PARTYINFO

 

4 ELEMENTS

Datum konání:
17.03.2005 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Katcher, Robot
Live:
Supercroo
Popis:
Street skateboarding contest (price money 20 000 CZK), Vehikle art gallery, Playstation 2 gamezone, velkološná projekce atd.
start 18:00
 
 
4elements – Street Skateboarding contest
17. března od 18hod. se v pražském klubu Roxy uskuteční další ze série akcí 4elements. Tento termín se jedná již o druhé pokračování závodu ve Streetstyle skateboardingu na pravé "skateparkové" trati o prize money 20.000,-Kč
 

Celou trať předem designují samotní jezdci ve spolupráci s firmou Mystic constructions, která se proslavila hlavně stavbou parku pro světový pohár - Mystic sk8 cup na pražském ostrově Štvanice. Na tuto akci bude předem pozváno 20 nejlepších českých a slovenských jezdců, které doplní evropští profesionální jezdci teamu És/Etnies.

Předem se můžete těšit na Tomáše Vintra, Lukáše Daňka, Lukáše Karáska (SK), nebo Marka Zápražného.

Doprovodný program vyplní pražská rapová kapela Supercrooo ve svém speciálním setu pouze pro tento večer a dále Djs Kačer a Robot. Dále bude v chill out prostoru klubu umístěna výstava několika předních fotografů, kteří se zároveň utkají o prize money 3.000,-Kč za nejlepší skateboardovou fotografii vyhodnocenou samotnými jezdci a rozhodčími. Mezi fotografy jsou to jména jako David Blažek, Pavel Karas, Jirka Švorc, Martin Karas, David Chvátal, Kiva a další.

Celý zbytek tohoto prostoru zabere první a ojedinělá ART gallery firmy Vehicle, kde se představí designy reklam, oblečení a další montáže a kompozice umění této velice kreativní kladenské firmy. Jako nový trend ve fotografii a zábavě je jistě malý fotoaparát Lomography. Focení vlastních sekvencí nebo fotografií s barevnými filtry se může jen stát vaším dalším doplňkem při vašich cestách. Vyzkoušet jej, bude možné přímo na místě, stejně jako možnost vidět fotografie, které různé druhy Lomo produkují.

Na konzolích PlayStation 2 budou představeny nejnovější hry z oblasti adrenalinových sportů.

Celý večer provedou jezdce i diváky Cheerleaders a nebo se diváci mohou soustředit na velkoplošnou projekci nejnovějších skateboardových filmů jako Almost Round Three, Subtleties, Sane nebo hit skateboardové kinematografie - Volcom Chichagof - the Hook.

V poslední řadě bude losováno z řad diváků o velice hodnotné ceny od firem Vehicle, PlayStation 2, Lomography a dalších.
Vstupné na celý večer je pouze 150,-Kč a po vyplnění pozvánky ještě se slevou 50,-Kč.


Historie 4elements

Tato akce svojí historií sahá zpět do jara roku 2000, kdy se poprvé v klubu Roxy představila noc nazvaná „4elements“. Vystřídala tak tříletou pravidelnou a první noc ve městě v tomto stylu  „Skateboarding and Sound Night“ se závodem ve skateboardové minirampě.

Najednou kombinuje nejatraktivnější extrémní sporty formou závodu o celkovou dotaci 20.000,-Kč v prostředí hudebního klubu v období jejich pauzy dané ročním obdobím a přibližuje veřejnosti jejich atraktivitu a svobodný životní styl 21. století v podobě módy, hudby a kultury. Na akci 4elements se vždy můžete setkat s koncertem nejlepších českých i zahraničních kapel ve stylech HipHop až Punk/Hard Core. Shlédnout výstavu předních fotografů z daných sportů v soutěži o nejlepší fotografii s finanční odměnou 3.000,-Kč jako jsou David Blažek, Pavel a Martin Karas, Jiří Švorc, Petr Hoffelner, Jakub Vlček a další.
Firma Sony představuje vždy nejnovější hry na konzole PlayStation II. a exhibičně vystupují hráči Footbagu nebo freestyle barmani. To celé můžete klidně pozorovat na velkoplošné projekci s drinkem na baru tohoto výjimečného klubu.

Za pět let se v Roxy představili sporty jako Freestyle BMX, Speed Trial, Skateboarding – street style, minirampa a vertikální rampa, Snowboarding - jibbing, Footbag, Climbing. Jejich zástupci vždy patří k těm nejlepším na světě. Např. Josef Dressler (několikanásobný Mistr světa v Trialu), Martin Černík (nejúspěšnější Čech a jediný profesionál ve snowboardingu), Senad Grosic (jeden z nejlepších evropanů na BMX), David Horváth (10. násobný Mistr ČR ve snowboardingu), Vašek Klouda (Mistr světa ve Footbagu), Michal Prokop (Mistr světa ve Fourcrossu), Petr Kraus (profesionál v disciplíně Trial), Kamil Feifer a Jan Janečka (Mistři ČR ve Freestyle BMX), Petr Horvát a Tomáš Vintr (naši ve světě nejúspěšnější skateboardisté) nebo Aleš Bubla (Mistr ČR ve skateboardingu).

Na pódiu se vystřídali kapely a Djs jako DJ Hype (D), TTC a Bams z labelu Big Dadda (Francie), Molesta (PL), Peneři Strýčka Homeboye, Trosky (SK), Indy & Wich, Názov Stavby (SK), Status Praesents, Selfish, Suffer, Clou a The Airbags, Snapcase (USA), Avail (USA), Dub-O-Net, Dj Jazzy, Dj Wich, Dj ALI, Dj Weck, Dj Orion, Dj Vec a další.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016