PARTYINFO

 

DURAN DURAN

Datum konání:
10.06.2005 - pátek
Místo konání:
Praha - Aréna HC Sparta Praha
Live:
Duran Duran
Info:
http://www.interconcerts.cz
Popis:
25 let po svém založení jsou legendární Duran Duran zpět na scéně ve svém původním složení
 
 
Duran Duran zahrají v T-Mobile Aréně
Dosud Duran Duran prodali přes sedmdesát miliónů desek a jejich výjimečná kariéra z nich dělá jednu z nejúspěšnějších skupin posledních desetiletí.
 
Zfůzovali pop music s uměním a módou na dosud nevídané úrovni a díky nim se rozjela tvorba videoklipů jako nikdy předtím. To, co předtím byla jednoduchá marketingová hříčka se díky nim stalo jedním z nejcennějších aspektů hudebního byznysu. Exotické lokace, nádherné dívky a ohromující vizualita - Duran Duran postavili pro tvorbu videoklipů zcela nové standardy. Léta pracovali, léta cestovali a úspěch se dostavil. Složili nadčasové pop songy, které se záhy staly klasikou.

Zkombinovali rockové kytary s nakažlivými melodiemi a texty, které se ihned vryly do paměti. Média je dokonce přirovnávaly k The Beatles - taková hysterie fanoušků je totiž dlouhá léta, ať už na koncertním pódiu, nebo v civilu, doprovázela. Hráli vyprodaným sálům a stadionům, lámali jeden kasovní rekord za druhým. Podchytili atmosféru doby a do svých sítí ulovili armádu zbožně oddaných fanoušků.

Duran Duran vznikli v anglickém Birminghamu v roce 1978. Založil je klávesista Nick Rhodes a baskytarista John Taylor. Jejich zvuk inspirovala soulová muzika jejich mládí, newyorská undergroundová scéna sedmdesátých let (mimo jiné New York Dolls a Velvet Underground), (nejen) tehdejší výstřední ikona scény David Bowie a neméně avantgardní skupiny jako Roxy Music. V době založení kapely studoval John na umělecké škole a Nick dokončoval studia na střední škole. duran duran

Duran Duran se proslavili jako součást tzv. druhé britské invaze osmdesátých let, kde po jejich boku bojovaly kapely jako Spandau Ballet, Human League, Ultravox a Culture Club. Duran Duran dokázali nabídnout živou elektrickou show, dokázali posunovat hranice využití nových technologií v hudbě. V tom všem většinu svých současníků jasně předčili. Když si uvědomíme všechny jejich hitparádové úspěchy, ocenění, obrovské prodeje alb a singlů, počet lístků, které prodali, vyprodané stadiony, novátorské klipy a vliv, který měli na generace muzkantů, měří se Duran Duran jen s vybranou hudební společností, jako jsou U2, Rolling Stones, nebo Madonna.

Duran Duran vždy posouvali hranice pop music, stanovovali pro ni nová a náročnější měřítka, spíše trendy určovali, než že by je následovali. Riskovali ve chvílích, kdy se jiní schovávali a vyčkávali. Výsledky mluví samy za sebe. Jako každá jiná skupina, tak i Duran Duran zažili vzestupy a pády - ať už po osobní, tak po profesní stránce. Ale oproti většině jiných kapel vždy propagovali svou jasnou hudební vizi a neustupovali z ní. Jejich jméno proto zdomácnělo ve všech koutech světa - znají je a respektují celé generace posluchačů. Mají za sebou bohatou a barvitou historii. A vše nasvědčuje tomu, že je čeká ještě hodně vzrušující a dynamická budoucnost. Pražská T-Mobile Arena se 10.června stane její součástí.
 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016