PARTYINFO

 

F1 / F2 RECORDINGS PRESENTS PURE

Datum konání:
29.04.2005 - pátek
Místo konání:
Praha - Mecca
DJs:
Chris Cowie (UK) & San (NL), Milan Kroužil, Mirka Elektra
Info:
http://www.mecca.cz
Popis:
start 22:00, vstup 200 CZK
 
 
Leon Volkerink - rozhovor s manažerem labelů F1 a F2
Tento pátek, 29.4., pořádají labely F1 a F2 recordings jejich první label party s názvem "Pure" v Mecce. My jsme udělali rozhovor s manažerem obou labelu Leonem Volkerinkem.
 

Proč jste se rozhodli přestěhovat labely do České republiky?

Důvod, proč jsme s labely přišli do ČR je ten, že silně věříme v potenciál taneční scény ve střední a východní Evropě. Česká republika leží přímo uprostřed celého kontinentu, a tím se stává skvělým strategickým útočištem. Nyní se můžeme mnohem více soustředit na východní Evropu avšak bez ztráty kontaktu se západními zeměmi.

Kromě dobré geografické polohy Česká republika ovšem nabízí také mnoho zatím neobjevených DJ a producentských talentů. To se týká také přilehlých zemí jako Slovensko, Polsko, Rumunsko... a byla by velká škoda kdybychom těmto talentovaným lidem nedali příležitost. Také taneční scéna sama o sobe je v těchto zemích stále ještě ve vývoji a roste. Objevují se nové talenty, známí DJs a producenti se stále více prosazují v zahraničí a klubová scéna je mnohem zdravější než v západní Evropě.

Tohle dělá ČR a okolní státy nejenom zajímavé pro naše labely, ale také pro umělce, kteří vydávají hudbu na F1 a F2.

Které producenty máte pod svými křídly na vašich labelech?

Labely jsou velice různorodé, co se týče obsazení producentů. Máme u nás nové, talentované producenty, kteří vydávají svou první desku, ale také osobnosti, které už na taneční scéně nějaký ten pátek pobyly. Chris Cowie (UK) je jedním z nich. Chris Cowie hraje už skoro 15 let a za tu dobu vydal okolo 250 desek. Sečteno a podtrženo Chris prodal pres 600 000 kusu 12'' singlu a alb. Jeho skladby byly licencovány na více než 350 rozličných mixovaných kompilací, což znamená, že Chrisovy tracky můžete najít na milionech CD po celém světě. Chris také spolupracuje ve studiu s nejlepší ženskou DJkou Luccou, což ji dělá také jedním s producentů na F1 recordings.

Mirka Elektra je naopak perfektním příkladem nového talentu. Tahle mladá holka zbožňuje hudbu. Brzy vydá svou první desku na F1 a tento pátek si poprvé zahraje na naší party s názvem "Pure".

Label F2 má také své mezinárodní zástupce jako např. San (NL), Ruby (Malta) nebo Michael Burian.
Sanova hudba zasáhla vinyly a CDs DJů po celém světě pod jmény "San", "Solid Sessions" nebo "San project". Skladby jako "Janeiro", "Sunday" a "Mechanical people" byly masově podporovány těmi nejznámějšími světovými DJi. Jeho tvorba byla prezentována také na mixovaných kompilacích DJů jako Armin Van Buuren, Paul Van Dyk, Ferry Corsten, Sasha, John Dogweed, Deep Dish a Jimmy Van M.
DJ Ruby je pýcha Malty. Je to nejznámější Dj této malé země. Byl zvolen nejlepším DJem v Malta dance music.
F2 je také pyšný, že vítěz Dance Awards 2004 Michael Burian se stal také jedním ze zástupců tohoto labelu.

Lucca a Michael Burian se přidali k vašim labelům. Můžete nám říct, co od nich můžeme očekávat?

Momentálně F2 pracuje na kompilovaném CD pro Michaela Buriana. Bude se jmenovat "From Prague with love". Vydání tohoto CD se plánuje na červen nebo červenec tohoto roku. Skladby budou všechny vybrány Michaelem osobně. Jelikož Michael byl zvolen nejlepším DJem a jeho Visage jako nejlepší klubová noc, myslím že toto CD bude skvěle reprezentovat oblíbenou hudbu České republiky.

Lucca vydá příští měsíc 12'' desku na F1 recordings. Tato deska bude celá věnovaná Mirage 01 a jeho remixům. F1 také chystá vydat DVD Lucca vs. Chris Cowie, které se bude živě nahrávat na letošním festivalu Hradhouse. Více informací o tomto projektu vám přineseme brzy.

Hledáte také nové talenty mimo vysoce hodnocených DJů jako Lucca nebo Michael Burian?

Samozřejmě! Nejraději máme ovšem kombinaci producenta a Dje v jedné osobě. Když DJ může hrát své vlastní skladby a také skladby ostatních producentů na našich labelech, je to dobrá promotion pro naši hudbu. Také je to dobrá příležitost podívat se jak, určitý track funguje na tanečním parketu. Jak už jsem zmiňoval, česká Mirka Elektra je zářivým příkladem nového talentu. Stojí na začátku svojí hudební kariéry a my doufáme, že s naší podporou se dokáže prosadit.

Tento pátek pořádáte vaši první label night v Mecce "Pure". Můžete nám říct trochu víc o této party?

"Pure" bude večírek, kdy se budeme lidem snažit představit naši hudbu. Na našich parties "Pure" budete moci slyšet naši nejnovější hudbu a všichni umělci z F1 a F2 se vám zde postupně představí. Mimo to také plánujeme zvát zahraniční DJe z celého světa a také dát šanci novým českým talentům!

V pátek zahájí noc Milan Kroužil, následován nováčkem Mirkou Elektrou. Po Mirce se o čas podělí San a Chris Cowie. Na Chrise se můžete obzvláště těšit neboť svůj set zahraje na exkluzivní kombinaci Ableton live + gramofony + CD přehrávač. Tento postup udělá s Chrisova setu zajisté unikátní zážitek a show a umožní mu dělat věci, na které DJing s pouhými gramofony dosud ani nepomyslel. A San zajisté rozdovádí taneční parket svým groovy setem.

Co si myslíte o českých party people a taneční scéně?

Česká scéna nabízí přibližně stejné styly taneční hudby jako všude jinde, ale některé styly se teprve rozvíjejí a stávají se více populárními. Každé léto se tu pořádá nepřeberné množství festivalů a je tu zcela jasná obliba v obrovských indoorových akcích. Nicméně klubová scéna zůstává pozadu, především v Praze.
Co jsem také postřehl, je velká vybíravost českých clubberů. Pokaždé velmi pečlivě poslouchají hudbu a jsou velmi kritičtí. Ale když už se jim něco líbí, tak to dají pořádně najevo. Jakmile je v davu ta správná atmosféra, lidé nejsou k zastavení. Takovéto party se stávají opravdovým zážitkem a tak doufáme, že naše party bude jedna z nich.

www.f1recordings.com

 
Novinky od F1 a F2 recordings

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016