PARTYINFO

 

PERSIANA JONES

Datum konání:
23.03.2005 - středa
Místo konání:
Praha - Roxy
Live:
Persiana Jones (IT)
Popis:
start 19:00
 
 
Persiana Jones v Roxy
Ve středu 23. března si po několika letech najdou do Roxy italští SKA nadšenci Persiana Jones. Jako kapela se zformovali v roce 1988 v severní části Turínu a hned během prvních dvou let rozšířili svoje aktivity po celé Itálii.
 

Do dnešního dne kapela vydala několik úspěšných desek, jejich hudba se objevila na bezpočtu SKA-kompilací a především spolu odehráli přes 850 koncertů, což je číslo, se kterým se každý hudební projekt rozhodně pochlubit nemůže.

Persiana Jones zvesela pokračují ve svém úsilí a koncertní činnosti, čemuž jsme jedině rádi, protože během svého dalšího turné se po 4 letech objeví i v Roxy.
 
Lístky je možné zakoupit v obvyklých předprodejích, rezervace lístků je možná na www.roxy.cz, kde najdete i více informací o kapele.

Po francouzském ansámblu Big mama další výtečná „skapela“ ze zahraničí – nenechte si ujít koncert 23.3. v Roxy!


Kdo jsou Persiana Jones?

Persiana Jones se zformovali v únoru roku 1988 v Rivarolo Cavanese, ve vesnici severně od Turínu. Během prvních dvou let existence kapela rozšířila svoje hudební aktivity po celé Itálii, a hned v roce 1990 vydala svojí první nahrávku; minialba se čtyřmi tracky se během několika málo měsíců prodalo přes 3000 kusů a díky koncertům se o Persiana Jones záhy začalo mluvit i za hranicemi.

V roce 1992 se PJ poprvé objevili před televizními kamerami – v rámci koncertu pro 15.000 lidí, kde vystupovali spolu s dalšími, novými italskými kapelami. O dva roky později vychází zásadní deska Show, která obsahuje šestnáct (z toho sedm předtím jinde nevydaných) naživo zahraných skladeb představujících typický výřez energické tvorby Persiana Jones – od ska po latino, celkově zabaleno do pořádné dávky srandy.

Do roku 1999 kapela vydala ještě další dvě desky – Siamo Circondati (1995) a Brivio Caldo (1997) – odehrála několik vyčerpávajících turné, mimo jiné se slavnými Skatalites; objevila se na mnoha předních evropských ska kompilacích a prodělala i personální změny.

V květnu 19999 vychází další deska Puerto Hurraco (název podle oblíbeného baru v Barceloně), na níž navazuje dlouhé turné stejného jména, jenž trvá až do začátku roku 2001. Končí dvěma koncerty ve Francii a třemi ve Švýcarsku. Podtrženo, sečteno – přes 120 vystoupení!

Po zaslouženém odpočinku začali Persiana Jones pracovat na dalším albu, koncertování však také nezůstávalo pozadu, mimo jiné si zahráli na Slovensku a v Roxy. Novoroční koncert roku 2001 měl číslo 750 a PJ při té příležitosti spočítali, že do tohoto koncertu najezdili přes 350.000 koncertů po celé Evropě.

V roce 2003 Persiana Jones vydávají další album Brace For Impact a v dubnu minulého roku prozatím poslední desku Another Show – 12 let po dnes již legendární Show.

Připravte se na nejlepší, Persiana Jones během svého dalšího turné opět zahrají v Roxy!

více info na www.persianajones.com

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016