PARTYINFO

 

EURO CONNECTIONS 2005

Datum konání:
03.05.2005 - úterý
Místo konání:
Praha - Akropolis
Live:
Jaga Jazzist (NOR), Alvik (CZ)
Popis:
start 19:00
 
 
Videoklip Jaga Jazzist
Jaga Jazzist a Alvik v Akropoli
V úterý 3. května vystoupí v rámci akce Euroconnections 2005 v pražském Paláci Akropolis norská formace Jaga Jazzist a domácí projekt Alvik.
 

JAGA JAZZIST

Norská skupina Jaga Jazzist je mimořádným a respektovaným zjevením nejen severské scény. Ve své tvorbě s nadhledem a hravostí kombinuje klasický jazz s prvky současné taneční hudby a experimentální elektroniky.

Během téměř desetileté historie stačili Jaga Jazzist vydat dvě alba (A Livingroom Hush 2002, The Stix 2003) která se významnou měrou zapsala do zlatého fondu současné jazzové a elektronické hudby.

jagaJaga Jazzist jsou také vyhlášenou koncertní kapelou, o čemž svědčí nekonečné a většinou zcela vyprodané koncertní šňůry po celém světě. Jejich vystoupení připomínají desetičlenný gang mladistvých desperátů, kteří se rozhodli natlakovat energií vše živé v dosahu několika nejližších čtverečních kilometrů.

Začátkem dubna vychází na prestižní londýnské značce Ninja Tune v pořadí třetí album What We Must, které Jaga Jazzist představí v živém provedení na koncertě v pražském Paláci Akropolis 3. května 2005.

Jedna z vůdčích postav Jaga Jazzist Lars Horntveth, se svým projektem Pooka obdržel počátkem března 2005 norskou Grammy za nejlepší elektronické album roku.

Více informací:

www.jagajazzist.com
www.smalltownsupersound.com

foto: www.smalltownsupersound.com/press/jaga.htm


ALVIK

Alvik dýchá jazzem, odráží uvolněnou atmosféru lounge music, pulsuje v nejrůznějších tempech od abstraktního hipohopu, přes broken beats až po drum´n´bass. Přestože jsou jednotlivé skladby pro svou písňovou formu sdělné a zapamatovatelné, delikátní, promyšlené aranže proměňují jejich poslech v jedno velké, okouzlující dobrodružství.

Jednotícím prvkem je nálada, pocit, při jehož popisu nám nezbývá než češtinsky kapitulovat před anglickým ´deep´. Mimo přímá, koncertní setkání měla hudební veřejnost možnost setkat se se jménem Alvik především díky jejich debutové desce Breathing Geometry, ketrou vydali na jaře roku 2004 u labelu Quazi Delict Records. Na podzim stejného roku se Alviku podařilo absolvovat úspěšné turné po východním pobřeží USA.

Více informací:

www.alvik.cz

 

Reporty

 
Report z koncertu Jaga Jazzist
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016