PARTYINFO

 

RIOT NIGHT

Datum konání:
22.01.2005 - sobota
Místo konání:
Praha - Abaton
DJs:
main stage: Emilio Ferreira (EAR, Exclusive 3 hrs set), Toni Riot (Soundstrike.org), Jerky M (Soundstrike.org), Kerberos (Soundstrike.org
house floor:
A-Man (Soudstrike.org), Andrey (Poslouchej.net), Mike-E vs. Izarp (Crystal, Tábor)
Info:
http://www.soundstrike.org
Popis:
vstup 120 CZK, holky do půlnoci zdarma
Line-up:
Hlavní "Riot" stage:

21:00 – 22:30 Kerberos
22:30 – 23:30 Jerky M vs A-Man
23:30 – 00:30 Toni Riot vs Jerky M
00:30 – 01:30 Toni Riot
01:30 – 04:30 Emilio Ferreira
04:40 - ?? ...djs rotation…

House Floor

21:00 – 22:30 Mik-e vs Izarp
22:00 – 24:00 Andrey
24:00 – 02:00 A-Man
02:00 – 03:30 Mik-e vs Izarp
03:30 – ?? … djs rotation…
 
 
Rozhovor s Toni Riotem Show na 4 gramofony + sampler Profily DJs
Rozhovor s Emilio Ferreirou
Emilio Ferreira se poprvé představí českému publiku 22.1.2005 v pražském Abatonu na akci RIOT NIGHT! Emilio, který se pořád usmívá se již na všechny příznivce klubové hudby již moc těší a zodpověděl nám také několik otázek:
 

Proč se chystáš do Čech a je tvoje vůbec první návštěva?

Ano do čech jedu porvé a moc se těším. Moje návštěva má nejen důvod vystoupení na akci v Abatonu, ale dalším důvodem je, že budeme slavit kulaté narozeniny mého dobrého kamaráda a dje Toniho Riota. Takže vlastně spojím příjemné s užitečným :o) Samozřejmě je to pro mě příležitost představit u vás sebe a svou hudbu.
 
Řekni nám něco o stylu jaký hraješ a jestli máš pro české publikum připraveno něco speciálního?

Mými sety se prolíná hned několik stylů. Dá se říci, že převážně se jedná a techno, electro, minimal, ale nevyhýbám se ani měkčím, pumping a nebo zcela tvrdým stylům.

Hudba má samozřejmě mnoho společného s instinktem a emocemi. Nikdo z nás není stále šťastný a nebo smutný, život má své skvělé, ale I smutné momenty a stejné je to s mou interpretací house music. Nerad se škatulkuji do toho či onoho stylu. Dokonce mám i výběr disco tracků, Kraftwerk, Depeche Mode nebo Donnu Summer. Rád postupuji z temnějších rytmů do vzrůstající energie a zpět, vychutnávám si vrcholy I náladové momenty, stejně jako je tomu v životě.

Na co se v Praze nejvíc těšíš?
 
Doufám, že naleznu ty správné party-people, kteří dokáží přijmout více než jeden monotonní hudební styl a zvuk, což je doména většiny současných djs. Jistě se dočkáte mnohých mixovacích triků, efektů jako Alesis Air FX, Red Sounds Cycloops Sound Bite a nebo Korg Kaoss Pad II – což jsou efektové jednotky, které dokáží vytvořit zvuky a smyčky podle okamžité potřeby. Mnoho djů používá efekty neustále a nechci, aby jste to pochopili tak, že to tak dělám I já - opak je pravdou, fx je vhodné použít pouze krátce a v ten správný čas, jinak vše působí spíše rušivě. Tímto způsobem lze vytvořit nově některé části známých tracků a tomu se říká remixování na živo.

Založil jsi svůj vlastní label…

 Ano, nazval jsem ho Electronic Arteficial Recordings. Je to vlastně účelově založený label pro mě a mé přátele, abychom mohli rozšířit své hudební aktivity. Nechceme být také omezováni komerčními zákony a očekáváními, kterými se řídí mnohá vydavatelství.

V roce 2004 jsem hrál všude možně po festivalech, různých akcích, klubech a neměl jsem na studiovou práci mnoho času. Kromě djingu mám také ještě práci na plný úvazek, takže není jednoduché najít mnoho volného času, když to zrovna potřebuji. Rok 2005 bude pro mě zcela odlišný v tom, že budu poprvé fungovat jako producent a budu se snažit vybudovat si renomé na scéně také tímto způsobem.

Plánujeme pracovat společně s Ritzi Lee z Amsterodamu a společně se věnovat práci na labelu a promovat zvuk Berlínského Tresoru u nás v Holandsku – takže se bude často jednat o více experimentální zvuk.

Díky za rozhovor…
 

Více info je možní získat na www.emilioferreira.com

Živý set ke stažení: http://www.ump3.de/content/ferreira_at_reactor_2004.html

 
Emilio Ferreira poprvé v Praze!

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016