člověk, který si tuto kompilaci vyžádal. Dotyčný nám udělal touto objednávkou velkou radost.

Já si tehdy zapsal a uložil jeho adresu s tím, že eventuální další nový počin mu rovnou zašlu jako překvapení. Po pár letech jsem potřeboval zajistit pro Dje Neerava z kanadského labelu Interchill dva míchací cd playery do Punta Azul. Hned jsem si vzpomněl na Dje Schwu, kterého jsem poznal na psytranceovém dýchánku v Turgoru.

Schwa playery do Punta zapůjčil, tehdy jsem však ještě nevěděl, že Schwa je ten člověk, jehož adresu mám doma připravenou v šuplíku a zároveň člověk, který stejně tak jako Dj Neerav, získá na svoji kompilaci švédský projekt Human blue (Dj Neerav zařadil projekt Human blue na kompilaci 13th moon). No a před nedávnem jsem poslouchal chilloutový set Dje Schwy, který byl mástrován ve studio Orm.

Mrknul jsem na web a hned jsem podle adresy studia vytušil, že Schwa bude s největší pravděpodobností týpek, který si kdysi objednal Humra. Kontrolní otázka na Schwu moji domněku potvrdila a já tedy můžu směle napsat: kruh se uzavřel, role se obrátila. Tentokrát se já dožaduji od Schwy debutového kompilačního počinu značky Tribal vision, abych o něm něco málo sepsal.

Jádro labelu Tribal vision tvoří dvojice Slater a Schwa. Oba jsou to djové, kteří se pohybují ve vodách psytranceu, progressive, ale třeba i chilloutu. V psytranceové komunitě jsou Tribal vision už léta zavedeným pojmem. Kluci mají na svědomí spoustu vystoupení a uspořádaných akcí. Jejich hudební aktivity však doslova vygradovaly před pár týdny, kdy do světa vypustili kompilační cd s názvem Urban legends.

cedeMateriál na nové kompilaci se podle mého názoru asi nejvíce blíží stylu progressive, ovšem s tím, že některé skladby v sobě nesou alespoň lehkou formu tranceu a psytranceu. Slater a Schwa se koneckonců v rozhlasovém pořadu Air sofa (hodně dravý promo :)) netajili tím, že tahle kompilačka má přiblížit psytrance širší veřejnosti.

Ale píšu zde rovnou, že vyloženě psytrance na Urban legends najdete jen ve značně vylouhované formě. První track na kompilaci obstaral náš Rai a opět potvrdil, že skutečně umí. Dvojku má na svědomí Mikael Dahlgaard, který si říká Emok. Mikael pochází z Dánska a kromě hudebního producentsví funguje také jako Dj. Jeho sety se pohybují v  hudebních oblastech progressive a psytrance.

Třetím projektem v pořadí je Blt Vs. Elysium project. Blt svoji hudbu tvoří v zemi psytranceu zaslíbené, tedy v Izraeli. Elysium je dalším Dánem na kompilaci. Tenhle jednočlenný projekt můžete znát ze značek jako jsou Kk/Nova zembla, Tip nebo třeba Dragonfly. Švéd Robert Elster si na kompilaci Urban legends zremixoval svoji vlastní skladbu. Roberta na cd hledejte pod názvem Vibrasphere. Ze Záhřebu přispěl  svým trackem Mladen Glavinic alias Parrket.

Německá dvojčlenná formace Pots se na kompilaci prezentuje skladbou Polish Lips. Dj Mel a Marco Scherer skládají hudbu pod názvem Meller a jsou taktéž z Německa. Izraelský projekt Echotek má pravděpodobně ze všech zúčastněných projektů na kompilaci nejvíce nášlápnuto do psytranceu. Echoteka můžete znát i ve spojení se Safi Connection, společně si říkají Neo logic. Skladba Motionrun od Human blue představuje sound toho mainstreamovějšího tranceu, ale rozhodně to není vůbec špatná věc. Celé kosmopolitní kompilační dílko uzavírá již dříve zmiňovaný Parrket.

Slater a Schwa nakompilovali a vydali cd, které je plné známých zahraničních jmen. Z celého projektu je cítit  mladistvá dravost a odvaha, vždyť kluci již od počátku věděli, že hlavní odbytiště pro Urban legends bude v zahraničí, což se díky distribuci Psyshop úspěšně daří. Cd Urban legends od Tribal vision bude pokřtěno 24. 1. v klubu Roxy na Free mondays.
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016