PARTYINFO

 

BREAK CIRCLE_03

Datum konání:
08.04.2005 - pátek
Místo konání:
Valašské Klobouky - VestiBull
DJs:
Philip TBC (Shadowbox.cz), Mooka (JZDpromotion.cz), Nakashi (Tsunami sound system), Mafoks (JZDpromotion.cz)
Info:
http://www.jzdpromotion.cz
info@jzdpromotion.cz
Line-up:
20.00 - 22.00 >>> MOOKA
22.00 - 00.00 >>> MAFOKS
00.00 - 02.00 >>> PHILIP TBC
02.00 - 04.00 >>> NAKASHI
 
 
Break Circle pod taktovkou JZD promotion
Téměř po dvou letech vypukne v pátek 8.4.2005 ve valašskoklobouckém clubu VestiBull další pokračování ne zrovna úspěšné série, párty s názvem Break Circle s pořadovým číslem 3.
 

DJ MookaProč ne zrovna úspěšné? Okrajovým stylům ke kterým se u nás řadí i drum´n´bass, se prostě nedaří, za sedm let existence naší agentury, jsme dělali všehovšudy snad jen čtyři akce a ty dopadli nejhůře ze všech. A to u nás nevystupovali žádné neznámé jména, byli to např. SAYKO, YADEL, KATCHA & MC Nu C, SUB.D.VISIONZ.

Na třetí pokračování Breaku vystoupí jako hlavní hvězda dj Philip T.B.C. (www.shadowbox.cz), dj od kterého můžeme slyšet kombinaci stylů jako např. jungle, drum´n´bass, techno, freetekno, techbreak, breakbeat, elektrobreakz a používá i prvky downtempa a hiphopu. Nikdy nehraje pouze jeden styl. Slyšet ho tak můžeme v dvouhodinovém setu ze tří gramofonů.

DJ MafoksDruhý host, dorazí z pražského soundsystému Tsunami, dj Nakashi, od kterého uslyšíme tvrdší věci s trošku rychlejším BPM. Párty dotvoří residenti Breaku, drumnbassový dj Mooka z agentury SCHOLA TECHNICA (http://scholtek.hitech.cz/top.html) a s lehčím teknem Mafoks z domovské agentury (www.jzdpromotion.cz).

Jak už bývá zvykem ve VestiBullu, počítejme opět s posíleným sound systemem o síle 8kW. 


Philip T.B.C.
 
Vlastním jménem Filip Klug. Pochází z Nýřan, což je maloměsto nedaleko od Plzně. Nyní žijící v Praze. S hudbou začínal již jako 15-tiletý teenager v několika kapelách (punková kapela Pod stolem, Swinging on the Flipity Flop), postupně se dostal od kytary, přes zpěv až k basové kytaře u které zůstal. První úspěchy zaznamenává však až s kapelou Swinging on the Flippity Flop (dvě živé baskytary), to už se ale přes punk propracoval k Hard core a Crossoveru a vystupuje převážně v Plzni a jejím okolí (hlavně Divadlo pod lampou a Klub C). Po roce, po určitých neshodách, odchází a nastává hudební útlum.

A právě v tuto dobu o prázdninách v roce 98 začíná s DJ-ingem. Jeho stěžejním stylem se stává breakbeat a tak od začátku hraje právě tenhle styl. Na podzim roku 98 první vystoupeni v klubu Wakata. Po té následuje nahraní první demotape a pravidelné vystupovaní v klubech XT3,Punto Azul a Divadelní bar Akropolis. Také začíná pořádat první vlastní akce na studentských kolejích Strahov a začíná hrát i mimo Prahu. V roce 99 kupuje první junglové desky a začíná se specializovat i na tento styl.

Postupně se propracovává od jungle a breakbeatu i k technu a dnes od něj můžeme slyšet kombinace těchto stylů: jungle, drumandbass, techno, freetekkno, techbreak, breakbeat, elektrobreakz a používá i prvky downtempa a hiphopu. Nikdy nehraje pouze jeden styl, ale snaží se vždy míchat více stylů dohromady, takže v jednom setu můžete slyšet věci od downtempa a hiphopu až po tvrdé tekkno. Z toho taky vyplynuli jeho technojunglové a technobreakbeatové sety. V současné době hraje všechny styly ze tří gramofonů. Jeho krédem je neustále se zdokonalovat a jak sám říká "Už mě nebaví jen míchat dvě desky ze dvou gramců, hledám stále nové cesty jak to celý posunout někam dál. Inspiraci hledám všude možně, ale poslední dobou hlavně u hiphopových djs." Z toho také zřejmě vyplývají techniky jako je scratching či beatcuting které stále častěji používá ve svých setech.

Pravidelně ho můžete slyšet hrát po celých Čechách, Moravě a Slovensku. V posledních několika letech se zůčastnil vetšiny velkých letních festivalů jako jsou např. Cosmic Trip, Svojšice, Openairfiel, Nočné Vlny, Summer of Love, Planet Roxy a pod. Občas jezdí hrát i do zahraničí jako např. do Maďarska a pod.

OSTATNÍ AKTIVITY:

» občasné vystupování na Radiu 1 a některých oblastních a internetových radiích

» spolupráce s dj-em Koogim na projektu Shadowbox

» spolupráce na webových strankách breakbeat.cz

» rezidentní breakbeatová noc "Breakeke" v pražském klubu Punto Azul

» rezidentni noc "!KNOCK CONTROL LOOP!" v plzeňském klubu Inspiral

» moderátor profilového pořadu "Chudáci ježci, tak často končí pod kolama aut" na Radiu Akropolis

OBLÍBENÝ LABELY:

Finger Lickin, Killowat rec., Botchit Breaks, Punish, Subtitles, Skunkrock, Industry, No U-turn a spousta a spousta dalších...

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016