PARTYINFO

 

INGOMA NIGHT

Datum konání:
27.05.2005 - pátek
Místo konání:
Plzeň - Underground Mix
DJs:
Miss Renny (Fabric/CZ), Neuf (AON/CZ), Machine Funck (AON/CZ), Fox (Techanalitic/CZ)
Live:
Elektrabel (BE/Axis rec./CZ)
Popis:
start 21:00, konec 04:00
vstup 60 CZK
 
 
Rozhovor s Elektrabelem
Biografie Machine Funck a Neufa

zleva: Abu, Nailer, ElektrabelMachine Funck

Spojení lidí a strojů dává vzniknout fůzi elektronické muziky. Samplery, efektory, synthy, vocoder, mikrofon, gramofony a mixáky - to vše spojené v jeden fungující a pulzující celek, ze kterého se linou nadčasové zvuky starého i současného electra z celého světa, od pomalých baladických pohádek až po agresivně rozjeté roboty, samozřejmě přihazují i vlastní tvorbu, která mezi posluchači sklízí úspěchy.

Dva povahové i hudební protipóly - Abu a Nailer - se i se svými přístroji spojily, aby daly vzniknout jiskřivě fungujícímu duetu, který baví změnami nálad, zvraty ve zvucích, budováním atmosféry, mcingem a hlavně zvukem, který u nikoho jiného v česku neuslyšíte - nezdeformovaným a pravověrným electrem - takovým, jaké za hranicemi prožívá obrovský boom, ale u nás stále ještě není slyšet a kombinují jej s breakbeatem, experimentální elektronikou nebo electroclashem.

Dvojka machine funck také vystupuje v techno setech na 4 gramce a spoustu mašinek a baví lidi starými i novými deskami, nenadálými zvraty a přijemnou atmosférou.


Neuf

Martin Pešek aka Neuf hraje od roku 2002 a v současnosti je jeden z mála tribal-house, tribal-techno djů u nás. Ze začátku však více pozornosti věnoval electru, které ho provázelo až do roku 2003. Jako electro dj si zahrál ve většině plzeňských
klubech, byl hostem východočeské klubovky Kick The Beat a slyšet jste ho mohli také v Táboře v klubu Garage.

O rok později razantně mění výběr desek a tím i celkovou podobu svých setů. Jeho sety jsou silně ovlivněny africkou, latinskou a arabskou kulturou. Většina kluberů, později i promotérů, tento styl přijala s velkým nadšením a porozuměním.

13.12.2003 se Neuf zúčastnil dj konkurzu k nové sérii akcí s názvem Foundation, které má na svědomí anglická agentura AON Promotions. Konkurz sice nevyhrál, nicméně velice ovlivnil jeho další působení na taneční scéně. 1.5.2004 se mu splnil velký sen, dostal možnost zahájit techno stage festivalu United Islands of Prague. Festival byl financován EU ke vstupu České republiky.

Později dostává nové nabídky od agentury AON a na konci července 2004 se stává členem AON bookingu. Mezi jeho oblíbené producenty patří zejména Mark Williams a Daniel Jacques. V budoucnu by rád navázal na tyto producenty a ukázal lidem nový směr vnímaní hudby.

 
Elektrabel a Miss Renny na Ingoma night v Plzni

Flyer

 
flyer
 

Fotoreporty

 
LeF
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016