PARTYINFO

 

KID LOCO

Datum konání:
27.03.2005 - neděle
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Kid Loco (FR), Yukimura, Suki, Bastard DJs
Info:
ajchman@xmag.cz
Popis:
vstup 190 CZK
 
 
Poslední Lístky na Kida Loco za 190 CZK
Kid Loco: "...a loco znamená blázen."
Francie je země vína, sýrů, módních trendů a báječného fotbalu. Opravdu? Není spíš kolébkou toho nejlepšího evropského popu, v dobrém slova smyslu? Vždyť vzpomeňme si na Edith Piaf nebo Serge Gainsbourga. Dnes to jsou Telépopmusic, Air, Daft Punk a Kid Loco.
 

Kid LocoFrancouzský muzikant, vlastním jménem Jean-Yves Prieur, začal s hudbou už ve třinácti letech, jak jinak v osmdesátých letech než s kytarou. Prošel  si několika punkovými kapelami, aby později přesedlal na reggae a hiphop. V roce 1996 vybudoval vlastní studio a přijal umělecký pseudonym Kid Loco. Prý ho napadl při sledování televizního dokumentu, kde viděl člověka, který po požití určitých halucinogenních bylin afrických domorodců běhal šest hodin po lese a hrál si na lokomotivu. „A loco, začátek slova lokomotiva, znamená španělsky blázen,“ prozradil v roce 1998 novinářce Janě Kománkové.
 
Talentovaný muzikant se nikdy nebál experimentů, o čemž svědčí jeho prvotina Blues Project EP, vydaná na respektovaném labelu Yellow Production, kde mimochodem vydávají například Bob Sinclair nebo Dimitri from Paris. O světový věhlas se ale zasloužilo až skvělé remixové album Jesus Life from Children Under 12 Inches v roce 1999. To už měl za sebou práci pro Stereolab, Saint Etienne, Mogwaie, Pulp a autorskou desku A Grand Love Story (1997).

„K djingu jste mě vlastně přivedli vy novináři. Neustále jste se mě na něj ptali, co si o něm myslím a jestli ho uznávám, až jsem si koupil dva technicsy a začal si vozit ze světa desky,“ říká s nadsázkou Loco. Ve skutečnosti ve zmiňovaném rozhovoru Janě Kománkové prozradil, že ho k tomu začátkem roku 1998 donutilo okolí, přesněji promotéři. Těm bylo divné, že tak skvělý producent elektronické hudby nevystupuje také jako DJ. Čich měli opravdu dobrý, Kid Loco je extratřída ve svém oboru, kterému se říká francouzská easy-listening. Jeho fanoušky určitě potěší zpráva, že v druhé polovině letošního roku by se na pultech mělo objevit jeho nové autorské album.

Předtím nás ale čeká triphopovo-houseový set na Velikonoční neděli v Roxy.

 

KOMPILACE:

 

Jesus Life from Children Under 12 Inches, 1999 (Yellow Production)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


DJ Kicks, 1999 (K7)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Another Late Night, 2003 (Treacle)

 

 

 

 

 

 

 
Kid Loco v djském setu

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016