PARTYINFO

 

NIGHTFEVER

Datum konání:
25.03.2005 - pátek
Místo konání:
Mnichovo Hradiště - Posilovna
DJs:
Lucca (Roxy booking), Daho (Nula2.cz), Skipworker (G Produdtions), Wizard and XTR (U la la)
Popis:
laser, power sound, speciální interiér, dvd-projekce
kapacita cca 600-800 people
vstup 100 CZK, start 21:00, konec 05:00
 
 
Rozhovor s Luccou
Rozhovor s Dahem

Hraješ tuším 10 let … (když tak mě oprav) … jak bys mladší generaci jejíž příslušníci si teď čtou tenhle rozhovor, jak bys porovnal začátky kdy taneční scéna u nás teprve začínala s tím co se děje nyní ?

Jsou to dva doslova nesrovnatelné protipóly. Bohužel se počátky a současnost  skutečně nedají porovnávat. Tenkrát šlo o něco naprosto jiného! Šlo o pocity a zážitky, které dnes někteří záměrně ubíjejí a nedávají jim sebemenší šanci. Je to důsledek hudby, jaká se tu hraje a také lidí, kteří  naši scénu „dělají“. Je jen málo těch, kdo zachovávají a chápou tu původní myšlenku. 
Na druhou stranu má dnes člověk větší šanci najít si to svoje a vybrat si, co se mu líbí. Nakonec tedy vlastně jde jen o přístup, jaký člověk k této scéně a problematice má!

Slyšel jsem že nechodíš do běžné práce, že tě živí jenom hraní a record shop Nula2 kterej provozuješ s DJem Gingerem ?

dahoTak to Tě musím opravit! Někdo chodí do fabriky na osm a půl hodiny a my na tu stejnou, často mnohem delší dobu chodíme do kanceláře Nula2. Ačkoliv se to nezdá, je to šílená práce a starost, kterou si vážně málokdo dokáže představit! Někdo si řekne „Jo, oni mají desek a ještě rejžujou….“  Opak je pravdou! Co si neuděláš, nemáš, co si jak uděláš, tak to máš! Výdělky jsou hodně podprůměrné, prostě není co závidět. A proč to děláme? Asi máme rádi hudbu, desky a prostě nás to baví. No a pak přijde nějakej „chytrák“ a začne se předvádět, že se mu nelíbí, tohle a nebo tamto. Když skončí balení balíků, příprava desek a další nutnosti, přijde pátek a místo odpočinku další „směna“. Člověk to musí milovat, aby to mohl dělat pořádně!

Trochu kontroverzní otázka. Proč si myslíš, že dje – a pomiňme jestli starší nebo ty mladší často lidé neberou a nechodí na ně tak jako třeba na oněch známých šest či sedm vyvolených ?

Ti, co to takhle berou asi neposlouchají hudbu a jsou jen tupým stádečkem slyšícím jen na ona zmiňovaná známá jména. Pak je ale druhá skupina, ta co má uši otevřené a pro tu chci hrát já. Nedávno jsem se na Moravě ze srandy ptal takovejch mladejch děvčat: „kdože to bude hrát na té party??“ Odpověděli, že Míša Salačová a Orbith a dál nevědí… Velká skupina lidí bere party jen jako místo, kde se pobaví a zahřeší, více je nezajímá. Ještě jsou rádi, když je tam někdo vyfotí a můžou se tím pak vytahovat ve škole : ) Abych konečně odpověděl, myslím, že je to v intelektu, povaze a uvědomění si, co vlastně chci!

Upřímně, co tě vede k tomu, že ještě po tolika letech hraješ ? Setrvačnost, zvyk, pravidelný finanční příjem nebo je to jinak ?

smazkaVynikající otázka! Setrvačnost, zvyk, ani finance to nejsou!  Setrvačnost by to mohla být, pokud bych měl v hlavě místo mozku starý setrvačníkový strojek (A myslím, že někteří djs ho u nás v hlavě mají…). Zvyk by to mohl být, pokavaď by to celou dobu bylo stejné a neměnné, ale to u mě není! A peníze? To bych musel hrát za 10 tisíc, jako někteří umělci z naší republiky. Pokud ale hraju za 3000, tak se o ziscích moc mluvit nedá a rozhodně to
není důvod Proč ještě hraju. Jako dj se ještě stále hodně vyvíjím, přicházím na to, jak chci aby moje sety vypadaly! Baví mě hudba a jelikož u nás naše hudba stále má několik málo příznivců, nutí mě tyto oba aspekty ukazovat se před lidma za gramofonama. Další věc je,
ukaž mi jedinýho dje u nás v ČR, kterej hraje hudbu co Daho a Ginger? Nikoho nenajdeš. Až mě nikdo nebude bookovat, budu si hrát doma, dělat míchaný Cdčka a srát na okolí, takže se hudbě vlastně budu věnovat stále a Ti, kterejm se moje práce líbí si mě vždycky najdou….

Jak je postaven tvůj osobní hodnotový žebříček ?

Ač to bude znít jako fráze, tak je na prvním místě zdraví! Dohnaly mě k tomu osobní zkušenosti a realita! Ihned po tom ale následuje hudba! Nemyslím, party, myslím hudbu!

Kromě toho, že máš rekord shop a jsi kvalitní a zkušený DJ máš zkušenosti i jako promotér. Co si myslíš o lidech kteří pořádají párty ? (upřímně, nešplhej :-o)

Jsou u nás naprostí profesionálové, jako třeba Aleš Burger, tak i naprostí amatéři a nuly, které se ale ještě ke všemu tváří jako profesionálové. Myslím konkrétně jednu „bookerku“ z Prahy, která podle časopisu Xmag „hraje fér hru“. Vracíme se zpátky k první otázce a to tím způsobem, že vždy záleží jen a jen na tom, jaký člověk zaujme ke scéně prioritní postoj. Když na ní bude chtít jen vytřískat, tak vytříská! Kdo chce dělat práci pořádně, bude ji dělat pořádně a mít výsledky. Jako dj to mohu nejlépe posoudit. Někde se o mě postarají jako o malý děcko a jinde mě kopnou ihned po hraní do prdele.

dahoCo tě dokáže v týhle branži nejvíc naštvat a naopak potěšit ?

Potěšit mě dokáže třeba deska, kterou sháním 10 let a najednou ji mám v ruce, ano ještě po tolika letech mě tohle baví! Dále pak, když někdo přijde a chce se se mnou pobavit o hudbě a já cítím, že je na stejné vlně a jde mu o stejnou věc! Naštve mě často hloupost a přetvářky lidí okolo, to je hnus!

Jmenuj alespoň jednu příhodu ze svého hraní která by se dala přinejmenším označit za – z globálního aspektu relativně markantní :-o )) ?

Veliký úspěch jsem měl s vystrčenou zadnicí směrem k publiku v Brně na Apokalypse asi před čtyřmi lety. Pro velký úspěch tam letos hrajeme s Gingerem oba! Mluví se tom mém zadku ještě dodnes a hromada lidí se mě ptá, jak to vlastně bylo, chtějí slyšet pikantnosti.

daho gingerMáš ještě vůbec po takové době nějaký nesplněný DJský sen ?

Dnes už mám výhodu, že se nikam neženu. Už před časem jsem tyhle svoje věci rekapituloval a došel k závěru, že se mi splnilo, vše, co jsem chtěl! Zahrál jsem si s lidma, který obdivuju a dnes, když se s nimi potkám, sami mi podají ruku a pozdraví. Navštívil jsem Tresor, Uclub a další podstatná místa. Fakt se už nikam neženu a nechápu z kolegů,
především mladších, kteří nejen že se bezhlavě ženou za nesmyslama, jako je pár písmen v závorce, ale ještě se přitom ponižují a dělají křivárny. To je vážně smutný. Chtěl bych cestovat, ale jistě ne z pozice „hvězdy“, spíše z pozice uznání a respektu. U několika lidí už ho mám a to pro začátek stačí….

Kdyby ti zbylo v kapse jenom pět dolarů, jak by si s nimi naložil ?

Jeden bych si nechal pro štěstí. Za druhej bych přítelkyni koupil kytičku. Dva rodičům na
horší časy a poslední bych věnoval na ohluchlý dědky, co před 40ti lety byli deejays : )

Vzkaz lidem, kteří si tě přijdou poslechnout na pilotní párty Nightfever v pátek 25.3. do Posilovny Mnichovo Hradiště ?

Snad jen, ať jsou připraveni na všechno a ať si vyčistěj před akcí uši  : )  Těším se David

 
Nightfever v Posilovně

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016