PARTYINFO

 

DIGITRACTION

Datum konání:
16.04.2005 - sobota
Místo konání:
Kokory - Spilka
DJs:
Bruce McClure (Seed Records/UK), Nailer (AON), Igraczech (kaktus rec.) Romana (Ext.dust), Kumite (PV)
Live:
Cursor Miner (Lo-Rec, Noodles, Seed Records/UK), iKore (Digital Penetration, UK/CZ)
Info:
http://spilkaclub.unas.cz
spilkaclub@seznam.cz
Popis:
start 22:00
 
 
Digitraction v Kokorech u Přerova
Po zavedení úspěšné noci v Praze vyráží Digital Penetration pod přezdívkou Digitraction i do přespolí. V sobotu 16. dubna 2005 se představí v příjemném, nedávno otevřeném klubu Spilka (Kokory u Olomouce) dvojice z londýnského experimentálního labelu Seed Records: DJ Bruce Mc Clure a Cursor Miner live.
 

Ti představí současnou podobu britského undergroundového breakbeatu, grime, elektroniky či dubstepu nebo chcete-li robot sex music (ať si novináři smlsnou) v mnoha polohách. Bruce McClure je znám svými hutnými dancefloorovými sety, zatímco přítomnost Cursor Minera zaručuje nečekané zážitky při sledování excentricky inteligentní hudební one-man show.

Návštěvu podpoří také iKore aka Matkore, zakladatel britského projektu Kansascityprophets. Zahrál si například s Aphex Twinem, Polem a Chrisem Clarkem. V současnosti se přestěhoval do Prahy a spolupracuje zejména se Stanzimem (Radio 1), Nailerem a Igraczechem.

Na dvou stagích dále zničí dav rezidenti Digital Penetration: DJs Nailer [aon] a Igraczech [Kaktus Recordings] v exkluzivním oldschool-breakovém setu, jako lokální support uslyšíme i breakbeatový set Romany [Ext.Dust, Olomouc] a Kumiteho [Prostějov].

SEED RECORDINGS

Existence labelu Seed se počítá od roku 2000, kdy začala serií akcí v Londýně (jedna z nich dokonce proběhla v nepoužívané stacici metra, přestože byla těsně před začátkem oficiálně zakázána). Zde započala spolupráce s labely Warp, Novamute, Lo, Music Aus Strom atd... Tyto legendární noci fungují dodnes a spojují vystoupení undergroundových projektů spolu se zavedenými DJs. Hlavními protagonisty jsou DJ Bruce Mc Clure a Josh Roberty (Posthuman, zároveň jeden z projektů pod labelem Seed).

Cílem labelu Seed je v současné době vydávání vinylů, v tuto chvíli jich mají na kontě nejméně 12 plus několik CD alb. Seed vystupuje zároveň jako sesterský label Warp, na jehož stránkýách se například můžete dočíst také o Digital Penetration. Label v současnosti sdružuje projekty Ardisson, Digitonal, Cold Fusion Mafia, ON / OFF, The Doubtful Guest, Jane XI a také Posthuman, kterého jsme mohli slyšet v zimě v Litvínově a [Snyzch], na kterého se těšíme na další Digital Penetration 08/04/2005 v Praze.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016