PARTYINFO

 

GET PUNKED

Datum konání:
03.06.2005 - pátek
Místo konání:
Olomouc - Envelopa Dance Hall
DJs:
D'n'B stage - Grooverider (UK), Fresh (UK), XO (UK), Katcha vs. Suki feat MC Lin-Dee, Inspira X62, Jane vs. Romana, Alleki
house stage - Dys-Martin, Wolscha, Yarikuri, Ikebara, Marafaka
Info:
http://www.getpunked.info
Popis:
start 21:00, vstup 250/330 CZK
 
 
Getpunked již jen za 2 dny Rozhovor s Romanou Rozhovor se Sukim
Rozhovor s Ja-Ne
Přinášíme Vám první z řady rozhovorů s djs, kteří vystoupí na akci Getpunked with dogsonacid tour 3.6.2005 v olomoucké dance hall Envelopa. V b2b setu s Romanou vystoupí djka Ja-ne, položili jsme ji tedy za vás na několik otázek
 

Tak na začátek trochu sušších faktů pro ty, kteří tě neznají.  Jaké byly tvé djské začátky. Kdo byl vlastně tvým drumandbassovým guru?

Poprvé jsem se za gramce postavila v r. 1997 v pražském klubu Punto Azul. Vypomáhala jsem punťákům a po pracovní době jsem vždycky zalezla až do rána za gramce. Byl to pro mně dokonalý způsob relaxace. Slyšel mne tam tenkrát dj Touchwood, který mne doslova přemluvil ať hraji na veřejnosti. Byl se mnou problém, protože jsem docela velký trémista a jsem k sobě dost kritická. Tak že můj drumandbassový guru je Touchwood.:-) Dostala jsem v Puntu Azul rezidentní noc pod názvem "HEAVY INDUSTRI"  a v klubu XT3  "TURNTABLE LOUNGE". Zvali si mně převážně sound systemy a tím jsem se dost provařila. Hodně mi také pomohli ostravská Dvoika.troika. Také spolupráce s djem Kovakem , s kterým jsem hrála na 3-4 gramce pod bookingem WORKSHOPU se dost zapsala do paměti lidí. A pak už to jelo :o)

Pak ale tvou slibně se rozjíždějící djskou kariéru trošku přibrzdila jedna šťastná událost. Je po stránce hudební nějaký rozdíl mezi Ja-ne před Kubíčkem a po Kubíčkovi?

Ano, stala jsem se hrdou matkou krásného klukaJ Je to velký rozdíl, před Kubikem byl můj celý svět jen o hraní. Žádné hraní jsem neodmítala, tak že jsem všechny víkendy strávila jízdama po drumíkových akcích. Myslela jsem si ze s dítětem to všechno skončí, ale díky němu jsem objevila další level v mém životě. Teď sice dávám přednost prckovi a hraní si beru méně, ale když mám hraní, užívám si ho ještě tisíckrát víc než před tím. Není to jen hraní, ale také příležitost se vidět s lidmi a pořádně zakalitJ Krom toho Kubík je už větší dj než já, tak že beru inspiraci od něj :o)

Jak moc  těžké bylo, vrátit se k hraní po klubech, znovu se prosadit?

Já ani nic záměrného nedělám pro to abych se prosadila. Už od začátku mého hraní vše nechávám náhodě a spoléhám na to, že jsem u lidí co mne slyšeli hrát zanechám zážitek a oni si na mne vzpomenou, když pořádají akce. A ono to funguje do dnes.

A najednou je tady nabídka hrát s absolutní světovou špičkou. Co ty na to?

Beru to jako  další dárek. Za porod jsem dostala gramce :o) a za léta hraní příležitost si zahrát jak píšeš „se světovou špičkou“ a to ještě vedle své kamarádky, s kterou se mi hraje nejlíp. No nemám já to štěstí :o)

Pro ty co nemají přestavuji. Jaké je to být djkou na mateřské dovolené?

No je to úplně normální. Jeden večer míchám kaši a druhý večer vinyly :o)

Naposledy jsme se viděli v Roxy na Andym C a ani nestačili probrat, jak se ti líbil. Tak jak se ti vlastně líbil chlápek, který je považovaný za nejlepšího, světového, drumandbassového dje?

Slyšela jsem hodně dobrých českých djských setů, které byli daleko lepší než některé světové hvězdy, tak mne dost ochabla chuť naštěvovat megavečery s hvězdama, ale Andyho C jsem si nenechala ujít a fakt nezklamal, byla to jízda. Jediný co bych vytkla, byl zvuk.

Na Getpunked budeš  hrát společně s Romanou. Probíhá na tohle hraní nějaká speciální příprava?

No jestli můžu mluvit i za Romču tak pro nás obě bylo vždy důležité odehrát společný set dobře ať to bylo kdekoliv a ani jednou jsme nic nenacvičovali. Normálně nás to baví , cítíme to stejně a dobře se s ní kalí :o) Máme ještě před Getpunked spolu několik hraní, tak to neřešíme. Taky je tu problém, že Romana bydlí v Olomouci a já v Praze. Trochu dálka.

Co od vás vlastně mohou slyšet lidi, kteří vás ještě neslyšeli?

Vzhledem k tomu že já hraji spíše rovnější beaty a Romana více do amenu, tak to bude dost pestrý. Jinak nevím co víc bych řekla. Však uslyšíte :o)

Co Ja-ne a vlastní hudební produkce?

Než jsem měla děcko tak jsem se učila v Reasonu, teď bohužel nemám čas. Vím ale že bude :o)

Hraješ  jen oficiálně vydané tracky nebo i dubplaty?

Za poslední dobu se ke mně bohužel žádný nedostal, ale pár ne zcela nových jich v tašce mám. Jinak oficielně nově vydané tracky nakupuji pořád.

Jak se ti vlastně líbila premiéra GetPunked? 

Jedna z akcích kdy jsem sice odešla po svých, ale úplně rozsekaná :o) Samozřejmě v kladném smyslu.

Více informací naleznete již brzy na www.ja-ne.info

 
Předprodeje a další informace Grooverider + Fresh + Xo - profily Get Punked with Dogs On Acid

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016