PARTYINFO

 

FREE MONDAYS

Datum konání:
16.05.2005 - pondělí
Místo konání:
Praha - Roxy
Live:
Jelizaveta Bam
Info:
http://www.roxy.cz
Popis:
vstup zdarma
 
 
Jelizaveta Bam na Free Mondays v Roxy
V pondělí 16. května skoro přesně po roce Roxy přivítá acidjazz-popový projekt Jelizaveta Bam. Historie seskupení počala zhruba v polovině devadesátých let minulého století. JB prošla složitým vývojem hudebním i osobnostním a současná sestava preferuje, podle vlastního popisu, jasný průzračný tón jako výchozí stavební kámen bamského chrámu krásy a utrpení.
 

Kompozice vzniká na podloží jemného přediva basy Martina Veselého a bicích Jana Ference, jehož groove, podporovaný perkusem Petra Ference je rozpoznávacím znakem kapely. Náladotvorné pláštíky barevných ploch anorganické kytary Davida Krále a kláves Pavla Holejšovského rozšiřují kompozice o další dimenzi.

Směr příběhu vytyčuje řízným rifem žesťová sekce trumpety Libora Nosála a pozounu Standy Suchardy. Každý jednotlivě úhledný bamdárek obepíná stříbrná stužka ústředního hlasu Marnie Hurst a Angely Alsop, podporované kapelovým i externím backgroundem.  To co je odlišuje od ostatních kapel, je feeling obou zpěvaček (USA/VB), který si přinesly ze svých domovin a který se odráží i na konečném zvuku kapely.

Jelizaveta Bam je zkrátka vyjímečná nejenom hudebně, ale i jako kapela produkující skvělou, výpravnou show s projekcemi.  Jelizaveta Bam Vás jednoduše nadchne. Přijďte si poslechnout!

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016