PARTYINFO

 

ČÁRY 2005

Datum konání:
30.04.2005 - sobota
Místo konání:
Praha - Císařská louka
DJs:
Bluesound djs (Kaik, Rosi, B2u), Airto (roxy,golfo), Radio (golfo), support: Kim
Live:
Anticage (crossover), Räka Akkä (horror pop)
Info:
http://www.bluesounddjs.com...
Popis:
start 20:00, otevřeno od 18:00
vstup 80 CZK
 
 
Čáry 2005 na Císařské louce
Tak nejdříve trocha historie, samozřejmě kdo ji nerad, ať popojede myší o kousek níže a mrkne na realitu :o)
 

Historie: Pálení čarodějnic patří k doposud velmi živým zvykům. Filipojakubská noc z 30.dubna na 1.května bývala jednou z magických nocí, kdy prý měly zlé síly větší moc než jindy. O půlnoci před sv. Filipem a Jakubem, kdy měly zlé síly moc škodit lidem, se daly nalézt četné poklady. Aby se hledající před silami bránil, musel mít při sobě květ z kapradí, svěcenou křídu a další předměty.

Lidé věřili, že v povětří poletuje spousta čarodějnic, které se slétají na sabat. Proto se této noci říká "noc čarodějnic". Na ochranu před čarodějnicemi se na vyvýšených místech pálily ohně. Postupem doby se z výročních ohňů stalo "pálení čarodějnic" - mladíci zapalovali košťata a vyhazovali je do výšky, prý proto, aby viděli čarodějnici létající na koštěti v povětří. Jinde se říkalo, že je tak možno čarodějnici srazit k zemi.

Realita: Je ovšem dnes úplně jiná, čarodějnic se dnes už asi jen tak někdo nebojí a natožpak, aby v ně ještě někdo věřil. Přesto 30. dubna večer vzplane v naší veselé republice spousta větších i menších ohňů, kolem kterých se sejde parta lidí a o půlnoci spálí svou čarodějnici. Nejinak tomu bude i na Císařské louce, kde můžete strávit magickou noc ve společnosti Bluesound djs a Golfo (které zde zároveň oslaví své 5. narozeniny).

Je pro vás připraveno vše co se správnými Čárami souvisí. Oheň a následovné pálení čarodějnice, různé pochutiny na grillu, pivko a pro náročnější koktejl bar, který bude obsluhován zkušeným míchačem drinků. To vše bude doprovázet nabitý program, který vám nabízí poslech 2 kapelek a šesti djs. Nejdříve vám v 18:00 hod. zahraje dj Kim. Ve 20:00 hod. začne hrát kapela s názvem Räka Akkä, která vám dá pořádnou nálož v podobě jejich repertoáru, který nazývají horror popem. Uáááá!!! A hned po nich vás nenechají si sednout pánové z kapely Anticage, hrající rozjetý crossover.
 
Po 22 hodině se hudba přesune do objektu „Cinda“, kde vás ihned pozře atmosféra ostrovního bárku. Tento prostor vás přepne do let dávno minulých, kdy se ještě ve Vltavě koupal každý a kdy páni nosili jednodílné pruhované plavky a ty jejich "čarodějnice" bůhvíco :o)  Zde vám až do rána budou hrát Bluesound djs (Kaik, Rosi, B2u), Airto (roxy,golfo) a Radio (golfo). A to všechno  za příjemné vstupné 80,- Kč.

Info: 

Golfo: www.golfomusic.cz, Bluesound djs: www.bluesounddjs.com,
Räka Akkä: www.rakaakka.com, Anticage: www.anticage.com

kde: Císařská louka, Praha 5, objekt „CINDA“

datum: sobota 30.4. 2005

spojení: bus - 241,172,126, 253, 244, 248, 198, 321, 105, 255, 129, 317
               tram – 12, 14, 54
               přívoz: každou hodinu od botelu Vodník
 
start: 20:00 hod., otevřeno 18:00 hod.

Mapa:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016