PARTYINFO

 

THE DESTROYAZ TOUR 2005

Datum konání:
18.03.2005 - pátek
Místo konání:
Teplice - Palm Beach
DJs:
Techno - Pietro, Quickie, Kinski, Béďa, Ian Rockka, Todler
D'n'B - Nitrous Mushroom, YaNeck
Live:
Neil Landstrumm & Bill Youngman
Info:
http://www.palmbeach.cz
Popis:
vstup 150 CZK
 
 
Neil Landstrumm a Bill Youngman poprvé v ČR

Neil Landstrumm

Původem ze Skotska, momentálněžjící v New Yorku, nastartoval svou hudební kariéru v roce 1994. Má za sebou 5 experimentálních techno alb, 1art-rock-blues-beat album a mnoho 12" singlůa remixů pro labely jako Peacefrog, Tresor, Sonic groove, Mosquito i svůj vlastní Scandinavia records. Spolupracuje přitom se jmény jako Christian Vogel, Si Begg, Mike Felows a Tobias Schmidt. Jeho tvorba na poli grafiky pro MTV, Rockstar Games, The Magnificent a Royal Bank of Scotland je známá po celém světě.

V Čechách se objeví vůbec poprvé a to ve společosti dalšího novátora Billa Youngmana v jejich společném live setu v rámci "the destroyaz" tour 2005.

Bill Youngman

Jeho tvorba se datuje od roku 95, kdy vydává první track na Serotin records. Debutové ep "Electro step" udává směr dalšho Youngmanova vývoje hudby od drum'n'bass breakbeatu ke klasickému elektru. V 98 se v New Yorku setkává s Neilem, experimentují spolu s hardwarem a vydává na jeho Scandinavii několik novýh tracků jako "Bad Box" nebo "zooted". Spolupráce pokračuje až do dnes, a z kombinace jejich live setu vychází typicky syrový surový nakřáplý a pumpovačný sound s freestylovými vokály.

Jak oba autoři dodávají, mužme se tešit na směsici mnoha experimentálních stylů od Neilovýh klasickýh žaludečích pumpovaček a funky perkusivního swingu přes Billův breakbeats, electro-techno, microfonní effecty a vokály.

watch out, don't miss it! Comixclub & Palmbeach 18.3.2005

 

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
The Destroyaz Tour report by Gary
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016