PARTYINFO

 

IMPERIUM

Datum konání:
22.04.2005 - pátek
Místo konání:
Brno - Boby Centrum
DJs:
Semtex hard techno stage - Dave Clarke (UK), Jay Denham (USA), Marcelo K2 aka The Pusher (Brazil), Ogi (HR), Van Bass (AT), Pietro, BB Mike, Mark OG aka Masser
Progressive stage - Oliver Maas (AT), Kox (AT), Dodo.man (SK), Simon Sayz, Hydrophonic, Rob Smile
Info:
info@imperium.dj
Popis:
vstup 315 CZK + poplatek / 399 CZK
Line-up:
HARD TECHNO STAGE:

20.00 Pietro
21.00 BB Mike
22.00 VAN BASS
23.30 MARCELO K2 aka THE PUSHER
01.00 DAVE CLARKE
03.00 JAY DENHAM
04.30 OGI
06.00 Mark OG aka Masser

PROGRESSIVE STAGE:

21.00 KOX
22.00 Ringo
23.30 Dodo.man
01.00 Simon Sayz
02.30 OLIVER MAAS
04.30 Hydrophonic
 
 
Poslední informace k Imperiu Van Bass - rozhovor Interview Oliver Maas
Jay Denham – "Konečně si zatančíte!"
Obrovská vlnící se postava za mixážním pultem, která rychlými mixy ze tří gramofonů přivádí tanečníky do varu. Takhle Jaye Denhama velmi dobře známe. Rodák z amerického Kalamazoo v dubnu opět zavítá do České republiky. Představí se na party akci Imperium.
 

Jay Denham se poprvé dostává do bližsího kontaktu s tvorbou hudby ještě jako teenager v rodném Kalamazoo v blízkosti měst Chicago a Detroit. Původně jako bass kytarista rockové kapely. Později ovlivněn novým svěžím zvukem chicagského housu začíná více objevovat elektronickou taneční hudbu.

Na Michiganské univerzitě se seznamuje s Anthony Shakirem, který v současnosti spolupracuje s Claudem Youngem a společně začínají produkovat první housové tracky. Díky Anthonyho kontaktům se jejich tvorba dostává do rukou Derricka Maye, který Jayovi ihned nabízí práci pro detroitský label Transmat. Jay později zakládá vlastní label Black Nation a kromě toho vydává na labelech Disko B, Konsequent, Cosmic či Sessions.


Jsi velice variabilní hudebník ovlivněn spoustu hudebních stylů. Jak by jsi charakterizoval hudbu, kterou hraješ?

Nechtěl bych hudbu moc škatulkovat. Začínal jsem jako basák v rockové kapele, kterou jsme založili s kámošema. Později mně hodně ovlivnil chicagský house, ale to jen do doby než jsem se přestěhoval do Detroitu. Dalo by se říct, že hudba kterou hraji je takový mix vlivů a inspirací, které jsem zatím v životě poznal.

Je někdo, kdo tě hudebně nejvíc ovlivnil?

Určitě mně nejvíc ovlivnil Derrick May a Kevin Saunderson tím, že mi umožnili dělat pro Transmat. Já jsem se nenarodil přímo v detroitu, takže můj zvuk v porovnání s jejich byl mnohem více tvrdší a dravější. Dostal jsem se do Detroitu v nejlepší éře tamější scény. Derrick s Kevinem pro mně hodně udělali. Vytáhli mně doslova do centra dění a dali mi šanci, kterou jsem využil. Proto je tato dvojka u mně pomyslně na prvním místě.

Jak vidíš americkou techno scénu dnes?

S technem to je dneska v Americe dost špatný. Jen těžko najdeš nějaký kvalitní klub, kde se hraje techno. Lidé to tu moc nepodporují. Je tu hodně komerční muziky. V Evropě člověk nemá problém najiít klub, kde si poslechne kvalitní techno hudbu. V tomhle je velký rozdíl v porovnání s Amerikou. Evropani hudbě víc rozumí a víc ji prožívají.

Zkus nám říct něco víc o Detroitu.

Je to strašně zajímavý město. Mám pocit, že v současnosti se lehce mění, ale stále zůstává hodně underground. Možná to je tim jak je město postaveno. Hodně industriální. Místní scéna je velmi silná. Máme tu spoustu talentů v hip hopu, rocku i technu. Mezi jednotlivými scénami neexistuje nevraživost nebo nepřátelství. Spolupracujeme spolu a podporujeme se. Kromě toho se v ulicích Detroitu každoročně koná obří festival Movement, který pokaždé navštíví až milion lidí.

Jak dnes cítíš když spousta světových djs hraje tvoje tracky ve srovnání s dobou když jsi začínal?

Je skvělý pocit vědět, že spousta djs ze světové špičky hraje moji hudbu. Proto jsem před lety založil vlastní label Black Nation. Měl jsem spoustu hotové muziky, kterou jsem chtěl vydat, ale komunikace s labely nebyla nejúspěšnější. Po nějaké době, když už jsem měl dost peněz na rozjetí labelu jsem použil to nejlepší z tracků co jsem v minulosti udělal a na několika prvních singlech je vydal. Nikdy jsem neočekával, že by label mohl mít takový úspěch. Byla to hodně dlouhá cesta k tomu, aby každá vycházející deska na labelu Black Nation způsobila takový ohlas jak dnes.

Jaké máš do budoucna plány s labelem Black Nation?

Nikdy bych netušil, že můj label někdy bude na takové úrovni jako je dnes. Když jsem ho založil, chtěl jsem jen vydávat svoje tracky. Po několika letech se z malého labelu stal jeden z hodně sledovaných. Tohle bych nikdy nečekal. V budoucnu bych chtěl udržet produkci na vysoké úrovni, a pokračovat v myšlence prezentovat kvalitní elektronickou hudbu.

Co tě v dnešních dnech nejvíc inspiruje a motivuje?

Hudba. To je to co mně udržuje při životě, abych se úplně nezbláznil. Nedostal jsem se do tohohle byznysu kvůli slávě nebo penězům, ale jen z lásky k hudbě kterou dělám, abych si měl co poslechnout v autě :)

Kdy se od tebe dočkáme nového singlu?

Doufám, že už brzo :) Dělám teď na několika věcích. Pokud vše bude ok, do prázdnin vyjde další singl na mém labelu Black Nation. Jednám i s jinými labely, takže se určitě objeví něco nového i jinde.
 
Hraním i studiovou produkcí jsi určitě hodně vytížený. Co děláš když máš volno?

Máš pravdu. Hraní a práce ve studiu mi zabere hodně času. Není to ale tak strašný, takže volno si určitě taky udělám. Nejraději ho trávím s moji rodinou. Uděláme si piknik venku, nebo jdeme do kina. Moje žena mně dokonce donutila jít do divadla. To moc nemusím :)

Jakou hudbu posloucháš mimo studio?

Mám rád všechny styly hudby. Rozlišuju to spíš na dobrou a špatnou hudbu. Určitě nikdy neposlouchám pop, protože to je fakt odpad. Docela mně chytla možnost poslouchat rádia na netu. Člověk si najde a pustí přesně to na co má v danou chvíli chuť, což je super v porovnání s běžným rádiem.

V dubnu se po nějaké době opět objevíš v ČR. Společně s Davem Clarkem budeš headlinerem party Imperium. Jak se ti u nás hraje? Co od tebe můžeme očekávat?

Na hraní do Čech se vždycky těším. Lidi tu hudbu fakt prožívají a umějí to pěkně rozjet, což se mi líbí. Už se moc těšim až to v dubnu rozjedem společně. Budu hrát jako vždy mix vlivů a inspirací :) Funkty techno s pořádným drivem.

Co menší vzkaz lidem kteří přijdou na Imperium?

Přijďte všichni. Nechte doma stres a špatnou náladu. Tohle bude perfektní mejdan, kde si zas konečně pořádně zatančíte!

 
Marcelo K2 aka The Pusher Dave Clarke - headliner Imperia Inverview s Pietrem Imperium web právě spuštěn Imperium – předprodej spuštěn Imperium - první informace

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016