PARTYINFO

 

ETERNITY

Datum konání:
12.03.2005 - sobota
Místo konání:
Brno - Favál
DJs:
Lucca (Acapulco, CZ), Nitto (Hybernia, E), Xano (La House, E), Radan Mach (Fatal), Spyro (JPA), Marthen (Exwired)
 
 
Rozhovor s Luccou
Rozhovor se španělským managerem Luccy a Nita
Když se řekne Hÿbernia... Sera, stín v backstagei
 

Úvodem se nám prosím trochu představ. Kdo je Sera?

(Smích). Sera je fakt zvláštní osoba, někdy mu nerozumímJ Ne, teď vážně: jsem naprosto normální, zajímám se o elektronickou hudbu, užívám si ji a je součástí mého života. 

..a kromě toho jsi vytvořil jeden důležitý projekt v jižním Španělsku, a to Hÿbernia...

To ano. Jak jsem řekl, miluju hudbu, ačkoli je to pro mě současně záležitost obchodu. Co je však nejlepším okamžikem na mých akcích, je když procházím backstageí jako stín, DJ hraje nějaký řádně našlápnutý track, party je super, klub je narvaný, pak se podívám dolů na všechny ty pařící clubbery...a cítím uspokojení z dobře odvedené práce. 

Jak ses vlastně do světa elektronické hudby dostal?

Když jsem ještě studoval v Madridu, začal jsem objevovat techno-pop, techno & trance a další styly – to bylo začátkem 90.let. Seznámil jsem se s Luisem (bratr Cristiana Varely) a pár dalšími DJs a lidmi, kteří se motají okolo hudby. Byla to fajn doba, každý víkend byl jedinečný. Byli jsme jedna velká rodina a to v určité míře přetrvalo i do doby, kdy jsem se vrátil na jih Španělska. Oddal jsem se hudbě a začal spolupracovat s kluby, dělat promo akcím a začal jsem si rýsovat projekt Hÿbernia.

Akce Hÿbernia se rozjely v roce 1999. Seznam nás s historií projektu.

Začátky byly těžké. Potkal jsem Valera, se kterým jsme začali dělat malé akce v jeho klubu. Na akcích vystoupili Oscar Mulero, Cristian Varela a pár lokálních DJs.

Později se náš projekt rozrůstal, na akcích hrálo víc DJs, i prostory byly větší. Dělali jsme akce v nejlepších klubech v Almerii, jako např. Magic, Piramide, La Rocca, kromě toho také v Granadě v Industrial Copera a mnoha dalších v našem regionu, až jsme se v posledních letech  “zabydleli” v Malibu clubu.

Můžu hrdě říct, že jsme zde jako první zabookovali DJe, kteří náleží k celosvětové špičce: Carl Cox, Richie Hawtin, Jeff Mills, Dave Angel, Marco Carola, Chris Liebing, Dave Clarke, Pascal FEOS ad…

Hÿbernia nejsou jen akce, ale pod tento název patří také bookingová agentura.

Ano, můj vztah s kluby, ostatními promotéry a manažery DJů mi dal příležitost rozjet vlastní agenturu, samozřejmě ve spolupráci s ostatními španělskými i zahraničními agenturami. Máme exkluzivní roster pro Španělsko a zároveň booking mezinárodních umělců pro kluby či festivaly.

Z umělců, které zastupujete, jsou tu 2, kteří tě celkem zaměstnávají: Nitto a Lucca.  Rozpovídej se o česko-španělské spolupráci.

Nitto je jako můj bratr. Je s námi již od začátku Hÿbernia, jako umělce si ho velmi vážím. Je mladý a schopný. Dokončuje nějaké své tracky pro svůj nový label.

Co se týče Luccy, seznámil jsem se s ní v roce 2002. Objevil jsem ji přes internet, kontaktoval jsem ji, požádal o nějaké info atd., až jsem ji zabookoval na menší turné po Španělsku. Na turné proto, že jsem ji nechtěl vidět hrát pouze jednou, ale poznat její styl, přístup k hraní atd.

Všichni byli velmi překvapení jejím skvělým výkonem. A vida...téměř po 3 letech je na české špičce, prosadila se i v Evropě a začíná přicházet do povědomí i v Americe. Pavel, její osobní agent, odvádí dobrou práci; pracuje tvrdě a zde je výsledek.

Lucca je velmi populární i u nás: v minulých letech její sety zazněly v nejlepších španělských klubech a letos v červenci Lucca zahraje v nejprestižnějším španělském klubu Florida135. Co je důležité, je, že je skromná a tvrdě pracuje. Myslím, že ji budu muset požádat o autogram, až se teď uvidíme, kdo ví, kolik to bude stát v budoucnu! :-)))

11.3. a 12.3. budeš doprovázet na jeho cestách po českých luzích a hájích :o), co od této tour čekáš? Co si myslíš o české scéně a DJích?

Není to poprvé, co jedu do ČR, většinou jsem tady byl jako road manager a agent Nitta či dalších španělských DJs. Mám tuto zemi moc rád a rád tady s Luccou a Pavlem pobývám. Lidi jsou tu velmi přátelští, proto se moc těším, až zavítáme do Fabricu – klub s vynikající atmosférou, a na Eternity v Brně – akce Eternity obecně jsou fakt cool! Na českých partypeople je znát, že milují muziku a užívají si tanec. Jen doufám, že tu nebude moc velká zima, nejsem na to zvyklý! :-)

Co se týče české scény, moc toho o ní nevím, ale myslím, že je na vzestupu, hlavně pokud jde o velké festivaly. Mělo by tu ale být taky víc klubů, oba momenty jsou pro scénu, hudbu a její rozvoj důležité.
 
Z českých DJs znám samozřejmě Luccu, kromě toho jsem také v kontaktu s Ladidou ohledně jejích hraní ve Španělsku. Myslím, že Ladida je také velmi kvalitní DJka na dobré technické úrovni. Z dalších DJs jsem se seznámil s Kaisersozem a Miss Renny. Doufám, že jsem na nikoho nezapomněl!

Poslední otázka se týká tvého oblíbeného DJe, oblíbeného stylu, producenta a tvoje top 10:

Když nepočítám mé DJs...Mým oblíbeným Djem je Cristian Varela. Znám ho jako přítele už hodně dlouho. I když slyšíte jeho 4- nebo 5-hodinový set, nemůžete si pomoct a tancujete od začátku až do konce.

Oblíbený styl? Poslouchám téměř všechno. Doma preferuju house či electro, na akcích spíš techno a tech house. Můj oblíbený producent je Laurent Garnier. Slyšel jsem od něho různé tracky rozmanitých stylů a naprostá většina mě dostala. Fakt má úžasný cit pro hudbu.

Jelikož nejsem DJ, nemám aktuální top 10, ale tady jsou moje oblíbené tracky za poslední roky, bez pořadí:

# Tiga and Zyntherius :: Sunglasses at Night
# Laurent Garnier :: Crispy Bacon
# Renato Cohen :: Pontapé
# Lucca :: Mirage 01
# Felix Da Housecat :: Rocket Ride
# Deep Dish :: Flashdance
# Death in Vegas :: Rocco (Dave Clarke Remix is perfect)
# DJ Rolando aka Aztec Mystic:: Knight of the Jaguar
# Alter Ego :: Rocker
# Martin Solveig :: Rocking Music

See u in Fabric Ostrava and Eternity Brno! Don’t miss opportunity to have a good time!

Nos vemos!

 
Jak bude vypadat Eternity na Favále Interview se Spyrem Rozhovor s Marthenem Další Eternity tentokrát ve Faválu Další Eternity
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016