PARTYINFO

 

EUFORIA - EUROPEAN DJ'S PARADE

Datum konání:
16.04.2005 - sobota
Místo konání:
Praha - Roxy
DJs:
Laurent Ho (FR), Nika 77 (techno.cz), Pavel Krejdl (techno.cz), Tibor (SK)
Info:
http://www.roxy.cz
Popis:
vstup 80 CZK (celé 3 dny festivalu 150 CZK)
 
 
3-Denní festival Euforia v Roxy
Roxy promotion ve spolupráci s British Council, Rakouským kulturním fórem, Goethe institutem, Pro Helvetia, Francouzským institutem a Linhartovou nadací, na dny od 14. do 16. dubna připravili ojedinělou třídenní akci se širokým hudebním záběrem a mnoha zvučnými jmény domácí i světové scény několika žánrů; na své si přijdou posluchači downtempa a elektroniky, současného techna a rovněž kvalitního hiphopu.
 

Ve čtvrtek 14. dubna v Roxy vystoupí zástupci chilloutu, downtempa a čiré elektroniky tří zemí. Rakušan, elektronický mág a neúnavný skladatel Patrick Pulsinger jemuž vycházejí tracky na těch nejvyhlášenějších značkách (Compost, Form & Function, ..). Dále producent, blízký spolupracovník Felixe da Housecata a Miss Kittin - Dave The Hustler ze Švýcarska;  třetici doplní domácí stálice klidných beatů a ambientních ploch - DJ TALL.

Druhý den bude patřit divokým scratchům a „phat“ beatům. Hlavními hvězdami bezpochyby budou Tony Vegas, Prime Cuts a Plus One alias Scratch Perverts z Velké Británie. Mistři svého řemesla, jenž za téměř deset let svého fungování posbírali snad všechna existující ocenění v oboru, se vytáhnou se svými nadrobno rozsekanými sety v technicky dokonalé, atmosférické show, jakou umí jen oni.

Konkurovat jim budou dva mladí hosté z Německa - Kid Fresh & Rafik z Lordz of Fitness crew. Ti i přes svůj nízký věk mají od roku 2001 na kontě 12 národních a 4 mezinárodní ocenění, některá jako celek, jiné získali jednotlivě. Například Rafik v rámci loňské Německé ITF triumfoval jak v Advancement Class, tak v kategorii Scratching.

Za domácí vystoupí Trafik – člen pražských Penerů strýčka homeboye a šampión loňského, evropského  ITF v kategorii X-perimental. Lineup doplní DJ Five ze známé brněnské crew Questablist.

V závěru festivalu bude na pořadu dne nekompromisní techno, které bude servírovat speciální host z Francie, DJ od roku 1989, jeden z nejkreativnějších producentů francouzského techna a majitel několika labelů – Laurent Ho. Hosta podpoří ti nejlepší z domácí scény – Nika77 hrající pod bookingem techna.cz, veterán Pavel Krejdl a jeden z nejpověřenějších techno DJů Slovenska, u nás oblíbený DJ Tibor. 

Euforia – European DJ‘s Parade bude jistě významnou událostí letošního jara a oslavou taneční i poslechové hudby. Vstupné na jednotlivé dny činí 80kč, na celý festival 150kč. Nenechte si ujít! Předprodej byl již zahájen.

 

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016