PARTYINFO

 

APOKALYPSA

Datum konání:
17.06.2005 - pátek
Místo konání:
Brno - BVV (výstaviště)
DJs:
Rush (KneDeep, Chicago/USA), Sven Wittekind, Bold, Daho & Ginger, Orbith, Spyro, M.Salačová, Jerry.
Popis:
Pavilon G1
 
 
 
DJ Rush interview – 2.část Speciality na Apokalypse Biografie okomentovaná Djem Rushem
DJ Rush – 1.část rozhovoru

Ahoj, jak se těšíš na své letošní vystoupení na Apokalypse?

Tak to ani nedokážu popsat :o) Snad vám řekne dost i skutečnost, že se chystám v Brně zůstat i o pár dní navíc :o) Ne, vážně, těším se moc, miluji Čechy :o)

Cestuješ ale po celém světě, hrál jsi snad na všech důležitých akcí. Kde se ti líbilo nejvíc?

To se dá jen těžko říct, líbí se mi všude, kde vidím jak lidé reagují na moji hudbu. To mi přináší největší štěstí a radost. Ale hrálo se mi skvěle ve Španělsku, Holandsku a samozřejmě u vás, v České Republice.

Kde se ti hraje nejlépe? Máš raději  malé kluby, open-airy, nebo halové akce? Místa, která jsou  více undergroundová, tmavá, nebo se ti líbí spíše klasické kluby?

Líbí se mi místa, jako třeba klub Tresor v Berlíně (ten už bohužel zavřeli), i když tam bývá někdy opravdu nedýchatelno. Mám rád menší prostory, tmavé, temné…:o) A taky se mi líbí místa typu "bunkr". V takových jsem hrál ve východním Německu a fakt mě to bavilo. Vydržel jsem hrát šest hodin a lidé nepřestávali tančit :o)

Co myslíš, bude tě stále přitahovat tvrdé, drsné techno, jaké hraješ? Nezačne tě to třeba časem trochu nudit? Přece jenom několik Djů, kteří hráli takový "mazec" přešli k něčemu "jemnějšímu"…

Nad tím jsem v minulosti přemýšlel, ale to už je dávno. Dělám hudbu se stále větší energií, dávám do toho celé srdce. A hrát tvrdě a rychle neznamená, že mi to bude brát sílu :o)

Na minulé Apokalypse vystoupil DJ Green Velvet, DJ, se kterým jsi občas srovnáván. Německý časopis "Raveline" dokonce prohlásil, že Green Velveta v mnohém napodobuješ a jdeš v jeho krocích. Co si o tom ty sám myslíš?

Myslím, že toto je opravdu naprostý nesmysl. Oba děláme něco naprosto odlišného. Každý ale potřebuje srovnávat a „škatulkovat“ si jednotlivé DJe k sobě. Myslí si to možná proto, že Green Velvet , stejně jako já zpívá do svých desek, možná jsme si trochu podobní…:o) Jsme každý jiný, hrajeme i jinou hudbu. Mám rád více underground styl, myslím, že naopak než GV, ale rozhodně – nic proti němu, uznávám ho jako člověka i jako DJe.

Jsou nějaké rozdíly mezi tvými life sety a dj sety?

Jasně :o) Life sety mám raději, já osobně používám mikrofon, zpívám do desek, je to nesmírně zábavné, kreativní…

Máš spoustu fanoušků, lidé tě milují, vždy, když přicházíš do klubu, lidi šílí, chtějí se s tebou fotit, obejmout tě, nosí ti dárky. U jiných DJů se s tímto tak často nesetkáváme. Tvoji příznivci tvrdí, že máš nádhernou duši a že s tebe vyzařuje cosi, co lidi přitahuje. Čím si myslíš, že na lidi dovedeš tak zapůsobit?

Než jsem začal hrát, chodil jsem často na party, tančil jsem a rád jsem měl kolem sebe lidi.
A teď, když jsem DJ neznamená, že nechci dělat to samé – tančit a bavit se s lidmi :o) Když hraju, jsem naprosto svůj, jsem součástí celé party, nechovám se povrchně a povýšeně k lidem. Během hraní se na lidi dívám, pozoruji je, gesty s nimi komunikuji, sleduji jejich reakce. Proč chodit na party a být vážný?

Kdyby jsi se nestal DJem a producentem, jaké povolání by jsi nejspíš dělal, aby jsi se uživil?

Měl jsem původně být počítačový programátor. Chodil jsem dokonce na vysokou školu, která je na tento obor specializovaná. Mám vlastně něco jako inženýrský titul :o) Také jsem  absolvoval kurz, ve kterém jsem se učil jak pomáhat mentálně postiženým lidem, pracovat s nimi a jak se o ně starat. Z této školy mám také titul. Ale teď, co by DJ, jsem naprosto spokojený. Hodně cestuji, poznávám nová místa, lidi… je to něco, co jsem si vždy přál dělat.

Můžeš nám o sobě říct něco, co jsme o tobě zatím neslyšeli, třeba nějaké tvoje tajemství?

stále hledám svoji opravdovou lásku, pracuji na nové desce, stále hledám nové DJe, kterým bych vydal desku na mém labelu Kne'deep. A neznamená to, že mě zajímá jen techno. Rád si vezmu demo i s různými styly…:o)

Pokračování rozhovoru příště

 
Soutěž o ceny za 50 000 CZK Apokalypsa ujišťuje! DJ Bold - rozhovor Daho a Ginger - rozhovor Rozhovor s Jerrym Apokalypsa spouští web První informace k Apokalypse

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016