PARTYINFO

 

NIGHT OF TECHNO

Datum konání:
18.03.2005 - pátek
Místo konání:
Vrchlabí - Dr. Max
DJs:
Techno.cz stage: Christian Wünsch, Agent, Kaisersoze, Boss, special Mix Max sunlab.cz
Radio 1 stage: Josef Sedloň, Kaplick, Stanzim
Pivnice stage: Shaffa54
Popis:
videoprojekce green kvant laser show
Line-up:
TECHNO.CZ STAGE >>

20:00 Sunlab DJ's
(Peetr Cook, Ice, Georges, Wortexx)
22:00 KAISERSOZE
23:30 AGENT
01:00 CHRISTIAN WÜNSCH / live
02:00 BOSS
03:30 Sunlab DJ´s MAX MIX by 4 gramo
(Peetr Cook, Ice, Georges, Wortexx)

RADIO 1 / BREAK BEAT STAGE >>

20:00 Submission Square DJ's
(Roof, Matix, Phoska, Airbees)
22:00 Stanzim
24:00 Kaplick
02:00 J.Sedloň
04:00 Submission Square DJ´s
(Roof, Matix, Phoska, Airbees)

PIVNICE / HOUSE STAGE >>

Shaffa and Live Střibro
 
 
Poslední informace Rozhovor s Bossem Kdo jsou Sunlab DJs?
Rozhovor s Josefem Sedloněm
Ahoj Josefe, 18. března zahraješ u dr. Maxe na Night of Techno se španělskou hvězdou Christianem Wunschem a u té příležitosti bychom Ti rádi položili pár otázeček…
 

Na začátku nám pověz jak se Ti vyvedl vstup do nového roku? Dal sis na silvestra nějaké předsevzetí? A řídíš se jimi?

Cítím, že předsevzetí si člověk může dát každý den, změna je život. Jinak pro mě v něčem začal ten novej rok spíš až od začátku února, s příchodem roku KohoutaJ

Jak se momentálně daří? Co děláš ve chvilkách volna?

Daří se dobře, víc se teď soustředím na rodinu, mám 2 děti. Zároveň i rád poslouchám převážně novou muziku a připravuji nové pořady. Rád také zajdu na něco povedeného do kina, na koncert a samozřejmě i sport.

A čím se poslední dobou zabýváš pracovně? Jaké aktivity vyvíjíš když zrovinka neroztáčíš vinyly, nebo nemoderuješ své radiové pořady?

Cítím, že si teď dávám spíš takový voraz od dalších činností. Rád bych ale v průběhu roku udělal nějaký koncert či party, toho co mám rad, ale to spíš jen okrajově.

A co Tvoje cíle? Dereš se zrovna za něčím novým, zajímavým, nebo se jen tak necháváš zvolna unášet vlnou spokojenosti nad současným stavem Tvé osobnosti?

Ani jedno ani druhý. Spíš cítím, že věci v životě se přirozeně odvíjí a konkrétně v práci mám pocit, že něco dalšího ještě přijde. Rád bych dělal muziku a i něco celospolečensky prospěšného, co pomůže a zároveň i mě naplní.

Jsi známým milovníkem kvalitní muziky všech možných stylů. Jaká muzika je však Tvému srdci nejbližší a naopak, která Tě nijak moc nepřesvědčila?

Hudba je jen dobrá a špatná. Je fakt, že mi skrz ruce projde spousta věcí i mnoho průměrných. Rád objevuji nové fůze a styly. Zajímá mě vývoj. Doma nejvíce poslouchám klidnější záležitosti, který mají v sobě ale nejen klid, tak i moment překvapení, zvukově i strukturálně zajímavé věci.

Soudě dle stylu Tvého hraní máš rád klidnější tempo skladeb do 140 bpm, co však říkáš na poněkud novější a rychlejší muziku, třeba zlomenky DnB a Jungle, nebo především v Praze hodně rozjeté Systemz… 

Je to ok, já sám jsem D´n´b také hrával v 96/97, ale přirozeně mě baví taneční hudba okolo 130 – 135 BPM, a je jedno jestli to je techno, breakbeat, trance nebo house.

Na české taneční scéně jsi toho zažil již nesporně mnoho, můžeš vzpomenout na nějakou pozitivní událost, kterou jsi zaregistroval v poslední době?

Myslím, že naše taneční scéna zaznamenala určitou katarzi, někdo to nazývá krizí. Ta věc je ale v podstatě pozitivní, něčím očisťující a mám pocit, že lide, co rádi tančí, na party chodit budou i nadále a budou se chtít bavit, aspoň většina, kvalitní hudbou. Jen ta je může rozvíjet po mentální i emocionální stránce. Je dobré se vykašlat na zbytečné škatulkování a zůstat stylově otevřený dobré muzice.

Co muzika posledních týdnů, máš tip na nějakou pecku, která Tě opravdu zaujala?

Je jich spousta. Z poslechové hudby mám třeba rád nové album amerického projektu Shuttle 358 - Chessa a nebo debut dánského projektu Efterklang, kteří dorazí 10.4. i do Prahy. Z breaku třeba nový singl Plump Djs, je toho moc….

Na podzim loňského roku jsi byl za hraním skouknout i Jižní Ameriku, jaký nejpodstatnější rozdíl na tamější party jsi oproti česku zaregistroval? Co lidé, jak reagovali na Tvůj hudební servis?

Lide reagovali skvěle, byli právě stylově otevření, bavili se, přesto, že jsem nehrál jen progresive house nebo trance, který tam asi nejvíce frčí. Hrálo se mi tam moc dobře a rád bych se tam určitě někdy brzy vrátil.

Jižní Amerika jistě nebyla ojedinělým hraním za hranicemi českých luhů a hájů. Na jakou zemi a klub, kde jsi mohl prezentovat své umění nejraději vzpomínáš a proč?

Asi se budeš divit, ale hrál jsem už jen ve Francii, Slovensku a Rumunsku, ale v tom Peru to byl asi nejsilnější zážitek. Rád jezdím hrát i na Slovensko.

Máš nějaké své posvátné místo, kde se Ti vůbec nejlépe hraje? Klub na který nedáš dopustit?

Nemám, snad jen na klub Strahov 007, kde jsem začínal poč.90. let hrát, na ten asi dopustit nedámJ

V posledních letech se na trhu objevily docela zajímavé novinky v oblasti techniky pro DJs, např. Final Scratch, nebo naposledy zajímavý CD player Technics SL-DZ1200. Jak k těmto „vynálezům“ přistupuješ Ty a který Tě asi nejvíce zaujal?

Registroval jsem oboje, ale Final Scratch mě nezaujal svou náročností si nosit s sebou notebook a ty věci tam cpát. Ohledně CD playeru mi to přijde zajímavější. To co neseženu na vinylu si můžu stáhnout na CDr a pak to namixovat  třeba s vinylem do setu. Final Scratch má výhodu v téměř neomezeném množství skladeb, ale to mě neláká.

Myslíš si, že se „díky“ těmto přístrojům začne klasická vinylová deska pozvolna vytrácet, nebo má ještě stále dost příznivců v oblasti DJingu, kteří ji nenechají zašlapat všudypřítomnou digitalizací?

Myslím, že ne. Vinyl má svoje charisma, je to určitý artefakt.

18. března ve Vrchlabí u Dr.Maxe budeš dirigovat druhou stage na Techno veselce s Christianem Wunschem. Sleduješ občas produkci tohoto španěla? Jaký máš na tento ostrý styl techna názor?

Nesleduju ho, jméno znám, ale patřil pro mě už k druhé nebo spíš mladší vlně techna, kterou jsem již nesledoval. Názor si asi udělám až u Vás, uvidíme… jinak ostrý techno je zase jen dobrý a špatný.

Hostem klubu Dr.Max jsi již párkrát také byl. Jaká vzpomínka odtud Ti provází myšlenky na toto místo?

Jednou to bylo super, pak to bylo také i slabší s návštěvností, ale lidi byli vždy fajn a bavili se.

Jistě si také ještě vzpomeneš na svoji zatím poslední návštěvu Maxe 27.10.2004 na zdejší Absolut stagi na Nightork aka Breakz…. Sešli nám trochu kritiky …, jaké pocity v Tobě tato akce s odstupem času zanechala?

Přišlo tenkrát právě méně lidí a tak to nemělo takovou atmosféru, jakou bych si přál, ale ti co byli, se snad bavili a přijdou i tentokrát. Zanechalo to ve mě pocit, že se rád vrátím.

A na konec můžeš také zaslat vzkaz pro lidičky, které se přijdou podívat 18.3. k Maxovi ve Vrchlabí:

Těším se a věřím, že si to tam užijeme a pořádně zatancujemeJ.
 
Děkuji za interview.

Georges/Sunlab.cz

 
Rozhovor - DJ Kaisersoze Rozhovor s Agentem Speciální cenová akce Christian Wünsch ve Vrchlabí

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016