PARTYINFO

 

MINIFEST FOLKOBRANÍ

Datum konání:
19.04.2005 - úterý
Místo konání:
Praha - Futurum Music Bar
Live:
Jiří Schmitzer, Neřež, Hm..
Popis:
Křížem krážem po Tibetu – Obrazová výprava s cestovatelem Hanzem Novotným
vstup 190 CZK (Ticketpro i na místě)
start 19:00
 
 
Profil Jiřího Šmicera
Minifestival Folkobraní v klubu Futurum
Pozvání přijali:
 

Jiří Schmitzer

(populární herec, spisovatel a hudebník, proslavil se alby Recitál, Šílenec či Bouda) 

Neřež

(dlouhodobě nejuznávanější kapela ve svém žánru, "odchovala" zesnulou zpěvačku Zuzku Navarovou a vydala rekordní počet alb )

Hm…

(mladý, nicméně slavný a úspěšný band jehož někteří členové tvořili například i jádro skupiny Tata Bojs a podobně..)

První z významných akcí otevírajících jarní koncertní sezónu. Minifest v pražském klubu Futurum nabídne v úterý 19. dubna od 19 hodin to nejlepší z současné pop-folkové hudební scény. Hlavním tahákem je bezesporu vystoupení herce a populárního zpěváka Jiřího Šmicra s jeho průřezem třemi dosud vydanými alby.

Na Zuzku Navarovou zavzpomínáme s její domovskou kapelou Neřež, jež se na české hudební scéně pohybuje odnepaměti a jako bonbónek vyslechneme omladinu a adepty na příští tahouny celé scény z Hm… Pro návštěvníky je připraven i doprovodný program v podobě přednášky a panelové diskuze o Tibetu s cestovatelem a cyklistou Hanzem Novotným. Tohle prostě promeškat nemůžete! No ne?

Doprovodný program:

Křížem Krážem po Tibetu – obrazová výprava s cestovatelem Hanzem Novotným

Neformální povídání, přednáška a panelová diskuse s cestovatelem Hanzem Novotným. Během svého krátkého života procestoval na svém bicyklu přes 35 zemí na celém světě. Tentokráte zavítáme do Čínou okupovaného Tibetu.

Předprodeje v síti Ticketpro i na místě za sympatických 190 CZK

MiniFest FOLKOBRANÍ

Křížem krážem po Tibetu – Obrazová výprava s cestovatelem Hanzem Novotným
ÚT 19. 04. 2005 Futurum
Zborovská 7, Praha 5

Jiří Schmitzer

Patří-li tento divadelník z Ypsilonky mezi vaše herecké oblíbence, určitě se stane i vaším oblíbeným písničkářem. Není žádným zvláštním kytaristou, přesto má svou vlastní tvář a jeho časté klasické postupy na tři akordy od tóniky k subdominantě jsou na první poslech poznat.

Po stránce hudební mají tyto jednohubky prakticky vždy pravidelnou písničkářskou formu s různorodými rytmy od blues do rock and rollu Textuje někdy poeticky, jindy humorně a cynicky zároveň. Schmitzer sází především na básnickou zkratku. Nespojuje sáhodlouhými konstrukcemi beztak nespojitelné. Položí vedle sebe kontrastní obrazy a zapojí fantazii posluchače. Nebojí se pracovat s expresivními výrazy, s prudkými emocemi a zbytek zahrát výrazem.

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016