PARTYINFO

 

IMPERIUM

Datum konání:
22.04.2005 - pátek
Místo konání:
Brno - Boby Centrum
DJs:
Semtex hard techno stage - Dave Clarke (UK), Jay Denham (USA), Marcelo K2 aka The Pusher (Brazil), Ogi (HR), Van Bass (AT), Pietro, BB Mike, Mark OG aka Masser
Progressive stage - Oliver Maas (AT), Kox (AT), Dodo.man (SK), Simon Sayz, Hydrophonic, Rob Smile
Info:
info@imperium.dj
Popis:
vstup 315 CZK + poplatek / 399 CZK
Line-up:
HARD TECHNO STAGE:

20.00 Pietro
21.00 BB Mike
22.00 VAN BASS
23.30 MARCELO K2 aka THE PUSHER
01.00 DAVE CLARKE
03.00 JAY DENHAM
04.30 OGI
06.00 Mark OG aka Masser

PROGRESSIVE STAGE:

21.00 KOX
22.00 Ringo
23.30 Dodo.man
01.00 Simon Sayz
02.30 OLIVER MAAS
04.30 Hydrophonic
 
 
Poslední informace k Imperiu Van Bass - rozhovor
Interview Oliver Maas

Čau Olivere, jak se vede? Je u tebe v poslední době něco nového, co by nám nemělo uniknout?

Mám se dobře, dík. Nic převratnýho neprožívám. Občas nějaký hraní po klubech, ale jinak žiju normální život.

Zkus se nám v krátkosti trochu představit.

Hraju asi 10 let. V roce 1996 jsem založil menší obchod s deskami, který je v současnosti jedním z hlavních distributorů djské techniky v Rakousku. Stihl jsem vydat zatím jednu desku na německém labelu Wall street records. Dneska je už shop zavedený na trhu, takže mám víc času na produkci a celkově můžu hudbě věnovat víc času.

Jaký styl hraješ?

Nejčastěji asi kombinaci funky house a techhouse až progressive. Těžko přesně charakterizovat, protože se snažím nedávat si hranice mezi styl a ve svých setech používám cokoliv co je správně pumping a má zajímavý groove.

Kteří producenti nejvíc ovlivňují tvůj zvuk?

Francouzi byli v začátcích moje hlavní inspirace a vliv. Hudba od lidí jako Daft Punk, Sebastien Leger, Kiko mi dala základ pro to, jak vidím hudbu dnes.

Hraješ pořád stejný styl nebo si od svých začátků odbočil k něčemu jinému?

Na začátku jsem hrával hodně techno. Časem mi to ale přišlo hodně monotoní. Přestalo mně bavit hrát pouze beaty. Chtěl jsem je víc kombinovat s omáčkou okolo. Přidat barvitější zvuky a melodie. To mně dohnalo k tomu, že jsem vyměknul :) a hraju teď o pár BPM míň.

Jaká je dnes vlastně situace na rakouské scéně?

Ha. To je hodně těžký popsat nebo vysvětlit. Řekl bych Jen silnější zůstává.

Jaký klub mi doporučíš, když se chci jet do Vídně pobavit?

Hodně rád mám klub Passage. Moc se mi nelíbí, když je klub moc temný. Mám raději veselejší prostředí, pěkný světla a uspořádání prostoru. Taky se mi líbí, když je dj blízko lidem. Líp cítíš náladu na parketu a máš s lidmi bližší kontakt.

Zkus si vzpomenout na nějaký hraní, kdy ses fakt dobře pobavil?

To nemůžu říct pouze o jedné akci. Vždycky se dobře bavím, hlavně když cítím dobrý ohlas lidí na desky co hraju. Jednou jsem hrál na akci s Jeffem Millsem. Nálada na druhém flooru byla vygradovaná na maximum a lidi se perfektně bavili. To mi utkvělo v paměti...

Po boku jakých jmen si měl možnost hrát?

Hraní se věnuju asi 10 let, takže těch jmen bylo opravdu hodně. Měl jsem šanci si zahrát po boku spousty mezinárodních djs nejen v Rakousku. Člověku rychle dojde že není až tak důležité s kým hraješ, ale víc se zaměří na sebe a na svůj zvuk.
 
Djing vs produkce, Jaký je tvůj názor?

Profesionální djing nejde bez kvalitní produkce dělat...

Plánuješ v budoucnosti live vystoupení?

Hodně teď pracuju ve studiu, takže live vystoupení už se určitým způsobem formuje. V budoucnu bych chtěl určitě vystupovat live, ale přípravy ještě zaberou nějaký čas.

Kromě djingu jsi velmi zaneprázdněný prací ve Friendly House, kde nabízíte spoustu věcí pro djs a všechny milovníky elektronické hudby. Jak těžké je všechno zvládat?

Můžu říct, že to rozhodně není jednoduché, ale je to zábava. V shopu mám přístup k nejnovějším trendům a technologiím. Jsem přímou součástí toho pro co žiju. Je těžké sledovat všechno nové, ale pokud se chce člověk seriozně věnovat hraní a produkci, musí si stále rozšiřovat obzory a držet krok s vývojem technologií.

Pokud máš volno a nemusíš trávit čas v obchodě nebo nehraješ, co rád děláš?

Ha. Pokud mám volno, tak se snažím zrelaxovat z práce, abych později mohl zase naplno makat :) V zimě jezdím na hory. Rád lyžuju a jinak v létě si občas zahraju tenis nebo jedu někam na výhled zahulit :)

Premiérový díl Imperia nabízí zajímavý lineup. Co na to říkáš?

Respekt! Lineup je perfektní. Jen doufám, že Dave Clarke nebude hrát ve stejném čase jako já. Strašně rád bych si ho poslechl.

Co bys nakonec vzkázal lidem?

Respektujte i jiné názory než jen svůj. Je jedno jestli se to týká hudby nebo životního stylu. Ať se vám splní vaše sny a jste spokojení v životě. To je nejdůležitšjí. Ostatní věci přijdou sami....

 
Jay Denham – "Konečně si zatančíte!" Marcelo K2 aka The Pusher Dave Clarke - headliner Imperia Inverview s Pietrem Imperium web právě spuštěn Imperium – předprodej spuštěn Imperium - první informace

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016