PARTYINFO

 

TECHNO FORTRESS

Datum konání:
16.04.2005 - sobota
Místo konání:
Jaroměř - Bastion XXXV
DJs:
Škaredý a Hrdzavý aka Daho a Ginger (nula2), Rico (the net), Ala (bastion35), Hugo Strike (bastion35), Moon, Lajka
Popis:
start 21:00, konec 06:00
vstup 80 CZK, po 22:00 100 CZK
 
 
Rozhovor s Dahem
K připravované dubnové párty Techno Fortress Sans-Souci 16. 4. 2005, jsme trochu vyzpovídali DJ Daha. Potvrdil nám, že se těší do Jaroměře stejně tak, jako doufám i vy :o) Tahle párty bude hodně bezstarostná, jak je to i v jejím podtitulu. Takže všechny zveme. Bude to stát za to.
 

Takže: Otázka první naprosto obligátní, jak se dalo vaše Djské duo dohromady, jak dlouho působí a jak dlouho ještě působit bude?

D+G fungují už 10 let. Dohromady jsme se dali vlastně v libereckém klubu Had, kam jsme chodili na house a chtěli zkusit něco "jiného". Do Liberce tenkrát jezdili jednou za čas slováci Dalo a Tibor a právě Ti byli impulzem k tomu, jak odstartujeme. Hráli techno! Jak dlouho tady ještě budeme otravovat??? Zrovna včera jsem to řešil s přítelkyní. Asi před rokem byla ve vzduchu taková krize, krize scény, djs, hudby, ale dneska můžu velice rád říci, že jsme jí ustáli a naše postavení je dobré. Jak dlouho? Dokud nás bude bavit hudba!

No já v klubu mám pocit, že krize přetrvává a to ve všech oblastech kultury, ačkoliv techno akce to teď docela drží. Ale jen hraní vás přece neživí. Jak se daří vašemu shopu, bylo těžké ho rozjet a produkujete i nějaké vlastní věci?

Jasně, kluby se sotva drží nad vodou, to je všeobecně známá věc. Víš, jde o to, jak se k tomu postaví hostující djs. Pokud někdo má rozum a chce hrát, tak se přizpůsobí. Přijet, zahrát, shrábnout peníze postrádá smysl! Se shopem Nula2 je to fakt jízda plná překvapení. Jak těch příjemných, tak i těch negativních. Musíme tady fakt makat. Není to pohoda, jak si mnozí myslí, ale doufáme, že smysl to má?! Na vlastní produkci není čas, nic prostě není, vím, je to škoda :)

No vy patříte mezi ty djs, kteří to dělají opravdu pro muziku a ono je to potom i znát. Asi ne náhodou jste vloni hráli na takových akcích, jako Sziget nebo SonneMondSterne. Liší se styl hraní na takových obřích festivalech a třeba v malém klubu? A jak se vám tyto akce líbily?

Díky za uznání! Na SonneMondSterne jsme začínali hlavní stage, tam moc lidí ještě nepařilo, ale na Szigetu jsme hráli po Jeff Millsovi a to před námi bylo něco okolo 10tis lidí! Je to úžasný pocit tu masu ovládat, všechno super, ale raději přeci jen máme malé kluby, protože se tam mnohem lépe dá pracovat s lidmama, vidíš na ně, a je to mnohem víc o kontaktu s publikem! Jak velké eventy, tak malé klubovky mají svoje kouzlo, obojí trochu jiné. Sziget byl pro nás opravdu událost! Nikdy bych nevěřil, že se podívám do tváře Jeff Millsovi a prohodím s ním pár slov...

Takže máte ještě nějaké vytoužené djské mety? Pamatuji se, že jste před lety i velice zaujali Regise v Lku, kdy doslova kroutil hlavou, jak že tam ty jeho desky mixujete... Nebo máte spíš nějaké vlastní projekty? Teď už trochu narážím na to, co se má odehrát v našem klubu Bastion.

Mety? Asi ne. Vlastně jsme spokojeni. S kým jsme si chtěli zahrát jsme hráli a známe se s nimi třeba i osobně (Surgeon, Regis, 65D, Female). Klukovské sny máme prostě splněné. Naše vystoupení aka Hrdzavý a Škaredý jsme začali jedním festiválkem na konci loňského léta, někde u Svitav. Vzali jsme do ruky mikrofon a začalo peklo! Bylo to naprosto spontánní a nečekané. Super se to povedlo. Doufám, že i u Vás v Jaroměři se to povede.

Ach tak. Takže na plakáty máme napsat Hrdzavý a Škaredý? To jsem se chtěl právě zeptat, jestli to mám uvést jako DJ DAHO a MC GINGER nebo MC DAHO a DJ GINGER :o) A pevně doufám, že peklo vypukne i v našem klubíku. Vy už u nás budete hrát podruhé, ty dokonce po třetí. Znamená to (a teď si přihřívám vlastní polívčičku), že se vám u nás hraje dobře, že jsou to dobré akce?

Napište co chcete, osvědčilo se HRDZAVÝ A ŠKAREDÝ AKA DAHO A GINGER ať je nějaká sranda! Taky věřím, že se akcička v Bastionu vyvede, prostě musí!!! Asi to bude vypadat jako vlezdoprdelismus, ale poslední akce v Jaroměři patří mezi jednu z nejlepších, jaké jsme v posledních letech zažili a proto se tam moc rádi vracíme. Mám v hlavě několik málo fakt povedených akciček, ale jako symbol těch všech je Jaroměř!

Hrdzavý a škaredý. O.K. To je myslím docela trefné :o)) A moc dík za takovou podporu, ona je to hlavně zásluha těch, co stojí za gramci. Ale ještě bych se k těm mirofonům vrátil. Zařadili jste je jako standardní součást vašeho djingu nebo je to výjimečné? Bude to mít ještě nějaký vývoj?

Je to vyjímečný prvek našeho hraní a všude se toho určitě nedočkají. Je to sranda, ale občas taky ne... však uvidíte, uslyšíte!

No myslím, že nebudu sám, když řeknu, že jsem hodně zvědavý :o) Ještě by mě zajímal tvůj vztah k nezávislé DiY scéně systémků a hlavně k vrcholné akci těchto hnutí Czechtekku. Ono je to totiž, jak jsem zjistil i dost o technu, nejen jungle, d'n'b a tekno. Byl jsi se někdy podívat? Nebo by sis tam třeba i zahrál? Nebo tohle jde už mimo tebe?

8 let zpět to byl underground a tak jsme se tam srali, jako do všeho, co undergroundem jen trochu smrdí! Vzal se stan, instantní polívky, pár desek a starej žigul nás tam dovezl. Tehdy byly akce ve Starý Huti a myšlenka byla zcela jiná, než dnes. Jednou jsme si tam i zahráli a byl to fajn zážitek. Dneska k této scéně mám docela averzi, protože lidi, kteří jsou její součástí, tam nejsou proto, aby ctili onen původní záměr, ale berou to jako módu. Nerozumí hudbě, ta je až na posledním místě! Freetekno často ničí dlouholetou práci těch, který to dělají pořádne a  neobchází zákon. Pro laika je taneční scéna a freetechno ve výsledku to samé, špatné... Možná jsme už starý, že nás nebaví se válet zfetovaný v bahně a hrát si na hrozně drsný!

Musím ti dát částečně za pravdu, dost lidí tam je kvůli módnosti, ale některý dřevní český a pak hodně zahraniční systémy si jedou po svým a co se dějě kolem je nezajímá. I dost posluchačů to tak vnímá. Myslím si, že to je nepřehlédnutelný příspěvek do kulturní mozaiky ČR. A teď už jen telegraficky. Co tě v poslední době zaujalo z muziky ať elektronické nebo i jiné, film, výstava, případně na co se těšíš? A pak opět ten obligátní top ten (myslím desek :o)

Nebyl bych na systémáky tak vysazenej, ale stále dokola slyším: "no hráli tady systémáci a zničili přenosky u gramců a vybavení klubu". Neberou ohledy při výlepu plakátů! Jsou to lidi, co nic nemají a tak se i k ostatnímu a ostatním chovají a schovávají se pod kecy, že jsou drsný. Sorry, takovou si dělají reklamu sami!!! Mrzí mě to! Strašně se těším na nové album Autechre nazvané "Untilted"! Má vyjít v polovině dubna. Zhruba ve stejnou dobu začína v Praze v technickém muzeu výstava autora filmů Aliens, pana Gigera! Na to se těším moc, moc! Bude to masakr! A topten? Nebudu konkrétní, doufám, že postačí jména BritishMurderBoys, Female, Autechre, Aphex Twin, Monolake, 65D, Planetary Assault System a další bubáci :)

Takže moc díky za rozhovor a budu se těšit na Hrdzavého a Škaredého na akci 16. 4., která se mimochodem bude jmenovat TECHNO FORTRESS SANS-SOUCI [fr. bezstarostný]. Tak doufám, že to bude hodně bezstarostné. P.S. Zapomněl jsem se zeptat na kočku. Jak se jí daří? Moje kočky to tady teď krutě zalomili :o))) Jinak se měj a ať se vám ty desky kroutí (a dobře prodávají).

Kočka je teď se mnou sama doma - 5 dní. Přítelkyně odjela k rodičům do Olomouce. Takže má micka vojnu jako řemen!!!! :) Doplňte bar a už se k Vám těšíme, přijede nás asi víc - reprezentovat! díka david

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016