PARTYINFO

 

COLOURS OF OSTRAVA 2005

Datum konání:
10.07.2005 - neděle
Místo konání:
Ostrava - Černá louka
DJs:
Special DJ stage, George Clinton Parliament, Funkadelic, MC Jamalski, Trans-Global Underground, Asian Dub Foundation, Čechomor+special guests, Fun-Da-Mental, The Klezmatics, Kryštof, Dan Bárta a Illustratosphere, Monkey
Business, Marián Varga, Sainkho Namthylak, Daara J, Farlanders, Miro Žbirka, Septeto Nacional Ignacio Piňeiro, Moimir Papalescu and the Nihilists, Umakart, Huun Huur Tu, Gen-Dos, Troisoeur, Dobet Gnahoré, Iné Kafé, Děda Mládek Illegal Band, Zagar, Nierika, Chakkiri Norio, Čankišou, Úspěch...
Popis:
celkem více než 100 kapel a DJs
 
 
Colours of Ostrava: poslední informace Colours of Ostrava: kinokavárna Moffom George Clinton na Colours Of Ostrava
Colours Of Ostrava: MC Jamalski a DJ Flo
Hlavními hvězdami zvláštní taneční scény, která letos představuje novinku na hudebním festivalu Colours of Ostrava, bude americký drum and bassový a junglový mág MC Jamalski (9. července) a francouzský techno DJ Flo (8. července).
 

Scénu připravuje ostravský klub Fabric, v jehož prostorách do loňského roku taneční program probíhal. MC Jamalski vystupoval na parties po boku DJských jmen jako Keaton, Dannyh C, Aphrodite, Jumpin Jack Frost, Dylan, Dieselboy, DJ Dara, Rinse a Flux, Phantom 45, Danny the Wildchild a dalších. Jeho styl je označován jako mystický, magický či metafyzický a je považován za mistra manipulace s davem.

Flo je charakteristický pro své hardgroove techno, velmi taneční, s rytmickými přívaly a loopy. Na taneční scéně také zahrají všichni rezidentní DJové Fabricu. Semtex Fabric DJ Stage, jak zní oficiální jméno scény, se bude nacházet přibližně 5 minut od hlavního festivalového areálu a bude možné si na ni koupit zvláštní jednodenní vstupné za 150 Kč.

Colours of Ostrava potěší srdce, sluch i nohy milovníka elektronické hudby a tanečních rytmů i na dalších scénách: k největším lákadlům bude patřit hvězdná trojice etno-tanečních kapel z Velké Británie Asian Dub Foundation, Fun-Da-Mental, Trans-Global Underground, z českých pak Ohm Square, Moimir Papalescu and the Nihilists, Skyline, Khoiba, Bow Wave a další. Konec konců i George Clinton a jeho Parliament/Funkadelic, kteří slibují minimálně tří a půl hodinové vystoupení, se dají označit za „kmotry“ současného hipu hopu. Třídenní permanentky na celý program jsou v prodeji v síti Ticketpro a do 7. července se dají pořídit za 580 Kč, na místě pak 650 Kč. Více informací www.colours.cz.

Mezinárodní hudební festival Colours of Ostrava, který se uskuteční počtvrté od 8. do 10. července 2005, během tří dnů nabídnou organizátoři hudebním fanouškům celkem přes 100 kapel a DJs z různých koutů světa. Generálním partnerem festivalu je Česká spořitelna.

Semtex Fabric DJ Stage – line-up:
8. 7. 2005 – techno stage
Dj Flo (Fr)
Lucca (Acapulco/CZ)
Roman Hyde (Fabric/CZ)
Martin Gredner (Fabric/CZ)
Ian Blond (Fabric/CZ)
Ringo (Fabric/CZ)
Adam N (Fabric/CZ)
Er (Fabric/CZ)

9. 7. 2005 - breakbeat&drumandbass stage
Mc Jamalski (ruffneck reality/new york city US)
Dj Ride (mars exist/marseille FR)
Mc Amdiez (montagna negra/toulouse FR)
Dj inspecta (mars exist/marseille FR)
Dj Koogi (Shadowbox/CZ)
Dj Elvis (extdust/CZ)
Dj Shade (CZ)
jamalskiDj Kmin (extdust/CZ)
Dj Lautek (extdust/CZ)

MC Jamalski (ruffneck reality/new york city US)
V roce 1991 se stal Jamalski členem seskupení Boogie Down Productions po boku rapera KRS-One. Jejich prvním počinem byla skladba „7 DJs“ na albu “Edutainment“, na kterém se mimo jiné podíleli i Miss Melody, D-Nice, Hormony a další. Bezmála rok na to vydává Jamalski svůj první singl s názvem "Jump, Spread Out (Let's Do it in the Dancehall)", který produkoval Bobby Konsera. Tohoto projektu se prodalo téměř 200.000 kusů a raketově vystřelil Jamalskeho na popředí všech crossover reggae/hip-hop akcí v New Yorku. V roce 1993 podepsal Jamalski smlouvu s Columbia/Sony Music a vydává album "Roughneck Reality". Poté začal Jamalski vydávat lehce odlišné singly a alba s různorodostí stylů. Nazpíval také track s Wildchild a začal hostovat jako MC na mnoha drum and bassových a junglových parties po boku Djských jmen jako Keaton, Dannyh C, Aphrodite, Jumpin Jack Frost, Dylan, Dieselboy, DJ Dara, Rinse a Flux, Phantom 45, Danny the Wildchild a dalších. Jamalski vystupoval již skoro po celém světě. Mystický, magický, metafyzický a především drsný Jamalski je zaručený mistr na manipulaci s davem na parketu. Od roku 2000 žije v Paříži a hraje ve Švýcarsku, Španělsku, Belgii, Německu a Anglii.

floFLO (Funktion Records / Kiddaz FM / Playtime – Strasbourg – France)
FLO se dostává do kontaktu s elektronickou hudbou začátkem 90. let přes funky music a jeho přátele. Po několika letech za gramofony se ale rozhoduje, že se bude věnovat produkci vlastní tvorby. To se píše rok 2000. V tomtéž roce vychází jeho první white label a v roce 2001 následuje připsání 3 tracků na newyorský label SONICONTINUUM. Začátkem roku 2003 věci dostávají spád díky vytvoření labelu FUNKTION: první nahrávka (Contact E.P. s remixem Rina Cerroneho) se setkává s pozitivním ohlasem takových umělců jako je Carl Cox, Jack de Marseille nebo Marco Carola; a je zařazen na množství kompilací. FLO je charakteristický pro své hardgroove techno, hodně taneční, s rytmickými přívaly a loopy. Rok 2004 zahajuje trackem UN-LIMITED 06 (Stanny Franssen rmx), který je následován o pár měsíců později trackem LIMITED 016 (DJ Preach rmx), který nasbíral dobré ohlasy jak od umělců, tak od klubů. Po létě s nabitým programem hraní i produkce se FLO může koncem roku pochlubit několika řádně našlápnutými releasy: Funktion 01 (s remixem DJ Emersona) nebo LTD 017 (opět s DJ Preachem). Začátkem roku 2005 přichází FLO s KIDDAZ FM 046, PLAYTIME 01, EVA 04 nebo FUNKTION 05, na které jsou opět vynikající recenze.

luccaDJ Lucca
Dj Lucca začala hrát v roce 1999, ale o taneční scénu se intenzivně zajímá již od svých 16 let, kdy navštívila Londýn a poté začala pracovat jako asistentka produkce v brněnském Boby centru v Brně, kde v polovině devadesátých let probíhaly první taneční parties s Paul Van Dykem či Nickem Warrenem.

Od roku 2000 je zastupovaná velkou českou agenturou Mersey, která ji od počátku obsazovala na velké akce jako legendární Supersonic Garage či festivaly Metronome a Hradhouse.Díky spoustě příležitostí i účasti na Red Bull Music Academy v Dublinu v roce 2000 získala tato umělkyně brzy potřebnou jistotu a zařadila se mezi nejúspěšnější české DJe. V roce 2002 byla vyhlášena v České Republice dle časopisu Bassline objevem roku a o rok později, v roce 2003 se stala dle Dance Awards prestižního českého časopisu XMAG nejpopulárnějším djem v České Republice, v žebříčku německého časopisu Groove obsadila deváté místo v kategorii objev roku.Tyto úspěchy však nepřišly jen tak, Lucca má velký talent pro vytvoření příběhu setu, a nemalé zkušenosti, protože již v roce 2001 absolvovala řadu vystoupení ve Španělsku, kde vystupovala po boku takových osobností, jakými jsou Marco Carola či Gaetano Parisio.

Zde také začal její odklon od tech house, k tvrdšímu neapolskému soundu, jehož obdivovatelkou je Lucca dodnes. Lucca je ovlivněna melodickým groovy technem italských producentů. Spolupracuje s Italem Davidem Squillacem ve studiu a zajímá se o produkci Danila Vigorita, Markantonia,Rina Cerrone, G. Parisia, Marco Caroly a k jejím oblíbencům patří také Slovinci Valentino Kanzyani a Umek,Skot Chris Cowie či Brazilec Renato Cohen.V roce 2002 začala Lucca budovat vlastní studio a o rok později vydala úspěšný debut Mirage 01 na labelu Aquatrax. Následovaly tvrdší skladby Moon a Fastlife pro německý label Definition.
Mirage 01 se stal velkým hitem konce roku 2003 a v lednu jej skvěle remixoval Umek.Remix patří k oblíbeným skladbám Carla Coxe, který jím otevřel několik svých vystoupení na jaře 2004.
V září 2004 založila Lucca svůj vlastní label Acapulco a jako debut na něj zařadila propracovanou psychadelickou skladbu Freedom a na B straně Mirage 01 Umek Remix.

Od roku 2003 je Lucca součástí bookingu CLR Chrise Liebinga.V sezónách 2003 a 2004 absolvovala dvě velká turné po Jižní Americe (Columbie, Brazílie a Argentina). Lucca je rezidentkou klubů U60311 (Frankfurt),Fabric (CZ-Ostrava) a často vystupuje v známých španělských klubech La Real a Octopus (v zastopení španělské agentury Hybernia). 

kugyDJ Koogi
-hraje od roku 1995
-akce: cosmic trip // open air field // go planet roxy // bush // slim slam drum // shadowbox nights
hraje ve většině českých klubů, slovensko, holandsko, rakousko…
-rezident nights: cosmictrip, hyperfunk@punto azul.pha, shadowbox nights
-styl: drum'n'bass
-oblíbené labely: 31 rec // soul:r // virus // metro // commercial suicide
-specials: redaktor shadowbox.cz
-zkompiloval a namixoval kompilaci shadowbox v roce 2002 pro časopis xmag

Partneři
 Festival Colours of Ostrava by nebylo možné uspořádat bez podpory řady partnerů v čele s generálním partnerem Českou spořitelnou. Hlavními partnery jsou: Kooperativa, pojišťovna, a. s., Severomoravská energetika.
 Velkou podporu festivalu poskytly: British Council, Moravskoslezský kraj, statutární město Ostrava, Městské části Moravská Ostrava a Přívoz, Městská část Slezská Ostrava a Ministerstvo kultury ČR.
 Velkou podporu festivalu zajišťují také hlavní mediální partneři: MS Deník, Reflex / EX, Centrum.cz, TV Óčko, Outdoor Akzent!, Na Tahu, www.musicserver.cz.
 Oficiálními dodavateli jsou České dráhy a Hotel Imperial, Ostrava.
 Festival se koná pod záštitou primátora statutárního města Ostrava Aleše Zedníka.
 Festival pořádají Colour Production a Colours Promotion.

Více informací, fotografie, promo atd.:
Jiří Sedlák
tel.: +420 604 868 914
Silvie Marková
tel.: +420 604 748 699
e-mail:
promotion@colours.cz
www.colours.cz

 
Colours Of Ostrava počtvrté První informace a začátek předprodeje

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016