PARTYINFO

 

KONOPÍ NENÍ JEN DROGA

Datum konání:
21.04.2005 - čtvrtek
Místo konání:
Praha - Matrix
DJs:
Beatowen, Hošek (Plexis), Ondřej Smeykal, David Bowles, Josef Sedloň, Suki
Live:
Zdeněk Bína (-123min), Apple Juice, Jinovatka, Uragan Andrew, Babylon Station
Line-up:
Stage live shows:

19.00 Ačkolif Djs
20.00 www.Jinovatka.cz
21.00 Lingers
22.00 Apple Juice
23.00 O. Smeykal
24.00 Zdeněk Bína (-123min)
01.00 Uragan Andrew and the reggae ortodox
02.00 Babylon station

Stage DJs:

20.00 Beatowen
21.00 P. Hošek
22.00 D. Bowles
23.00 J. Sedloň
24.00 Suki
 
 
Konopí není jen droga – benefiční festival
Ve čtvrtek dne 21.4. proběhne v pražském klubu Matrix benefiční festival, který ponese název "Konopí není jen droga". Bude se jednat o první akci svého druhu, která má za cíl propagovat možnost využívání technického konopí v ČR a podpořit již stávající výrobce konopných výrobků, jako je třeba kosmetika, oděvy, netkané textilie, nápoje, cukrovinky, papír a další.
 

Na akci budete moci shlédnout bohatou prezentaci možnosti využití konopí ve všech oblastech průmyslové výroby, výstavu fotografií z českých konopných polí, ochutnat konopné pivo, vodku, pečivo, olej… Proběhne též videoprojekce filmů s konopnou tématikou z filmoték ministerstev zemědělství a životního prostředí.

Hudební program zajistí známé české kapely a Djs. Na hlavním pódiu vystoupí jako hvězda večera Zdeněk Bína z -123minut, Ondřej Semykal s didgeridoo, kapela Apple Juice, Andrew Uragan and the reggae ortodox, Babylon station, Lingers a www.jinovatka.cz.  Mezi djs nalezneme osobnosti jako Josef Sedloň, David Bowles, Petr Hošek (zpěvák skupiny Plexis), Suki a Beathowen.

Od roku 1999 byly v ČR registrovány dvě odrůdy konopí setého (odrůdy Beniko, Juso 11) pro pěstování jako technická plodina a se vstupem do EU je u nás v dnešní době zaváděn celý odrůdový katalog pro pěstování v rámci unie. Jedná se o starou kulturní plodinu,  která se v našich podmínkách tradičně pěstovala. Technické konopí má mnohostranné využití: produkce přírodního vlákna, organické suché hmoty, technické nebo energetické využití, produkce semene pro přímou spotřebu a k získání oleje. Lze z něj vyprodukovat až 1000 plně recyklovatelných výrobků.

Evropská unie podporuje obnovitelné zdroje energie, na které vynakládá nemalé finanční prostředky. Nárůst poptávky po produktech z technického konopí na světových trzích je zárukou  stability a růstu odbytu.

V současné době EU vykazuje značnou  potravinovou nadprodukci a dá se předpokládat že nebude podporovat naše zemědělství v této oblasti. V České republice se již ročně zpracovává konopného materiálu do papíru, bioplastů, kosmetiky a textilíí v množství odpovídající ploše 10 000ha.

Pořadatelem je o.s. Raskin ve spolupráci s Konopářským svazem ČR.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016