PARTYINFO

 

HOUSE PARTY :)

Datum konání:
21.05.2005 - sobota
Místo konání:
České Budějovice - K2
DJs:
E-lite (djelite.cz), Efendy (djefendy.com), Spirit (freeak.net), Shorty
Info:
http://www.djefendy.com
info@djefendy.com
Popis:
vstup 69 CZK
 
 
Barevný večírek na jihu Čech
Povídání o gramotočivých osůbkách
Za několik týdnů nebo spíše dnů se město Budějovické občas dočká klubové akce v oblíbené "Ká dvojce". Připravili jsme pro vás malý přehled o účinkujících. To abyste věděli, kdo se to na vás od gramofonů usmívá a kdo je zodpovědný za vaše roztančené údy. Čtěte pozorně! V sobotu 21. května si vás vyzkoušíme :o)
 

Elite (www.djelite.cz)

DJ E-Lite (vlastním jménem Ester Křížková) začínala svou DJskou kariéru v roce 2002 kurzem v DJ škole MP4, v její rodné Ostravě. Pár měsíců potom co následovalo první veřejné vystoupení na populární akci Eternity v Ostravském klubu Fabric.

E-lite svým talentem a hudební rozmanitostí, udělala hned dobrý dojem, jak mezi promotéry, tak mezi klubery a v roce 2003 se nabídky na hraní jen hrnuly. Mezi nejvýznamnější patří vystoupení v pražském klubu Duplex, na obrovském letním festivalu Creamfields a Hradhouse nebo v nejlepším českém klubu Roxy. Za nedlouho si jejího potenciálu všimla i agentura JPA, která zastupuje některé z nejpopulárnějších českých DJs. Brzy poté co si zahrála na jejich akci v Abatonu s Maurem Piccotem, přišla i nabídka jejich zastoupení.

V roce 2004 se raketový vzestup DJky E-Lite nadále zrychloval. Oficiální mix CD, titulní strana v časopisu Xmag, hostování na několika rádiích, vystoupení s DJ Tiestem v T-Mobile Aréně, na dalším ročníku festivalu Creamfields po boku Tall Paula a Timo Maase nebo na Brněnské oblíbené-akci Apokalypsa, jsou jen zlomkem toho co všechno má po roce 2004 za sebou.

Díky jejím energickým a různorodým setům, si DJ E-Lite získala nejen nemálo příznivců po celém území České Republiky, ale i za jejími hranicemi, například v Polsku nebo na Slovensku. Kombinace její funky rozjeté klubové muziky a sympatické, extrovertní image z E-Lite udělalo v relativně krátké době, velice žádanou osobnost a bezpochybně jí ještě čeká, zářivá budoucnost.

Efendy (www.djefendy.com)

Lubomír Zíta aka dj Efendy pochází z jižních Čech. Většinu svého dosavadního života strávil ve městě, které lze právem nazvat kolébkou českého tranceu - v Českých Budějovicích. Hraní se aktivně věnuje od roku 2000 a je vůdčím představitelem nastupující generace českých tanečních djů. Představil se už ve většině nejznámějších klubů v Čechách. Zaslechnout jste jej mohli v různých rádiových pořadech věnovaných taneční scéně - regionálními rádii Kiss Jižní Čechy, Prácheň a Faktor počínaje, Evropou 2 konče.

Byl rezidentem akcí klubů Dwě Pare (Č.B.) a M-Club (Č.K.) Kromě velkých jihočeských parties: Sexplosion 8 (Budvar Factory Party - areál budějovického Budvaru - atmosféra 5000 lidí, New Point of Fantasy, Space Station, Open air festival Lipno 2004... atd.) se představil i pražskému publiku v clubu Roxy (Climax), Duplex (Nextplanet), v Táboře pak zavítal do klubu Garage (Groove). Supportoval mnoha českým i zahraničním djům zvučných jmen - Lee Cabrera, Chris Sadler, Orbith, Jerry, Lucca, Jay Brown, Michael Burian, Rai, Dan Cooley, Marek Řeřicha, Andreas Kraemer, Lee Bolton, Femme 2 Fatale... atd.

Slyšet od něj můžete preferované styly Tech - house , Electro - progressive - house či breakbeatové rytmy. Momentálně pracuje na vlastních projektech, produkce je zatím v přípravné fázi. V současnosti Efendy působí v Praze, kam přišel sbírat zkušenosti. Jeho cíl je jasný, zdokonalit svůj už tak vybroušený styl hraní a ukázat místním clubberům, že i mimo Prahu může vyrůst DJ, který svou hudbou umí říct opravdu hodně. Těšte se!

Spirit (www.freeak.net)

Poprvé za mixážním pultem se objevil někdy v roce 1996 / 97. O rok později již hrál na prvních techno partys v dačickém Rock In Clubu, v Moravských Budějovicích, nebo jako host s tanečními vstupy na diskotékách Pod Betonem nebo v KD Strmilov, ale to ještě z CDček. Následovalo pořádání vlastních menších partys po okolí. Až v Březnu 2001 přešel ke gramofonům a prvním (převážně tranceovým) černým plackám. Spolu s Twinem zakládají agenturu ISC (inner space creators). Na podzim 2002 přechází k agentuře Incubator.tk

Hraje se především wet&hard a progressive desky.V létě 2003 s Marim zakládá infoserver Freeak.net a následně i stejnojmennou agenturu, pod kterou společně pořádají partys zejména v Jihlavě a jejím okolí. Původní trance produkci v jeho setech dnes najdete zřídka. Jeho dnešní styl se dá nazvat jako hard progressive electro tribal house zpestřený wet&hard a techhouse deskami a nevyhýbá se ani lámaným beatů či voálům.

Mohli jste ho slyšet na akcích jako Summer Expose 2002 s Johanem Bacto, Evolution Ii, Ec-Lec-Tica, Open Air Brandlín, Space Ride, Summer Beats, Sexappeal, Red.Velvet (Chris Chemist UK) atd.  A z klubů Perpetuum - Brno, Guru - Praha, MC603 - Tábor, K2 - České Budějovice, Tunel - Třešť, V.I.P. - J. Hradec, AMC - Jihlava, v poslední době na residentních nocích serveru freeak.net v jihlavském klubu Tango a spoustě dalších akcí a klubů po jižních Čechách a Moravě. Nebo také na vlnách rádia Vysočina v pořadu Dancemania.

Za zmínku také stojí jeho činnost na bulletinu Incubator, který mapoval jižní taneční scénu a hlavně jeho webové verze která sloužila jako infoserver. V současnosti se "taneční novinařině" věnuje i nadále jako šéfredaktor serveru freeak.net...

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016