PARTYINFO

 

ORION HALL - THE PRODIGY

Datum konání:
13.05.2005 - pátek
Místo konání:
Brno - BVV (výstaviště)
DJs:
The Advent, Inigo Kennedy, Rumenige / Loktibrada, Lucca, Kaisersoze
Live:
The Prodigy (UK), Moimir Papalescu & The Nihilists
Popis:
start 20:30, konec 06:30
Line-up:
20:30 – 22:30 Kaisersoze
22:30 – 23:30 The Nihilists (Live)
23:30 – 00:00 Intro
00:00 – 02:00 The Prodigy (Live)
02:00 – 03:00 The Advent (Live)
03:00 – 04:15 Lucca
04:15 – 05:30 Inigo Kennedy
05:30 – 06:30 Rumenige & Loktibrada
 
 
 
Poslední důležité informace Poslední praktické informace After party po Orion Hall festivalu
Kdo remixoval The Prodigy?

Joey Beltram

"Jedna z největších světových techno hvězd, Joey Beltram z New Yorku, debutoval jako Rhythm Interface deskou „Hard Freestyle“ na Easy Street v roce 1989. O rok později vydal u stáje Nu Groove dvě EP pod pseudonymem Code 6 a jednu jako Lost Entity.

Období mezi lety 90-91 představovalo pro Beltrama jeden významný úspěch za druhým, vyšlo mu několik desek, které se staly klasikami žánru („Let It Ride“, „Volume 1“) a především podepsal smlouvu s belgickým R&S. V podstatě přes noc se stal techno hvězdou první velikosti a to díky geniálnímu singlu „Energy Flash“, který změnil směřování stylu k temnějšímu a tvrdšímu zvuku. Následovala řada většinou velmi dobře přijatých singlů a spolupráce s Richie Hawtinem na desce „Vortex“ pod přezdívkou Final Exposure.

V roce 1995 dostal „lano“ od berlínského kultovního labelu Tresor a hned jej obohatil o „Game Form“ a unikátní album „Places“, které donutilo šéfy superznačky Novamute vytočit Joeyho číslo, výsledkem jejich námluv je „Close Grind“, ve stejné době vydal R&S retrospektivní album sestavené z nejlepších beltramových skladeb „Classics“. Od roku 1999 nahrává Joey Beltram především pro značku STX, v současné době preferuje funky zvuk.

Joey Beltram a Liam Howlett si v době liamových začátků vyměnili několik zajímavých nahrávek, ač ne přímo vysamplovaný, pak zcela jistě zásadně zní zvuk beltramovy skladby „Mantasm“ v pecce „Charly“, kterou najdete na albu The Prodidgy „Experience“.
 
Moby

Umělec, producent a DJ z New Yorku. Remixoval „Everybody In The Place“. V roce 1993 jel s The Prodigy turné po Spojených státech. Moby byl jedním z umělců, kteří odrazovali The Prodigy od vydání „Smack My Bitch Up“. Požádal Liama, aby mu mixoval platinové album „Play“. Liam poctu odmítl.

Genaside II

Britská hip hop/breakbeat parta z Brixtonu. První desku „Fire When Ready“ vydali v roce 1989. Genaside II remixovali „Jericho“. The Prodigy vysamplovali pro „Firestarter“ skladbu Genaside II „Hellraiser“, tato informace ovšem nebyla nikdy potvrzena (ani vyvrácena) J

Mark Picchiotti a Teri Bristol

Američané, kteří provedli dvě různé verze „Out Of Space“
 
Top Buzz

Bývalý labelový kolega The Prodigy, remixoval „Weather Experience“.
 
Tony Garcia

Americký producent, má na svědomí dvě rozdílné verze „Wind It Up (Rewoudn)“.

Jonny L

Jonny L vydává stejně jako The Prodigy na značce XL Recordings. V roce 1993 remixoval „One Love“ o tomto remixu Liam prohlásil „Pro Prodigy je to sice hodně trance zvuk, ale líbí se mi způsob, jakým Jonny L pracuje s basovou linkou pod vokálem, má to nádech evropské klubové nálady“. Později, v roce 1997 svěřili Prodigy Jonnymu L další remix a to „Smack My Bitch Up“, ten nikdy nevyšel v podobě singlu, ale najdete jej na freebie CD.

CJ Bolland

Belgický DJ a umělec. Remixoval „No Good (Start The Dance)“ , Liam o remixu řekl: „Tohle je remix mistra acid zvuků. Totálně překopal celou skladbu, vzal některé původní zvuky, naprosto je převrátil a proměnil ve tvrdou acid trance vypalovačku“. CJ Bolland je na černé listině The Prodigy od roku 1996, kdy bez dovolení vysamploval text ze skladby „Poison“ do své „Sugar Is Sweeter“.

The Chemical Brothers

"Kdysi studenti Univerzity v Manchesteru, Tom Rowland a Ed Simons nastartovali cestu k uchvácení světové nadvlády nad taneční scénou pod jménem již existujících The Dust Brothers, což jsou legendární američtí producenti, které proslavila především práce na albu Beasite Boys „Paul´s Boutique“. Tom byl také členem sdružení Nineties Balearic skupiny Ariel. V roce 1993 si půjčili peníze a vlastním nákladem vydali 500 kopií singlu „Song To The Siren“ na Dust Brothers Recordings. Vzápětí Tom opustil Ariel a legendární značka Junior Boy´s Own znovu vydává „Song To The Siren“ s mixy The Sabres Of Paradise.

V roce 1994 vydávají Dust Brothers na Junior Boy´s Own další dva singly, sběratelská série „The 14th Century Sky EP“ na JBO obsahuje také klasiku „Chemical Beats“ pokračovatele big beat zvuku, kterým se blýskli na debutní desce. „Zneužívání“ jména Dust Brothers skončilo v roce 1995 po oficiální akci (obvinění) původních Dust Brothers. Tom a Ed si osvojili část jména z názvu singlu „Chemical Beats“, podepsali smlouvu s Virgin Records a vydali první album „Exit Planet Dust“, které doslova zamávalo s žebříčky světové taneční hudby a dodnes je neuvěřitelně famózní.

První remix pro The Prodigy udělali Tom a Ed ještě jako Dust Brothers, v roce 1994 jej však ze zmiňovaných důvodů museli lehce pozměnit. Liam použil ve svém mixu „Dirtchamber Sessions Volume One“dvě skladby Chemiků „Chemical Beats“ a „(Best Part Of) Breaking Up“.

Environmental Science

Britský projekt, remixoval „Poison“, Liam říká: „Tihle kluci udělali takový dubby mix. Líbí se mi, jak upravili beaty tím způsobem, že vokál s efektem delay zní velmi klidně, celkově to dává skladbě úplně jiný úhel.“
 
Secret Knowledge

Kris Needs (aka Secret Knowledge), se narodil 3.7.1954 v Bristolu v Anglii, živil se jako novinář, později se začal věnovat hudbě. Remixoval například Empirion (XL Recordings), The Orb (Island) a The Crystal Method. Pro The Prodigy udělal v roce 1995 remix „Speedway (Theme From Fastlane)“. Ten poprvé vyšel na DJ sampleru XL Recordings „5th Chapter – The Heavyweight Selection“ a velmi zvýšil jeho hodnotu. Komerčního využití se Krisův remix dočkal na americké podobě singlu „Voodoo People“ pro Mute Records. Secret Knowledge se jako DJ připojil k turné The Prodigy „Breathe“ koncem roku 1996.

Empirion

Empirion byla vynikající anglická taneční skupina, vznikla v Essexu v Anglii, tvořil ji Bob Glennie, Oz a DJ Jamie Smart. Smart a Liam Howlett jsou přátelé, seznámili se v době, kdy oba pracovali v jedné myčce aut. Smart vystupoval jako DJ v koncertním programu The Prodigy, Empirion mají smlouvu s labelem XL Recordings. V roce 1996 remixovali „Firestarter“, debutovali o rok později. Jamie Smart je dokonce uveden v bookletu „Music For The Jilted Generation“. Dnes již Empirion bohužel neexistuje, někteří ze členů kapely založili skupinu Controlled Change, ta remixovala například leeroyovu skladbu „What U Need“.
 
Monkey Mafia

Monkey Mafia je Jon Carter, narozen 1973 v Essexu. Muzice se věnuje od roku 1995 a to pod jménem Artery na značce Wall Of Sound, později ovšem podepsal zajímavou smlouvu s výborným labelem Deconstruction. Remixoval například Kula Shaker, Saint Etienne a Manic Street Preachers. Monkey Mafia již bohužel zanikl.

Jon Carter remixoval jako Monkey Mafia „Minefields“ (později přejmenována na „Mindfields“), tento remix nikdy oficiálně nevyšel, sehnat se dá pouze jako mega raritní promo kazety a white label 12“, nebo na XL promo sampleru „Fresh Packed Cuts“.

DJ Hype

DJ Hype, anglický DJ, velmi dobře zapsaný v drum and bass kruzích. Produkuje od roku 1990, hrát začal mnohem dříve. S Liamem se seznámili v klubu Barn, kde Liam začínal a seznámil se také s Keithem a Leeroyem. Hype remixoval v roce 1997 „Smack My Bitch Up“.

Slacker

Britská trance kapela, remixovali „Smack My Bitch Up“. Protože se remix Liamovi prostě nelíbil, nikdy oficiálně nevyšel. Kdybyste se hodně snažili (stejně by vám to asi nebylo nic platné) našli byste jej na výběru XL Recordings (limitován na pouho pouhých pět (5!!) kopií), později ovšem vyšel na několika white labelech.

Quarashi

Islandská rap-rocková formace založená roku 1996 producentem a bubeníkem Sölvi Blondal, zpěváky Hössi Olafsson, Steini Fjelsted a Omar Swarez. Kapela v roce 1999 remixovala „Diesel Power“ z určitých důvodů však remix nikdy nevyšel.

Dan 'The Automator' Nakamura

Dan The Automator je vyhlášený hip hopový producent, nejvýrazněji se prosadil prací na projektech Dr.Octagon a Gorillaz. Dr.Octagon je jedním z pseudonymů Kool Keitha, který se podílel na skladbě The Prodigy „Diesel Power“. Nakamura remixoval skladbu The Prodigy „No Souvenirs“, bohužel se vydání singlů několikrát zdrželo a tak se na něj remix nedostal.

 
Rozhovor s The Advent Sólové projekty členů Prodigy - 2. část Fanoušci a nepřátelé The Prodigy Orion Hall Festival Line-up Kaisersoze: z Prodigy se lidi po...ou! Sólové projekty bývalých a současných členů skupiny Prodigy: Víte, že... (3. díl) The Prodigy: videoklipy Rumenige a Loktibrada - profil Knihy o The Prodigy Texty k písním The Prodigy The Advent - profil Prodigy: Víte že... 2. díl The Prodigy - biografie Předprodej lístků nyní i v síti Ticketpro Jak to bude vypadat 13.května v pavilonu Z? Kaisersoze a Lucca - profily Prodigy: Víte, že… díl 1. Nejlevnější vstupenky do neděle 17.4. Kompletní line up Orion Hall festivalu Moimir Papalescu & The Nihilists Nejlevnější lístky na The Prodigy pouze do 13.4. Rozšířené předprodeje na Armina a Prodigy Na Armina a Prodigy za jednu cenu na jednu vstupenku Další jméno na Orion Hall Festival potvrzeno! Předprodeje na The Prodigy zahájeny The Prodigy na Orion Hall

Flyer

 
flyer
 

Reporty

 
Oficiální vyjádření United Music k Orion Hall Festivalu Orion Hall vs. pátek 13.
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016