PARTYINFO

 

NOČNÍ SMĚNA

Datum konání:
22.04.2005 - pátek
Místo konání:
Liberec - Escape
DJs:
Daho & Ginger (nula2.cz), Torres, Ceejay, Sanny (sewer.techno.cz), Janota
Live:
CYP
Info:
http://sewer.techno.cz
Popis:
start 21:00
Line-up:
21:00 - 22:00 Sanny
22:00 - 23:00 Ceejay
23:00 - 24:00 Yanota
24:00 - 02:00 Daho & Ginger
02:00 - 03:00 Cyp - LIVE!
03:00 - 05:30 Torres + Yanota
05:30 - Good Bye !
 
 
Rozhovor s CYPem k Noční směně 004
Na akci Noční Směna 004 v libereckém klubu Escape vystoupí v pátek 22.dubna velice nadějný projekt CYP z Kutné Hory. Jelikož půjde o exkluzivní live-set a právě v téhle době mu vychází i deska v Anglii na labelu Inceptive Records u 65D Mavericks, zeptal se ho Daho na několik otázek, které se přímo nabízejí.
 

Ahoj Lukáši, nejprve nám prozraď proč Cyp? Dost lidí si tuto otázku pokládá jako první, včetně mě. Nebo nám to neprozradíš?

Ahoj Davide, vzpomeň čím se smýšlí Cyp na Moravě, spoj to s přebubřelými, hloupými, komerčními, podvodnickými megatechno akcemi v tomto regionu a jsme u cíle… Na Slovensku mají Olga@Jozef, tak proč v ČR nemůže být Cyp, he...

Když si poslechneme jakékoliv demo s Tvojí tvorbou, okamžitě je jasné, že se hudebně pohybuješ naprosto jinde, než ostatní čeští producenti. I co se týče zahraničních měřítek se dá říci, že to asi se svou hudbou komerčně nebudeš mít rozhodně lehké. Proč tedy až tolik temnoty?

Rozhodně se nesnažím být řadovým producentem a rozhodně projekt Cyp není a nikdy nebude o penětízích! Usiluji o to, aby má hudba byla zajímavá, abstraktní, procítěná... pokud možno, aby se člověk nechal unášet někam dál, pociťoval slast, strach, úzkost, rozkoš… Zkráceně a jednoduše, usiluji o to, aby člověku má hudba něco dala a ne aby mu vymlátila mozek z hlavy!

Cítíš se zásadně ovlivněn některými současnými producenty? Jaké máš hudební kořeny? Jsou jména, na která nedáš dopustit a myslíš že třeba i v nepatrně podobné formě používáš jejich prvky, nebo nápady?

Nezapomenu na tu chvíli, když můj otec hrdě vysune 12″ od Pink Floyd, přiloží jehlu na desku a já nemůžu pochopit, co je to vlastně za hudbu. Pak jsem se pomaličku přes 2unlimited, u96..., poměrně dlouhé období hip-hopu dostal až k elektronické hudbě. Musím přiznat, že největší vliv na mou produkci mají 65d Mavericks! Jejich inovativní styl, je prostě okouzlující! Dá se říci, že určují matrici mých tracků. Dále nesmím zapomenout na Jeffa Millse a Jamese Ruskina, jejich smysl pro kompozici a detail. Samozřejmě výsledná struktura, procítění a myšlenka, je čiště má vlastní práce. Zmínění autoři navodili můj směr, já se pak snažím rozvést započatou teorii dle vlastních představ… Člověk by měl být ale hudbě otevřený, nepodřizovat se pouze jednomu stylu. Já osobně mám velice rád i kapely jako The Cure, Radiohead, Muse, Queens Of the Stone Age a jím podobné!

Co Tě k tvorbě Tvojí hudby inspiruje? Je něco hlubšího, co by Tvoje hudba měla obsahovat? Myslím, něco, co by posluchači měli vycítit, nějaké sdělení, pocit a z čeho tyto pramení?

Inspirací je pro mě má duše, zážitky, emoce, čistá fantazie. Snažím se v člověku vybudit pocit seberealzice…snažit se člověka přimět k tomu, aby se nebál oddat svým fantaziím, Aby pohcopil, že i v malým člověku se skrývá vždy něco velice inspirativního a kreativního a záleží pak jen na sobě samém, jak se svými myšlenkami vynaloží.

Co Vetřelci a H.R. Giger?

Občas si připadám, že jím taky jsem-vetřelcem. Futuristické dílo, tajemnost se snoubí s rozkoší, nevíš kdy na Tebe něco od někud vyskočí….taková je i má hudba!


V květnu Ti má vyjít deska u Inceptive Records v Anglii. Prozraď nám o tom něco více!

S mým obrovským potěšením jsem někdy před rokem a půl obdržel e-mail od Nicka Duntona, že mají vřelý zájem o mou hudbu! Své rozhodnutí vydat mé EP, bylo potvrzeno dalším demem. Deska byla naplánovaná již na závěr roku 2004, pak ale díky nějakým zpožděním v distribuci byl termín vydání přesunut na půli května tohoto roku. S Maverickama jsem se i osobně setkal a jsou to opravdu výborní a pohodoví chlapíci, kterým velice záleží na hudbě. Deska tedy vyjde pod katalogovým číslem INC007 , k dispozici mají 4 mé dema, čili to bude určitě zajímavé!

Noční Směna je u nás v regionu známa dobrou atmosférou, dobrým zvukem a především kvalitní hudbou. Co sis do Liberce připravil? Něco speciálního?

Mé vystoupení je zcela exkluzivní, čili bude i svým způsobem speciální. Mám jasnou představu o průběhu celého konceptu, čekejte emotivní psycho-industriální jízdu! Více prozradím až na místě. Záleží jen na Vás jestli se necháte unést!

Na co Tě můžou fanynky, ctitelky nebo zájemkyně o nevázaný sex zvát k baru? Co piješ?

HeHe, jasan! Nabídky k sňatku či nevázaný sex můžou slečny předkládat při sklenici dobrého piva! Dávám si ale pozor na klokany! He

Kdyby Ti někdo nabídnul vystoupení na Deratizaci a také na Apokalypse, přijal bys ho?

Deratizace 100pro, v případě Apokalypsy bych si připravil spešl monstrózně rozlámaný lajfko, abych Ty krysy vypudil v jádru hnízda! Ale pozor, hraji jen exkluzivně.

Jak se k nám těšíš? Chceč něco vzkázat místním fandům dobré hudby??

Těším se velice moc! Samičky ze severu s Hrdzavym+ Škaredym já rád. Vzkaz: Pořádně všeci společně zapaříme! Jest třeba deratizovat!

Ptal se Daho - daho@nula2.cz

 
Noční Směna počtvrté

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016