PARTYINFO

 

DIGITAL PENETRATION

Datum konání:
05.02.2005 - sobota
Místo konání:
Praha - Cross
DJs:
Ashley Marlowe (Conemelt, Optional Extras, Anticat – UK), Mr6 (Anticat – UK), Kansas City Prophets Live! (Seed Records, Control Tower – UK), Juan Falero (UK), The Feral Kid (UK), Touchwood + Igraczech (Kaktus Recordings), Yukimura, Raveboy (MessiahKomplex), Matoa + Nailer (London Underground Crew), Hujer (DCT), Machine Funck, Phlhp (FR)
Info:
http://digitalpenetration.wz.cz
digital.penetration@gmail.com
 
 
Mr 6 na Digital Penetration
Kansas City Prophets
Po úspěšném vystoupení na premiérovém Digital Penetration na konci září 2004 v pražském Crossu se tentokrát nejen do hlavního města (5. 2. 2005 na Digital Penetration v Crossu) ale i do moravského Znojma (4. 2. 2005 ve znojemském GoGo klubu) vrací udeřit Simon aka Brucie Quantize.
 

Za pomoci zvukové představivosti a svého notebooku bude prezentovat současný zvuk projektu KANSAS CITY PROPHETS. Při jeho minulé návštěvě jsem měl možnost vyslechnout část jeho setu v Crossu, ale opravdovým oslovením byl až poslech záznamu živého vystoupení.

Na pravidelně přicházejících vlnách citlivě zlomené rytmiky do svých uší vpustil atmosféru zvukově tepající elektroniky. Základ je postaven na plných basových linkách, které znějí až ponuře a navozují tak obraz éry průmyslové Anglie. Celková stavba Simonových skladeb je na první pohled minimalistická, valí se s monotónní přesností, ale celkový dojem do sytých odstínů nálad dobarvují teprve emocionálně laděné motivy, které z hradby industriálního zvuku s jemností vyplouvají na povrch. Ty pak krystalizují ruku v ruce s naší fantazií, je to jako kdyby člověk musel nejprve akceptovat temnou atmosféru jako nezbytný podklad, do které mu pak Simon za odměnu maluje své pocity, nálady a příběhy. Sytost agresivních basů buduje rytmus s břitkými virbly a činely a v kombinaci s rozmanitými zvuky, melodickými  plochami a neobvyklými samply vytváří pulzující zvuk temného electra.

Kansas City Prophets založili v roce 2000 dva týpci z Brightonu a svůj styl označili jako machine-driven future funk. Své elektronické breaky tento projekt předvedl na akcích s undergroundovým feelingem jako Haywire Sessions, Electrocuted, Erratica či Seed London Underground a hudebně reprezentuje sound anglických labelů SEED RECORDS a zejména CONTROL TOWER, na kterém také v roce 2002 vyšel jeho producentský debut Ignition EP a o rok později Puncture EP. Control Tower je electro/nuskool brekabeat label, který patří pod křídla dvou ostřílených hochů – Keitha Tenniswooda aka Radioactive Mana (polovina dua zvukových kouzelníků Two Lone Swordsmen) a basového teroristy Simona Browna aka The Dexorcist, který se v ČR premierově blýsknul v polovině prosince 2004. Tracky Kansas City Prophets se dále objevily na kompilacích Electro Codes 1 & 2 německého Electrolux, Seed Records Volume One, Smell my Love či Beat Clash vol 1.

Jejich zájmem není hraní vlastních desek a vlastně ani žádných jiných desek – nejsou DJové, svůj zvuk a nápad prezentují pouze přímo – formou živého vystoupení pomocí počítače. Jeden z členů KCP se v červnu 2004 odstěhoval do Prahy, kde rozjel vlastní samostatný projekt, a kterého my známe pod jménem legendární Matkore. Dvoučlenný projekt KCP se tak změnil na one-man show. Z důvěryhodných zdrojů víme, že Simon není typ člověka, který by se v klubu hojně oddával konzumaci alkoholu či přivádění se do vyšších stavů vědomí, ale spíše intelektuál, který si libuje v mystických pocitech, které „posílá dál“ prostřednictvím své tvorby.

Kansas City Prophets live uslyšíte na těchto akcích:

4. 2. 2005, GoGo, Znojmo

Kansas City Prophets live (UK), Laura Level + Rodent (Strobe), Machine Funck, Fun G, Wopé (SK), Elwiva, Helmut, Vont, Pablo, Orgy

5. 2. 2005, Cross, Praha

Ashley Marlowe (UK), Mr6 (UK), Kansas City Prophets live (UK), Juan Falero (UK), The Feral Kid (UK), Yukimura, Raveboy, Touchwood + Igraczech Matoa + Nailer, Machine Funck, Hujer, Phlhp (FR)

Diskografie

Sublima EP (12")    - Subliminal gonzo
Ignition (12")     - Control Tower
Puncture EP (12")    - Control Tower
Elektro Codes. Two (2xCD)   - Elektrolux
Elektro Codes.Three (2xCD)   - Elektrolux
Beatz Clash Volume 1     - Longhaul
Seed Records Volume One (CD)         - Seed Records
Sound Off     - Fuel Records

Odkazy:

www.seedrecords.co.uk
www.kansascityprophets.com
www.crossclub.cz
www.gogoklub.com
digitalpenetration.wz.cz

 
Houseový chameleón Ashley Marlowe Seed Records mini tour v České republice Digital Penetration již potřetí

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016