PARTYINFO

 

SUN OF OSTRAVA

Datum konání:
11.06.2005 - sobota
Místo konání:
Ostrava - Černá louka
DJs:
main stage - Sonique (UK), CJ Bolland (BE), Angelo Mike (PL), Boss vs. Toky (SK), Chris Sadler, Pietro, Robin Ojha
D'n'B stage - L Plus aka Larry (SK), Inspiral X62, Reverb, Elvis, Giggles, Kulas
Red Zone - Leepo, Ra-2n-sky, Ray, Roman Chmiel, Gen Dilini
Popis:
Pavilon A ostravského výstaviště Černá Louka, dekorace, světelný park, lasery, zvuk L Acoustic
vstup 295/390 CZK
 
 
 
Rozhovor s Romanem Chmielem
Red Zone – "Mobilní club s Ferrari sedačkami a plazma obrazovkami" Pro příznivce house music bude na akci Sun of Ostrava připraven nadupaný stan Red Zone. Jedním z DJs kteří v něm zahrají je i Roman Chmiel, zarputilý fanda housové muziky a skvělý DJ. Pokud Vás zajímají jeho názory tak čtěte…
 

Kdy ses postavil poprvé za gramofony?

Tak to bylo už v roce 1991, v době, kdy většina DJs u nás přecházela na hraní z cd a klepali si na čelo, co to tady zkouším. Tehdy ještě nebyla prakticky žádná klubová scéna, a tak jsem hrál v diskotékách a barech.

Který styl jsi tehdy preferoval?

House, samozřejmě. Ale jde o klasický převážně americký housík, za kterým stojí Louie Vega nebo Frankie Knuckles. Nikdy jsem neměl rád komerci, vždy jsem chtěl přinést návštěvníkům něco nového, což se velmi často setkalo a setkává s nepochopením.

Co si myslíš o médiích, jaký mají vliv na klubovou scénu?

Určitě podstatný vliv, ale spíše negativní a rozhodně nepodporují její rozvoj. Vše je o penězích, a tak se média drží převážně mainstreamu, ať už je to v pop music nebo house music a svými komentáři moderátoři běžným lidem spíš pletou hlavu. Většina z nich třeba vocal house vůbec nezná, protože ho nemá kde slyšet. Proto jsem se snažil co nejvíce proniknout s touto hudbou do rádií, jak se svým vlastním pořadem na Rádio Hradu, tak později alespoň jako spolupracovník v dalších rádiích. (pořady Startér, Kissmanie)

Jsi ostravák, jak se díváš na fenomén Stodolní?

Na přelomu tisíciletí to tam bylo opravdu super, třeba v Barvách se podařilo vytvořit za přispění tehdejšího majitele neopakovatelnou atmosféru, lidi se nemohli dočkat víkendu, holky tančily na baru a to vše na pohodový zpívaný house. Ty doby už jsou však pryč. Je tam sice spousta malých hospůdek a klubů, ale až na výjimky jde všude jen o to, jak co nejrychleji zbohatnout. Na kvalitu nikdo nehledí a nejhorší je, že většině lidí, co tam teď chodí, to vůbec nevadí. Jsem ale optimista, věřím, že se nějaký zajimavý klubík zase zrodí.

Hráváš i v zahraničí?

Ano, jsem dokonce v polské agentuře Hypnotizing Freaks a  myslím, že jsem už projel většinu klubů ve Slezském Polsku a rád se tam vracím, hlavně do Machiny a INQ.

Máš rád velké akce nebo raději menší klubovky?

Určitě ty menší, do 500-ti lidí. Souvisí to i s mým hudebním zaměřením. Ale někdy může být i na mega akci super atmosféra. Hodně se těším na Sun of Ostrava, kde si rád zahraji na jedné stagei se skvělými DJ´s vynikající house, který určitě uspokojí návštěvníky festivalu.

Co chystáš v nejbližší budoucnosti?

S kolegy v agentuře PhatHouseFactory  to je další pokračování lahůdkové klubové noci House Unity s geniálním Ianem Caryem aka Soulproviders.

Slyšel jsem, že teď používaš při hraní Final Scratch.

To je pravda, souvisí to trochu s mou prací, ale všem ho rozhodně doporučuji! Jak pro jeho možnost prezentovat bez problémů vlastní tracky a songy, které ještě nevyšly na deskách, tak i vzhledem k pohodlnosti vytvořit si doma playlist  a pak se jen soustředit na mix.Hlavně tato skvělá věc šetří mé záda, protože odpadá tahání těžkých vinylů… Bohužel už nejsem nejmladší..:)

 
Rozhovor se Sonique Nová soutěž o VIP lístky a dvě trička CJ Bolland – První desku vydal už v 16-ti letech Robin Ojha – největší techno talent ze severu Moravy Nová Red Zone Stage Soutěž o výlet do ostravy Sun of Ostrava - první informace

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
Dan
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016