PARTYINFO

 

DANCEHALL VIBES: OPENING BASHMENT

Datum konání:
12.02.2005 - sobota
Místo konání:
Praha - Matrix
DJs:
Mc Dr.Kary, B.Rocka, Mr. Anděl, OneHeartman, Papapot, Scareface, Kořínek, Suppafly a General Kryshpeen
 
 
Profily DJs a MCs

Dr. Kary

Je bezpochyby nejznámější Mc na české reggae scéně. Hraje s dnes už téměř legendárním Pro Sound Systémem. S Kryshpeenem je úřadujícím vítězem každoroční soutěže MC Style Contest. Jako MC je známý i na scéně junglové, kde dosáhl uznání s partou z GardenZitty. Vedle dalších aktivit se dá zmínit: spolupráce s Indy a Witchem na jejich desce MY3. Věcí minulosti je spolupráce s Nana Zorin, dnes zpívá s kapelou Fast Food. V těchto dnech jim vychází nová deska.

B. Rocka

Původní člen BingiDem Kru a SoundOne, je neúnavným činitelem pražského dancehallu už od konce devadesátých let. Kromě mnoha menších akcí v nejrůznějších klubech všude po Praze se podílí i na pořádání akcí s JahMusic Promotion, letos pořádá už třetí ročník oblíbeného 45´CLASHE a pravděpodobně chystá i třetí ročník soutěže o nejlepšího MCího - MC style Contest. Měl tu čest zahrát si po boku reggae hvězd jako je Mad Profesor, Lee Scratch Perry, Earl16, General Levy, King Kalabash & Baron Black nebo Julian Marley.

Kořínek

Začínal kdysi dávno ve strahovském klubu 007. Ještě dřív, než začal hrát s ProSoundsystem pravidelně v neděli v Akropoli, střídal se s DJem Patem každé úterý "na sedmičce", kde bylo narváno k prasknutí. Je jedním z nejstarších reggae promotérů v Praze, rozhodně nejstarší úřadující Rudeboy; stojí za většinou reggae a ska akcí na 007, Přivezl sem například slavného Dr.RingDing či NewYork Ska-Jazz Ensamble, sám hraje za RudeBoy SoundSystem. V současné době se zaměřil na nový projekt Street Brothers and Sister Art.

Oneheartman

Tichá voda břehy mele platí o Dji z okraje Prahy. Kdysi dávno ho okouzlilo reggae na černém vinylu a tak kupoval jednu desku za druhou až jednoho dne zjistil, že jich má tolik, že by se o ně měl podělit. Tak se zrodil Oneheartman! Od té doby nám hrje pravidelně ve Wakatě, je členem příjemné party Beatz Smoking Weedz,každé úterý hraje v Ještěrce. Hrál v Německu i na Slovensku. Měl tu čest hrát s takovými hvězdami jako jsou Dub Syndicate, Bushman, Bunny Rugs nebo Sly a Robbie. Dnes je úřadujícím mistrem 45'CLASHE.

Scareface

Pochází z Ostravy, kde také začínal někdy v létě roku 98. Dancehallu v té době kraloval Beenie man, Red Rat, Mr Vegas a Scare dem Kru. Tehdy si dancehall zamiloval, odjel do Ameriky odkud si kromě zkušeností přivezl i cenné kontakty na dodavatele sedmipalců přímo z Jamajky-v jeho selekci se tak stále objevují ty nejčerstvější desky.Dnes žije v Praze, věnuje se mixování dancehallu, předloni se dostal až do finále 45'CLASHe, funguje s partou BingiDem Kru. Před pár dny dal do oběhu svůj druhý mixtape.

Mr. Anděl

Hraje už od svých 15 ti let, postupně se vyvíjel od roots, přes experimentální duby, až se postupně  dostal k modernímu dancehallu a R'n'B, rád si vzpomene na svá nejmladší, hip hopová léta. Je nejmladším členem BingiDem Kru.

Suppafly

Svérázný Dj z Prahy. Dříve patřil k BingiDemKru, později společně s Mighty Lemonem a Papa Potem ještě založili seskupení Bashment Pirates. Od Bashment Pirates po pár letech společného hraní odešel a začal se věnovat spíše zpívání a Djingu selektorských setů. Dnes je úspěšným zpěvákem karlovarské reggae kapely Illam.

General Kryshpeen

Jistě netřeba představovat jednoho ze tří členů nejslavnější pražské reggae kru Pro Sound System. V roce 2003 se stal vítězem 45 Clashe. S Dr.Karym je úřadujícím vítězem každoroční soutěže MC Style Contest.Kromě pravidelných nedělí v Akropoli si zahrál po boku takových celebrit jako jsou: Bunny Rugs, Bushman nebo Black Uhuru.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016