PARTYINFO

 

DIGITAL PROGRESSION

Datum konání:
04.02.2005 - pátek
Místo konání:
Znojmo - Gogo
DJs:
Breakbeat & electro stage: Machine Funck, Fun G
Drum and bass stage: Wopé (SK), Elvira + Vont + Helmut (Jungle_unit), Pablo, Orgy
Live:
Kansas City Prophets (Seed Records, Control Tower/UK), Laura Level + Rodent (Strobe)
Info:
http://digitalpenetration.wz.cz
Popis:
vstup 50 CZK
 
 
Kansas City Prophets
Profily Djs a liveactů

Laura Level

V roce 2001 byla vybrána na základě svého dema jako jediný zástupce ČR z přibližně 60 českých DJs a producentů na Red Bull Music Academy do New Yorku. Styl hudby, který hraje můžeme označit jako tech-electro. Nejedná se ovšem o módní a komerčně laděné retrodisco, nýbrž o tvrdé tech-electro, které čerpá z odkazu elektronické hudby.

Mezi její oblíbené producenty patří Surgeon, Jeff Mills, Regis, Christian Wünsch, Speedy J, Luke Slater, the Advent, Terence Fixmer, Front 242 a Gaiden. Za dobu svého působení na scéně natočila 6 demo CD. V červenci 2002 namíchala "Electrosmoke Therapy", které zvítězilo v soutěži o mix cd SOL v časopise Bassline. Ve stejném roce získala residenturu v německém klubu Prison v Landau (kde pravidelně vystupují taková jména jako Marusha, Marco Bailey, Thomas Schumacher, Gaetano Parisio, Rush, Speedy J, Chris Liebing atd.).

Představila se rovněž v několika rádiích v těchto tanečních pořadech: Sobotní Dance Party na rádiu Kiss Publikum, Fresh na rádiu Radio Life, Clubmix na Radiu Bonton, Laary Faary na Českém Rozhlase, Kissmania rádia Kiss Hády, rádiu Dragon a na Rádiu 1. Laura Level se také intenzivně věnuje vlastní produkci, která se dá stylově zařadit na pomezí experimentální elektroniky a ambientu.

Současně také pracuje na tanečních skladbách, což byl jeden z hlavních důvodů, proč používá Final Scratch. Je to dokonalý digitální prostředek, který umožňuje hrát vlastní produkci a skladby, které nikdy nevyšly na vinylech. Zatím posledním počinem je mix CD Glas-Perlen-Spiel, které zajímavým a originálním způsobem kombinuje dj set a live-act (ke stažení na www.techno.cz).

Rodent

RODENT se tvorbě elektronické hudby věnuje intenzivně 10 let. Jeho styl se dá označit jako electro (s vlivy od ambientu po EBM). Má klasické hudební vzdělání. V roce 1998 začal vystupovat živě (používá notebook a cubase sx, sequencer, synthesizer). V roce 2001 vystoupil na festivalu Summer of Love 2001 a na festivalu elektronické hudby Headhunter (vedle Gun Dreams, atd.).
Na podzim téhož roku se stal členem bookingu klubu Depo9 v Olomouci, což mu umožnilo prezentovat ve větší míře své hudební vize návštěvníkům klubů. V roce 2002 intenzivně koncertoval na tanečních parties a na podzim téhož roku vystoupil několikrát jako support elektronické legendy Vanessa. V roce 2003 vstoupil do agentury Strobe a stal se redaktorem časopisu Bassline Elektronik.

Jeho skladby se objevily na několika kompilacích (např. Czechoslovak techno mixed by DJ Lucca, In Electro We Trust by Anthony Rother atd.) u nás i v zahraničí. Společně s Laurou Level zremixovali Deeper Love od DJ Jerryho, která vyšla letos na vinylu u BE Records.

Diskografie:

Intergalactic Hunter, In Electro We Trust, Datapunk (new label of Anthony Rother), 2004
Deeper Love (Rodent & Laura Level remix), Deeper Love vinyl by DJ Jerry, BE Records 2004

Machine Funck: men + machines = electro

Spojení lidí a strojů dává vzniknout fůzi elektronické muziky. Samplery, efektory, synthy, vocoder, mikrofon, gramofony a mixáky – to vše spojené v jeden fungující a pulzující celek, ze kterého se linou nadčasové zvuky starého i současného electra z celého světa, od pomalých baladických pohádek až po agresivně rozjeté roboty, samozřejmě přihazují i vlastní tvorbu, která mezi posluchači sklízí úspěchy.

Dva povahové i hudební protipóly – Abu a Nailer – se i se svými přístroji spojily, aby daly vzniknout jiskřivě fungujícímu duetu, který baví změnami nálad, zvraty ve zvucích, budováním atmosféry, MCingem a hlavně zvukem, který u nikoho jiného v Česku neuslyšíte – nezdeformovaným a pravověrným electrem – takovým, jaké za hranicemi prožívá obrovský boom, ale u nás stále ještě není slyšet.

Drum and bass stage:

Wopé (SK), Elwira, Vont, Helmut (jungle_unit), Pablo, Orgy

Odkazy:

http://www.gogoklub.com
http://digitalpenetration.wz.cz
http://www.seedrecords.co.uk
http://www.strobe.cz
http://machinefunck.wz.cz
http://nailer.deejays.cz

 
Digital Penetration putuje do Znojma Seed Records mini tour v České republice

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016