PARTYINFO

 

EVOLUTION

Datum konání:
19.03.2005 - sobota
Místo konání:
Ostrava - Fabric
DJs:
Michael C (Pha), Bo.dan (Pha), Martin Gredner (Fabric.cz)
Popis:
vstup 60 CZK
 
 
Rozhovor s Michaelem C

Ahoj Michale, jsi hlavní host večera EVOLUTION, zaměřeného především na progressive house a trance. Jak je to u tebe v tvém případě?

Ahoj Martine:), u mě, pokud jde o styl hudby, který hraju, tak jde hodně o trance, a není tak důležité jestli je to progressive, uplifting nebo tech-trance. Líbí se mi, když se set nějakým směrem vyvíjí, od progressivních pasáží až po například tvrdší konec. Sebe ale nechci vyloženě zařadit do kolonky trance dj, trance u mě samozřejmě převažuje, ovšem rád zahraju i vinyly s některými prvky housu nebo techna. Především mám rád hodně energický trance, mám rád i vokály a emotivní melodie, nájezdy... Ve Fabricu a přímo na noci Evolution odehraju trochu progressivnější set než obvykle, jelikož Evolution je noc specializovaná na progressive house a trance; ale určitě si neodpustím i něco ze svého tradičního stylu, který hraju, znám se:).

Jak je to dlouho, co jsi propadl kouzlu otáčejících se disků, svítících led kontrolek, potenciometrů a jiných dj pomůcek?:-)

V létě to bude 6 let, co jsem se poprvé seznámil s technikou na mixování – tenkrát to byly v té době u nás v Čechách ještě hodně vzácné CD přehrávače Pioneer 100, nějakej šílenej pult:) a pak jsem se náhodou dostal k tomu hrát na diskotékách. U toho jsem vydržel pár let, učil se mixovat z CDček a už i tam jsem hrával trance. Ale jelikož to opravdu nebylo to, čemu bych se chtěl v budoucnu věnovat, tak jsem před rokem a půl začal hrát na gramofony, změnil si jméno; a trance byla a JE hudba mého srdce, takže nebylo dál co řešit!

Každý dj má svůj vzor, či oblíbeného dje, nebo projekt – u tebe je to podobně?

Musím říct, že oblíbených djů a projektů mám víc, líbí se mi sety Randyho Katany, mám rád Tiësta, ale i Paul van Dyka, stejně tak i Armina, líbí se mi produkce Thrillseekers…nechci nikoho vyzdvihnout a zároveň bych je tady nemohl všechny jmenovat…:) Každopádně se snažím hrát svoji verzi trancu, vyvinout si svůj vlastní styl a přístup k této nádherné hudbě, a doufám, že se mi to daří. Kromě toho mám opravdu rád komunikaci s lidmi, miluju vidět na lidech, že se baví na party…a jsem vždycky moc štastnej, když vím, že jsem toho součástí a můžu se s těmi lidmi bavit společně, i když jsem za pultem. V tom já ale rozdíl nedělám, na party by se měli bavit lidi i dj.

Jaké jsou tvé plány do budoucna? Co vlastní produkce?

Plánů mám v hlavě hodně:), určitě bych chtěl stále hrát, co nejvíce to půjde, mám hrozně rád hraní a kontakt s lidmi. Těším se moc na parties s Corem Fijnemanem v Pardubicích v dubnu a s Arminem v Praze. Chtěl bych se podívat do zahraničí, stále vylepšovat svoji rezidentní noc v Pardubicích, jak zajímavými hosty, tak postupným vylepšováním celkové kvality (zvuk, světla, dekorace). Když vše vyjde, tak budu mít svoji rezidenturu také v jednom klubu na Moravě. Pokud jde o vlastní produkci, tak stále připravuju některé vlastní tracky, ovšem v současnosti věnuju skoro všechen volný čas dokončení remixu jednoho velkého českého filmového hitu s anglickým textem:). V dohledné době bude také spuštěna kompletní verze mého webu, na které se usilovně pracuje a kde bude ona skladba odtajněna.

7.5. si zahraješ po boku Armina van Buurena. Jaký je to pocit pro dje, který udělá z regionu tak obrovský skok?

Na tuto party se opravdu moc těším a pozvání, abych zahrál na akci společně s Arminem, si nesmírně vážím a cením. Taky je to pro mě osobně obrovsky nádherný pocit, že to, co dělám, má nějaký smysl a směr, což mě hrozně těší. Před rokem by mě ani nenapadlo, že budu ve 14 dnech hrát nejdříve s Corem Fijnemanem a poté s Arminem. Ale je to tu a já bych si moc přál, aby se obě obě parties povedly. Udělám maximum, abych k tomu přispěl i já.

Co víš o Fabricu a ostravské scéně, resp. jejich dj´s?

Z různých zdrojů jsem se dozvěděl, že je Fabric jedním z nejlepších klubů v Čechách, pochvalují si ho jak djs, kteří tam hráli, tak i návštěvníci klubu. Já osobně se do Fabricu hrozně moc těším, hraju tam totiž úplně poprvé, a jelikož z vlastní zkušeností vím, jak jsou Moraváci pohodoví a milí lidé, o to víc se nemůžu dočkat, až je poznám, jak se chovají taky na party:). Fabric je znám také jako klub s velmi kvalitním ozvučením, a to já si nechám líbit:).

Jak hodnotíš vývoj progressive house, případně trance v Čechách?

Pokud jde čistě o trance, v poslední době se v Čechách konečně trochu rozmáhá, o to víc mě třeba mrzí to, že se objevuje spousta lidí, kteří začínají hrát trance jen proto, že je to zrovna v módě. Každý by měl jít svojí cestou, tak jak on sám to cítí. Progressive trance má ještě podle mého to nejlepší před sebou, možná je zatím zbytečně v ústranní (oproti čistému trancu  hlavní světové hvězdy stylu progressive do Čech ještě nedorazily), ale svoje fanoušky si zcela určitě najde.

Děkuji za odpovědi, už se všichni moc těšíme!

Já děkuju za pozvání a doufám že si to v sobotu všichni užijem! O zábavě jsou přeci party především!

 
Evolution ve Fabricu s Michaelem C

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016