PARTYINFO

 

PROGRESSIVE

Datum konání:
13.05.2005 - pátek
Místo konání:
Praha - Paradogs - Karlovy Lázně
DJs:
Talla 2 XLC (Bostich/DE), Martin Gredner, Tazz
Info:
http://www.karlovylazne.cz
 
 
Talla 2XLC v Paradogsu
Rezidentní noc dje Martina Gredner opět přivítá velmi známou osobnost německé, ale i světové scény. Je jím matador s "technickým" názvem Talla 2XLC, tak si o něm něco povězme. Je považován za jednoho z pionýrů globální techno scény. Je jeden ze zakladatelů legendárního klubu Dorian Gray, kde se stává jedním z nejoblíbenějších dj´s v Německu.. Talla zaznamenal a zaznamenává uznání i ve světě za jeho pojetí energického a výpravného stylu trance.
 

Je držitelem rezidentur nejen po celém Německu, ale i ve světě, např v klubech SPACE na Ibize, SHADOW LOUNGE (Miami), GATECRASHER(Uk) Tallu v osmdesátých letech ovlivnil sound Kraftwerku, nebo Depeche Mode a ve Frankfurtu v tomto období zakládá projekt Moskva TV, který určuke frankfurtský sound.

Songy jako Generátor 7, nebo Technotalk ovlivňují celou Evropu a pronikají také do hitparády Američan Billboard Charts! Talla je také zakladatelem značky Technoclub, projekt a také rezidentní noc snažící se kloubit styly techno a trance. Stačí jen vypíchnout hosty této noci jako Paul van Dyk, Dj Tiesto,Seb Fontaine, či George Acosta. Tato značka se stala populární i díky CD kompilacím, které vznikají dodnes od roku 1996!

Tallův nejúspěšnější track je patrně hit Can you feel the silence, který se umístil na výborném 14 místě v německých prodejních hitparádách. Ale ani v těchto dnech Talla 2XLX nezahálí. Pracuje na novém hudebním projektu Different Side Project a takájeho známá radio show Sunshine Live vycházející také jako CD kompilace má velmi pozitivní ohlasy u trance fans. Dalším hostem Martina bude český talent žijící momentálně v Londýně Dj Tazz.

Je představitelem typického stylu progressive house a v současné době jak sám tvrdí jej hodně ovlivnil londýnský sound s vokály, takže příznivci melodického a hutného progressive si tento večer zcela jistě příjdou na své. Dj Tazz se zasloužil o založení projektu PROGRESSIVESESSION, jehož členem je i Martin Gredner. Martin celou party jak je jeho zvykem rozjede a můžete se opravdu těšit na parádní progressive jízdu! Střed bude patřit Talla 2 XLC a závěr bude v režii Dj Tazze.

Jako vždy zaručuje vybraný line up, skvělý sound and light výbornou a atmosférickou náladu , kterou přináší party PROGRESSIVE v klubu  Karlovy lázně – Paradogs.

BIO

Talla 2XLC má zásluhy za průkopnictví techno scény. Od založení legendárního Technoclubu v Dorian Gray (založen v roce 1984) po nejmilovanějšího Trance Dje v Německu, Talla obdržel světového uznání pro svou unikátní značku efektního a impozantního techno trancu. S vystoupeními po celém světě si získal emoce masivní základny fanoušků na všech kontinentech a rezidence v celém Německu, klubu Space (Ibiza), Shadow Lounge (Miami), Gatecrasher (UK) a v mnoha dalších. Talla se stal vlajkovou lodí, aby vedl svět dále do nepovolených oblastí této epidemie jménem Trance.

V raných osmdesátých letech, ve Frankfurtu, začal Talla svou kariéru dje se zvukem Kraftwerk, YMO a Depeche Mode. Jeho první projekty jako Moskwa TV předstihly dalece svou dobu a odstartovaly legendární zvuk Frankfurtu. Songy jako „Technotalk“ nebo „Generator 7“ byly hnány napříč Evropou a taktéž zaplavily americké hitparády. I v Chicagu, kde byl stvořen Technohouse, se tracky „Moskwa TV“ hrály v klubech a na akcích.

V roce 1984 založil „TECHNOCLUB“ (1989-2000 situován v legendárním Dorian Gray (R.I.P) na Frankfurtském letišti.) Technoclub je jedním z nejvýznamnějších elektronických hudebních klubů na světě, který se zapříčinil o umístění mnoha rozdílných stylů techna a trancu na celosvětové mapě hudby. V Technoclubu hrálo mnoho dnešních nejtalentovanějších postav taneční hudby jako Carl Cox, Sven Vath, Laurent Garnier, Paul van Dyk a další.

V letech 1992-1995 Talla odložil djing stranou a celou svou pozornost věnoval vytvoření nahrávací společnosti „Music Research“. V roce 1995 se Talla 2XLC vrátil na scénu jako dj a začal šplhat zpět vzhůru k předešlé pozici.

Od roku 1996 vydal tracky jako: „Eternal Mystery“, „Love´s comin down“, „Is anybody out there?“, „To Nowhere“, „World in my eyes“…. A v roce 1997 začal úspěšnou kompilaci sérií Technoclubu společně se Sony Music. CD byly vydávány s takovými DJ´s jako Tom Wax, Resistence D aka Pascal FEOS, Moguai, Pulsedriver, Tandu a Cosmic Gate.

Nakonec podepsal exlukzivně s WEA. Právě dokončil svůj nový singl „Can you feel the Silence“, rovněž udělal nový track pro slavný projekt „Trance Allstars“ a brzy vydá pár dalších nových songů.

Dnes patří Talla 2XLC k elitní skupině dj´s v Německu, což může tvrdit jen pár dj´s. Je jedním z nejlépe prodávaných umělců v zemi, navštěvující všechny přední kluby a ravy. Jeho mezinárodní působení je také v konstantním růstu, protože vystupuje po celém světě a bývá pravidelným návštěvníkem kvalitních světových událostí.

Talla skutečně věří v náš celosvětový posuv, je někdo s jasnou vizí a vášní pro svůj obchod . . . podívejte se na svět jeho pohledem a uvidíte co má budoucnost na skladě.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016