PARTYINFO

 

NIGHT OF TECHNO

Datum konání:
18.03.2005 - pátek
Místo konání:
Vrchlabí - Dr. Max
DJs:
Techno.cz stage: Christian Wünsch, Agent, Kaisersoze, Boss, special Mix Max sunlab.cz
Radio 1 stage: Josef Sedloň, Kaplick, Stanzim
Pivnice stage: Shaffa54
Popis:
videoprojekce green kvant laser show
Line-up:
TECHNO.CZ STAGE >>

20:00 Sunlab DJ's
(Peetr Cook, Ice, Georges, Wortexx)
22:00 KAISERSOZE
23:30 AGENT
01:00 CHRISTIAN WÜNSCH / live
02:00 BOSS
03:30 Sunlab DJ´s MAX MIX by 4 gramo
(Peetr Cook, Ice, Georges, Wortexx)

RADIO 1 / BREAK BEAT STAGE >>

20:00 Submission Square DJ's
(Roof, Matix, Phoska, Airbees)
22:00 Stanzim
24:00 Kaplick
02:00 J.Sedloň
04:00 Submission Square DJ´s
(Roof, Matix, Phoska, Airbees)

PIVNICE / HOUSE STAGE >>

Shaffa and Live Střibro
 
 
Poslední informace Rozhovor s Bossem Kdo jsou Sunlab DJs? Rozhovor s Josefem Sedloněm
Rozhovor - DJ Kaisersoze
Ahoj Jirko, 18. března zahraješ u Dr. Maxe na Night of Techno se španělskou hvězdou Christianem Wünschem a u té příležitosti bychom Ti rádi položili pár otázeček…
 

Tradičně na začátku by nás zajímalo jak se Ti povedl ten minulý rok a zda-li Ti do života přinesl něco nového?

Minulý rok se povedl výborně, byl plný akce a novinek, především jsem se stěhoval z Prahy zpět na Moravu, podařilo se mi úspěšně dotáhnout celou řadu výborných bookingů, zažil jsem vynikající chvíle na nejlepším festivalu na světě (Sónar), zahrál si po boku Carla Coxe :o), koupil Final Scratch, zkrátka nenudil jsem se :o)

Jak by se měl podle tvých hudebních plánu vyvíjet rok 2005? Plánuješ nějaký výrazný posun, nebo si pojedeš podle svého osvědčeného scénáře?

Pořád je se co učit, takže posun bude každopádně, právě jsem si pořídil šikovnou mašinku jménem C Loops se kterou budu v blízkém budoucnu vystupovat, funguje jako sampler a dají se s ní dělat zajímavé kousky. Takže určitě ne zaběhnutý scénář :o)

A co vyvádíš v běžném životě, když se zrovna netočíš okolo DJingu, nebo práce spojené s promotion?

Pokud se můj život netočí kolem muziky, točí se kolem přírody, hodně se flákám po procházkách se psem, taky doháním dluh ve čtení spousty knížek, které jsem si nakoupil a nedostal se k nim.

Na české scéně se za gramofony objevuješ tuším už od roku 1995. V čem si myslíš, že si se za tu dobu změnil ty osobně? Popiš nám Tvůj muzikální vývoj.

Těžko říct, myslím, že jsem se moc nezměnil, ikdyž jsem slyšel nebo četl, že jsem namyšlený a bůhví co ještě :o) Myslím, že jsem pořád stejný, kdo mě zná blíž, ví to, kdo věří kecům, ten je mi fuk :o)

Jak vzpomínáš na tu dobu když jsi začínal hrát, kdy frčela především Houseová vlna, Techno právě startovalo, o DnB a podobných ani nemluvě a největší droga se linula z aparátu?

Byla to fajn doba, ale ta dnešní je taky super, každé období má svoje. Tehdy se to ještě tak moc nesortovalo, neškatulkovalo se a jel se prostě mejdan. Bylo super sledovat třeba line up prvních brněnských garáží, kde vedle sebe (po sobě) bez sebemenších problémů hráli house DJs s drsnými rakouskými techno řezači :o)

A když by si měl trochu zavěštit…., jakou máš představu o scéně za dalších 5, 6 let?

Tak to je opravdu hodně těžká otázka, momentálně se zdá, že se celá scéna jaksi komercionalizuje a náročnější muzika jde trochu stranou, je to vlastně logické, lidi se chtějí především bavit a ne řešit. Doufám, že v budoucnu z řad promotérů vymizí podvodníci a lháři (Kingdom a jim podobní), jinak by se taky mohlo stát, že za pár let už tady budou (zase) jen diskotéky. Co se týká stylů, které se budou za pět let hrát, myslím, že to bude zhruba stejné, ikdyž určitý posun v kvalitě zvuku a vůbec tvorbě tady jistě bude, protože ten jde ruku v ruce s technickým pokrokem a ten má sílu a rychlost tornáda.

Jak si myslíš, že může být dlouhá kariéra DJe? Ty už v tom jedeš nějakých 10 let, myslíš, že se toto poslání dá vykonávat celý život? Přece jenom sluchovody dostávají zabrat a to cestování také asi není to pravé ořechové…

To je velmi individuální, záleží na tom, jak to kdo má, jak moc se snaží, ale především jak moc ho to baví, zdravotní stránka v tom hraje taky svou roli, ale to se dá ovlivnit právě tím, jak moc chceš a jak si to užíváš.

Ty jsi se zařadil po bok DJs, kteří dali ve své dráze zelenou vynálezu Final Scratch. Myslím, že o kladech této technologie již spousta lidí ví, nás by však zajímalo, kde Ty vidíš největší slabinu FS?

Já osobně žádnou slabinu FS nevidím :o) Hraji jak z desek (většinou), tak z FS a to především minimal a věci, které už se na deskách nedají sehnat, nebo třeba na deskách vůbec nevyšly, proto jsem si FS kupoval, nebyl v tom nějaký módní vliv, ale čistě praktická touha zahrát si věci, které jsem dosud zahrát  nemohl.

Jak moc si se naučil Final Scratch využívat? Stal se již nezbytnou součástí Tvého vystoupení, nebo si sem tam dáš ještě klasiku se štanglí desek?

Jak jsem řekl, FS používám jen ve speciálních případech, povětšinou při klubovém hraní. Valnou většinu hraní absolvuji z desek. Časem to může být jinak, zatím nemám důvod to měnit.

Kde ty vůbec sháníš kvalitní muziku na deskách? V česku? V zahraničí? V kamenných obchodech, nebo na internetových shopech? Poraď malinko nám méně zkušeným.

Všechny možnosti jsou správně :o) Nejvíc nakupuji v Rakousku, raritní věci pak ve Španělsku nebo Anglii, chystám se na pravidelné návštěvy Londýna, protože se zdá, že se konečně objeví solidní letecká společnost, která bude nabízet letenky za přijatelné ceny a Londýn je na desky ráj. Všem bych (abych si přihřál polívčičku) poradil navštívit i-net obchod www.vinylshop.cz , který právě s kamarádem otvíráme, budeme se specializovat především na techno, ale najde se u nás také kvalitní house a vynikající alba na CD, specialitou by měly být ceny cca 250/ks a hlavně rychlost v dodání, protože nás už štvalo jak většina on-line shopů nabízí zboží, které nemá skladem a lidi pak čekají celé měsíce, otevřeno budeme mít zřejmě od 7. týdne tj. 14.02.2005

Víme o tobě, že se podílíš na přípravách jedné z největších halových akcí u nás, brněnské Orion Hall. Jaká je vůbec Tvoje role v pořadatelském týmu G-productions?

Starám se o kompletní booking. S tím souvisí i naše budoucí činnost, založení tzv. G Bookingu, který bude sdružovat CZ DJs, kterých si vážím a vím, že hrají výbornou muziku a hlavně hudbou žijí (Daho, Ginger, Hyde, Subsist) a budeme bookovat jakékoliv!!! DJs z celého světa za bezkonkurenčních podmínek.

Poslední Orion Hall proběhla vloni koncem listopadu. Na internetu se vyrojili spousty rozporuplných názorů, především pak na téma hudební produkce. Jaký je tvůj názor rozpoznalce kvalitní muziky od bezduchých vypalovaček na zde předvedené výkony DJů? Kdo potěšil tvé labužnické ucho a kdo Tě naopak nepřesvědčil?

Mně se nejvíc líbil Steve Rachmad, moc mě nedostal Fumiya Tanaka, což mě hrozně mrzí, protože jsem se na něj těšil. Jinak všichni hráli bezvadně, to že se někomu koncepce večera nelíbila je mrzuté, pro příště se z toho poučíme a nebudeme tolik experimentovat, protože názory a hlavně spokojenost lidí, jsou pro nás nejdůležitější.

A jak se rýsuje další OH? Můžeš nám už o ní něco prozradit? Bude více headlinerů jako teď při Allstars, nebo se budete spoléhat na jednu megastar formátu Carl Cox?

Zatím bohužel nemůžu prozradit vůbec nic (ikdyž bych rád :o). Určitě bude vyšperkovaná a vymazlená jako vždycky, jsem si jistý, že je se na co těšit.

Jako rezident OH jsi si již zahrál se spoustou zvučných jmen? Máš na někoho z nich nějakou pikantní, nebo snad legrační vzpomínku? Na koho nejradši vzpomínáš?

Pikantní vzpomínek na international DJs je na knížku(y) :o),  největší „prdel“ byla asi s Robert Hoodem, respektive s jeho manželkou, kterou s sebou všude bere, je to opravdu Velká paní, která se ani nepřišla podívat na party, zůstala v hotelu a užívala si českou kuchyni, když druhý den odjeli a my přišli vyřídit hotelový účet, na jeho konci byla nemalá položka za zničené (rozsednuté) záchodové prkýnko, což velmi pobavilo celý personál hotelu a ve finále i nás :o) Nejradši vzpomínám na … no na koho já asi můžu vzpomínat nejradši, samozřejmě na Richie Hawtina :o)

A která OH se Ti vybaví jako nejpovedenější a čím Ti tolik utkvěla v paměti?

Nejpovedenější byla jistě ta s Carl Coxem, mým favoritem je OH se Surgeonem, Oscarem Mulerem a Christianem Wünschem, protože to byla muzika od podlahy.

18. března u Dr. Maxe ve Vrchlabí – Christian Wunsch – co Tobě říká toto jméno a hlavně jeho produkce?

Christian je vynikající producent a fajn člověk, hraju skoro komplet jeho produkci, vystupovali jsme spolu už mockrát a jsem si jistý, že se mají lidi na co těšit.

S klubem Dr. Max Vrchlabí jsi již měl taky párkrát tu čest. Jaké vzpomínky Ti odtud zůstaly?

Výborný zvuk, parádní lidi, netradiční prostor, bombastická lokalita, krásný holky, super obsluha a to všechno spojuje jeden klub, to je jako sen :o)

Co říkáš na celkový lineup pro Night of Techno 18.3.2005 ve Vrchlabí?

Bez chybičky!!!

A na konec opět vzkaz pro partypeoples Dr. Maxe:

Já stejně tak jako ostatní se na Vás moc těšíme, pokud nemáte, ale opravdu, něco lepšího, určitě se 18.3. stavte u Dr.Maxe, bude to jízda.

Děkuji za interview.

Georges/Sunlab.cz

 
Rozhovor s Agentem Speciální cenová akce Christian Wünsch ve Vrchlabí

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016