PARTYINFO

 

XPRNC 15

Datum konání:
18.03.2005 - pátek
Místo konání:
Ústí nad Orlicí - KD
DJs:
Inigo Kennedy (UK), Snippah (SK), Kaisersoze, Molczik, Recall, Subsist, e-Li; Siggy
Live:
Newmi
Info:
http://www.infomag.cz
subsist@xprnc.com
 
 
Xprnc 15
V červenci to bude pět let od doby, kdy se tato noc se stala nedílnou součástí zdejšího kraje. Ve své historii se bez nadsázky mnohým stala akcí, kde poznali kouzlo elektronické hudby různých odnoží a prozřetelně představila hosty, kteří se v budoucnu stali uznávanými osobnostmi. Od samého začátku razila koncept progresivních line upů, který jej neopustil ani dnes a stal se inspirací i jiným. Za tu dobu slavila úspěch, velikou oblibu veřejnosti či respekt jedinců, ale i neporozumění a pády z podcenění. Nic méně, nastal čas, aby se opět přihlásila o své místo.
 

A že to tato slečna myslí opravdu vážně, o tom nepochybně svědčí její grandiózní line up, překypující muzikou absolutních kvalit, slibující ne-monotónní hudební zážitek. Prostě a jednoduše, stále se drží své oddanosti silné muzice a nabízí, co je jejímu srdci blízké. A koho, že si pozvala na svůj večírek tentokrát?

Neznám hudebního fandu či techno dje, kterému by tento Brit nic neříkal. Je to člověk, který svým neoddiskutovatelným talentem psal historii vývoji techno soundu a nepochybně mu patří post Mistra producenta a Pana dje. Jeho diskografie zahrnuje úctyhodnou škálu vydaného materiálu, čímž mj. jenom potvrzuje, s kým máme tu čest. Dalo by se o něm dlouho mluvit v superlativech, už jenom pro jeho bravurní um hraní ze 3 gramofonů a Pionneru navíc. Ovšem troufnu si říci, že není typ umělce prahnoucí po vymoženostech celebrit, ale působí naopak skromně. Dámy a pánové - INIGO KENNEDY.   

V dnb světě je dosud neobjeveným talentem. Po poslechu jeho promo dema Studený front, které je výhradně z jeho materiálu, jsem nevěřil, že tento člověk za sebou nemá alespoň deset vydaných vinylů. A už vůbec jsem nechápal, jak je možné se dopracovat k tak precizním a zvukově dotaženým skladbám po pár letech hudební tvorby. SNIPPAH k nám zamíří ze sousedního Slovenska a všem, kteří mají chuť načerpat inspiraci a poznat drum´n´bass i z jeho zajímavější stránky, než je mnohými dji dokola omílaný, doporučuji nenechat si jeho vystoupení ujít! 

Dalším neméně významným hostem je snad všem velmi dobře známý resident Orion Hall a pravidelný host mnoha významných akcí, přerovský KAISERSOZE. Jenom pro ubezpečení některých (ne)znalců, jež mají převeliké obavy, co že k nám Jirka přijede hrát. Kaisersoze je předurčen technu a pseudonym Aleph užívá pro minimalová vystoupení. Tedy tentokrát se můžete těšit na, jak on sám říká: „Energickou, dynamickou, hutnou, zvukově bohatou a rajcovní muziku:-)“

Město slavného zlatavého moku Pilsner Urquell přijede reprezentovat rovněž čím dál známější MOLCZIK. Není tomu dlouho, co se stal členem tamější agentury Techanalitic a právem se mu hraní jenom hrne. Zdeněk má více hudebních poloh, od groovy funk-minimalu přes tech-trance po techno. Na Xprnc se představí ve společném setu, kde mu bude kolegou resident akce SUBSIST.

Na časy nedávné si budete moci zavzpomínat v době, kdy se za gramofony postaví v zdejším okolí známý RECALL, jež opráší desky v jeho kufru zapadlé a aparaturou se proline zvuk retro soundu. Do tohoto večera již neodmyslitelně patří druhý z rezidentů, reprezentujíce atmospheric dnb, E-LI. Jeho ucelený set a precizní mixing je již zlatým pravidlem, za což se mu dostává zasloužené atmosféry. Sice posledním představovaným, ovšem prvním v line upu, je jediný live act zdejšího regionu, letohradský NEWMI. Tomáš si na úvod chystá klidnější rytmy a nutno podotknout, že jeho poslední vystoupení signalizovalo značný pokrok.

Připraven je obvykle silný a dynamický zvuk, který je významným předpokladem dobré party, v doprovodu zeleného laseru, všelijakých světel a světlušek, kterým dominuje  videoprojekce a její pilot SIGGY. Vašim smyslovým buňkám požehnají dva bary.

Přijďte včas, party začíná již v 20h! Konec je tradičně plánovaný na 5h. Vstupné je velmi solidních 150Kč, po 22h už 170Kč.

Více na www.infomag.cz

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016