PARTYINFO

 

JARNÍ VERN!SAGE

Datum konání:
23.04.2005 - sobota
Místo konání:
Hovorany - Sokolovna
DJs:
Javas (Vivacity.cz), MilanK (tuzexx.cz), Josh Singer & Jawasaki (Grand Prix)
in breaks: LaptE (Jazz, Groove, Downtempo)
Live:
Žluté Kozačky (Hodonín), Kapitán Kajman (Praha)
Popis:
Vernisage: Jiří Novák & Jirka Bulajcsik (Fotografie), Jana Zahrádková (Malba)
Trickfilm: Roman Pompe - trickfilm instalace "jsem zvíře" (Koln)
start 18:00, vstup 60 CZK
 
 
Jarní Vern!sage v Hovoranech
Po dlouhém a nepochopitelném boji s místní radnicí se podařilo seskupení „Marushka“ uspořádat multižánrovou akci pod názvem – Jarní Vernisage!
 

Celá akce je pojata v multižánrovém pojetí zahrnující – výstavu fotografií Jiřího Nováka (LaptE Techno.cz) a Jirky Bulajcsika. Kompozici malby na téma IGRA v podání Jany Zahrádkové a celou atmosféru dotvoří trickfilm instalace Romana Pompeho ve vestibulu sálu na téma – Jsem zvíře.

O hudební pohodu po celou dobu vernisage se budou starat:

Žluté Kozačky (Hodonín) hudební formace jejichž vznik je obestřen rouškou tajemství i pro mnohé zakládající členy, proto upustíme od přesné datace a použijeme obecný termín – podzim 2003. Formaci tvoří charismatický René Obrovský (basa), Tomáš Svoboda (bicí), Lukáš Zvařič (zpěv a rap), neposedný Peťa Miklík (kytara). Začátkem jara 2004 se stálým členem Ž.K. stává Marek Pekárek (řev, blbý dojem). Žluté Kozačky (Ž.K.), jsou neodmyslitelná součást hodonínské neo-pop-undergroundové hudební scény.

Další kapelou, která vystoupí na hlavním pódiu je formace Kapitán Kajman (Praha) - Jazz, hospodský šraml i námořnický šanson. Tak nějak by se asi dala charakterizovat hudba pražské kapely Kapitán Kajman. Do Hovoran přiveze zajímavou směs české worldmusic, kořeněnou dýmem pražských hospod i tóny rozpustilého jazzu, ale rovněž jemně sycenou nejrůznějšími ozvuky a zázvuky dalekých i blízkých zemí.

Kapitán Kajman vznikl v lednu 1995 jako jakýsi odštěpek kapely Neočekávaný Dýchánek, tehdy vystupoval v sestavě: Karel Zástěra – bicí, Antonín Hluštík – basa, Jarda Richter a Michal F. Šmíd – kytary, Michal Hroza – alt saxofon, Martin Kopecký – klarinet, Radek Štěpán – křídlovka, Michal Hrubý – tenor saxofon a Martin Šmíd – zpěv, flétna, piano. Složení kapely se však během let několikrát výrazně proměnilo, jen kapelník Michal Hrubý vždy hrdě vytrval. Hudebně Kapitán Kajman začínal se syrovým městským folkem, postupně přibývaly vlivy freejazzu a balkánského a východního folklóru. A vlivů stále přibývalo.

Po Kapitánu Kajmanovi vystoupí brněnský deep-houseový harcovník DJ Javas, který sál roztančí rytmem Deep-funky-groove house setem. Začátky Javase se datují do roku 1995, kdy se podílel na atmosféře tanečních večírků tehdejšího brněnského klubu Mersey spolu s DJs Koalou a Vikem.

Při postupném získávání zkušeností a kontaktů, se začal objevovat v pražských klubech jako je Radost FX, Roxy, Akropolis apod., kde vešel do povědomí české klubové scény a otevřela se tak možnost představit se širší veřejnosti.

Zhruba kolem období roku 1998 vzniká spolupráce s významnou osobností hudebního světa s legendární vokalistkou Ivou Bittovou, která je posluchačům jež mají rádi alternativní a etnickou muziku dobře známa i ve světě !

V následujícím čase jsou hosty mnoha večírků a festivalů po celé české a slovenské republice, kdy do Javasova flexibilního house rytmu vkládá improvizovaným způsobem svůj hlas Bittová a vzájemně tak dokazují publiku schopnost prolínání různých vlivů elektronické a alternativní hudby. Dj Javase můžete slyšet hrát v mnoha směrech např. - funky deep tech-house, new jazz breaks, nebo třeba i electro

Dalším tanečním místem bude chill-out, kde vystoupí jeden ze zakladatelů agentury Tuzexx.czMilanK a dva harcovníci místní "Hovoransko-Čejkovické" scény Josh Singer & Jawasaki (Electro, Tech-house, Happy, Chill-out). Před začítkem a v přestávkách bude na hlavní stage gramofony roztáčet LaptE (Jazz, Groove, DownTempo)

V místě konání bude samozřejmně k dispozici BAR, vinotéka + občerstvení
..a to vše za příjemné vstupné 60,- CZK

Info:

DJ Javas – www.vivacity.cz/pratele/javas.htm
Kapitán Kajman – www.xichty.freemusic.cz/kajman.htm
Žluté Kozačky – www.zlutekozacky.com
MilanK – www.tuzexx.cz
Roman Pompe – www.striclypublic.org

Kde: sál Sokolovny, Hovorany
Datum: sobota 23.4.2005

Spojení:

z Hodonína: 17:45, 20:30
z Brna: 16:30, 18:30, 19:50
z Kyjova: 18:15, 20:15
Start: 18:00 hod.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016