PARTYINFO

 

CREATIVE

Datum konání:
11.02.2005 - pátek
Místo konání:
Praha - Paradogs - Karlovy Lázně
DJs:
Funk D'Void (Soma rec./UK), Jerry (Apokalypsa), Pietro (resident), Malda (Techanalitic)
 
 
Pozvánka na Creative a bio Funk D
Na tento pátek je pro Vás nachystáno další vydání večírku Creative. Jako speciální host byla pozvána hlavní postava skotské techno scény – Lars Sandberg – aka Funk D´ Void, bio níže. Chybět samozřejmě nemůže resident Pietro, který si jako hosty pozval zástupce plzeňské scény – DJ Malda (Techanalitic) a kontroverzního brněnského DJe a promotéra party Apokalypsa – DJ Jerry.
 

Funk D'Void

Lars Sandberg je klíčovou postavou posledního desetiletí skotské techno scény. Jako jeden z prvních se tento švédsko-glasgowský DJ (po boku Stuarta McMillianema ze Slamu a Orde Meiklea) začal v 80. letech zaobírat housem a významně tak přispěl k rozvoji nyní velmi uznávané glasgowské klubové scény s jejími legendárními city parties jako UFO nebo Nude Photo. Poté následovalo 7 let práce na pozici managera rekord shopu; během této doby do sebe vstřebával všechny prvky království jazzu, funku a soulu. Pokud k tomu přidáme Larsovo klasické hudební vzdělání a vášeň pro DJing, je jasné, že začátek jeho vlastní hudební tvorby byl nevyhnutelný...

Nevyhnutelné se stalo skutkem a události dostaly rychlý spád po vydání Sandbergova prvního samostatného projektu pod aliasem Funk D'Void (mimochodem vypůjčeným z postavy Dr. Funkensteina Clintona "Sir Nose Devoid of Funk"). Nahrávka se jmenovala "Jack Me Off" a měla tak silný dopad, že se Funk D'Void začal prakticky okamžitě pohybovat na nové úrovni - získal příležitosti cestovat a spolupracovat s lidmi, jejichž nahrávky léta kupoval obdivoval.

Po návratu do Somy si s sebou přivedl svého dlouholetého přítele Nigela Hayese. Společně jako Chaser vyprodukovali nezapomenutelné EP "Sides of Iron", kterému se opět dostalo masivní podpory DJů, rádií a hudebních médií. O dva roky později se vrátili s chytlavou "Life in Loisaida" a začali pracovat na vydařeném debutovém albu "Game On".

Mezitím však Lars podnikal další expedice na půdu techna pod jménem Funk D'Void.. V roce 1996 se objevila hitovka "Soul Man", kterou brzy následoval singl "Bad Coffee". Právě "Bad Coffee" poměrně často používali ve svých mixech Slam a v roce 1997 se umístila mezi nejlepšími techno singly roku v téměř všech hudebních magazínech. Ještě téhož roku se Lars vydal za svými závazky do Evropy a v souvislosti s vydáním svého excelentního debutového alba "Technoir" u Soma Records uspořádal sérii živých vystoupení. Album získalo neuvěřitelně příznivé ohlasy v hudebních médií. Jako jeden z nejprotěžovanějších talentů Soma Records je Sandberg žádaný pro své jiskřivé sety. Nyní se věnuje DJingu a vystupuje po celém světě.

Nadále se věnuje i remixům ostatních kolegů, mezi něž patří Sterac, Orlando Voorn, Envoy a Kevin Saunderson (E-dancer). Založil si vlastní label "Dark Knight" a vydal také nahrávku u Jericho Records pod novým aliasem Frank Dubois. Kromě založení skupiny labelů Dark, Silver a Red Knight má postranní sólové projekty pod přezdívkami Frank nebo Francois Dubois v Jericho a Blue Records v Kanadě.

Jeho druhé dlouhohrající album Funk D'Void s názvem "Dos" vyšlo u Soma Records a obsahuje remixy, které nachystal pro Grow Records a některé tracky doplňující druhé album Chaseru. Sandbergův DJský styl plynule balancuje mezi housem a technem. Díky své časné technické vyspělosti se koncem 80. let dvakrát zúčastnil skotského finále soutěže DMC.

Stejně dobře se mu hraje v malých funky klubech house jako chaotické tech-beaty pro 10 000 lidí na festivalu. S více než čtrnáctiletou praxí v DJingu mu nedělá problémy vycítit potřeby publika a patřičně na ně reagovat. Jako důkaz tohoto tvrzení by mohl posloužit jeho diář, který je doslova zaplněn záznamy; Lars je jedním z nejpracovitějších umělců na scéně! Lars Sandberg je klíčovou postavou posledního desetiletí skotské techno scény.

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016