PARTYINFO

 

IMPERIUM

Datum konání:
22.04.2005 - pátek
Místo konání:
Brno - Boby Centrum
DJs:
Semtex hard techno stage - Dave Clarke (UK), Jay Denham (USA), Marcelo K2 aka The Pusher (Brazil), Ogi (HR), Van Bass (AT), Pietro, BB Mike, Mark OG aka Masser
Progressive stage - Oliver Maas (AT), Kox (AT), Dodo.man (SK), Simon Sayz, Hydrophonic, Rob Smile
Info:
info@imperium.dj
Popis:
vstup 315 CZK + poplatek / 399 CZK
Line-up:
HARD TECHNO STAGE:

20.00 Pietro
21.00 BB Mike
22.00 VAN BASS
23.30 MARCELO K2 aka THE PUSHER
01.00 DAVE CLARKE
03.00 JAY DENHAM
04.30 OGI
06.00 Mark OG aka Masser

PROGRESSIVE STAGE:

21.00 KOX
22.00 Ringo
23.30 Dodo.man
01.00 Simon Sayz
02.30 OLIVER MAAS
04.30 Hydrophonic
 
 
Poslední informace k Imperiu
Van Bass - rozhovor

Čau, jak se vede? Zkus se prosím tě v krátkosti představit lidem, kteří tě neznají a ještě neměli možnost tě slyšet hrát.

Ahoj, mám se vcelku dobře. Mám teď vcelku hodně práce, protože se spousta věcí dala do pohybu. Můj první release společně s kolegou Rasheedem Wallacem vyjde v květnu. Moje agentura Technoelement stále roste a stává se asi největší v horním Rakousku. V současnosti jsme zde promotéři nejznámějších akcí. Letos jsem také získal residenturu u agentury Antiworld London (Rex club, London Bridge, Glade Festival) a k tomu se ještě společně DJ Spectral rozjeli interentové radio (www.technoelement.net), takže jak vidíš jeho toho moc.

Trochu neočekávaně jsi se objevil na poslední Citadele s Maurem Picottem. Co se stalo, že jsi se objevil na poslední chvíli v lineupu?

Co se stalo? Hmm. Vcelku zajímavá situce. Jel jsem se pobavit do Brna na Citadelu a když jsem vyjížděl z Linze, ještě jsem kontroloval svůj kufr s deskama, ale nakonec jsem se rozhodl, že desky brát nebudu. Jel jsem se jen pobavit. Kousek před českými hranicemi jsem měl telefonát, že se uvolnilo místo Grovskopi a a promotér akce chtěl, abych vystoupil. Ale nevzal jsem si vlastní kufr, takže začalo shánění desek. Neměl jsem ale dost času abych se vrátil zpět do Linze. Zkusil jsem štěstí u kámoše ve Vídni, ale byl na stejný večer zabookovaný na akci, takže jsem byl stále bez desek. Začal jsem být lehce ve stresu :) Po příjezdu do Brna mi půjčil svoje desky dj BloodStar (díky za to :), takže nakonec vše dobře dopadlo a mohl jsem odehrát svůj set.

Jak sis užil hraní v Boby? Co říkáš na brněnské partypeople?

V Česku jsem už několikrát hrál. Když bych to měl srovnat s ostatními evropskými zeměmi, tak myslím, že čeští party people jsou prostě nejlepší. Křik a velmi často ruce nahoru dává djovi super pocit, když slyší takovou odezvu. Lidi prostě ví, jak to rozjet. Super lidi, super atmosféra..... a pěkný holky :)

Zkus popsat styl, který hraješ.

Strong forward techno / strictly !!!!

Jakou hudbu jsi poslouchal, když jsi vyrůstal?

Vždycky se mi líbila elektronická hudba. Když jsem byl mladší, tak jsem hodně poslouchal danceový věci, a tak.. Techno jsem začal poslouchat když mi bylo asi 14. Ta hudba mě prostě chytla. Vždycky se mi líbily taneční styly, ale techno nabízelo něco neoposlouchaného a pro mně v té době nového.

Máš nějaké producenty, kteří na tebe měli větší vliv než ostatní? Tvoji oblíbenci?

Na scéně je spousta opravdu kvalitních producentů, ale neřekl bych že někdo z nich je pro mně něco víc. Líbi se mi styl lidí jako Varela, Bailey, WJ Henze a další, ale jak můžeš slyšet v mých setech, nehraji pouze desky jako Drumcode či Primate. Chci říct, že nehraji pouze desky od jednoho producenta, který se mi líbí. Kupuji si desky od spousty labelů. Koupím to co se mi líbí a zní mi dobře a taky co bude sedět v mém setu.

A co rakouští producenti? Mimochodem, jak je to v současnosti s rakouskou techno scénou?

Jasně. Od nás se mi líbí Felipe. Jeho produkce se mi hodně líbí. Techno v Rakousku už není tak silné jako dřív. V letech 1996-2000 jsme měli opravdu silnou technoscénu. Spousty klubů a spousta velkých akcí. Dnes je situace už trochu horší. Je spousta promotérů a pořadatelů akcí, ale lidem už v Rakousku techno neříká to co dřív, takže návštěvnost akcí se dost snížila. Situace na scéně sice není perfektní, ale úplně nejhorší to také není.

Dost často jsi ke slyšení v klubu Tunell ve městě Linz. Zkus nám Tunell trochu přiblížit.

Tunell je můj nejoblíbenější klub v Rakousku. Má docela undeground feeling a také djs, kteří zde hrají mají ten spráný underground přístup. Jsem v tomto klubu residentem a také asi nejpilnějším pořadatelem akcí. Představili jsme zde spoustu zajímavých jmen evropské scény. Např. Dave the Drummer, Robert Natus, Lars Klein, Andreas Kremer, a další. Rozhodně si myslím, že tento klub si zaslouží pozornost. Určitě doporučuji aby jste se přijeli podívat a pobavit se. Je to fakt super klub!

Zkus vzpomenout pár jmen vedle kterých si měl možnost si zahrát?

Těch jmen je spousta. Nechtěl bych na někoho zapomenout, ale z těch osobností vedle kterých jsem měl možnost si zahrát mi asi nejvíc utkvěly v paměti jména jako Adam Beyer, Umek, Laurent Garnier, Marco Bailey, Sven Wittekind, Amok, Toby Izui, Dave Angel, Cari Lekebusch, Westbam, Gayle San. Těch jmen je fakt strašně moc.

Je na scéně někdo s kým by sis rád zahrál společně na akci?

Jasně že je :) Než jsem se dostal do koloběhu hraní a spousty vystoupení měl jsem těch jmen spoustu. Postupem času si člověk se spoustou lidí zahraje a ten pomyslný list vysněných jmen se zkrátí. Určitě bych si strašně rád zahrál s člověkem, který si říká Bad Boy Bill!!! Ten týpek je prostě hustej. Jeho hraní je fakt show...

Vypadá to, že na úvodním Imperiu nás čeká velmi silný lineup. Co myslíš?

Dave Clarke jako headliner? To mi stačí a už nemusíš říkat víc.....

Líbí se ti Dave Clarke?

Jasně. Ten člověk už mixuje hodně hodně dlouho, takže přesně ví co dělá. Je to prostě 100%ní profesionál, který svou práci odvádí více než dobře a vždycky ví, co na lidi platí.. Je to prostě pan DJ.

Co malý vzkaz pro lidi na závěr?

Jsem šťastný, že můžu být součástí tohohle skvělýho projektu. Lineup vypadá více než dobře a je na co se těšit. Těším se, jak to společně pořádně rozjedem... Tohle bude party!!!!!!

 
Interview Oliver Maas Jay Denham – "Konečně si zatančíte!" Marcelo K2 aka The Pusher Dave Clarke - headliner Imperia Inverview s Pietrem Imperium web právě spuštěn Imperium – předprodej spuštěn Imperium - první informace

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016