PARTYINFO

 

CHIKI LIKI TU-A

Datum konání:
18.05.2005 - středa
Místo konání:
Praha - Roxy
Live:
Chiki Liki Tu-a (SK)
Info:
http://www.roxy.cz
Popis:
start 19:00, vstup 100 CZK
 
 
Slovenští Chiki liki tu-a v Roxy
Ve středu 18. května vystoupí v klubu Roxy originální "hnutí na oslavu obyčejné lidové písně", slovenská skupina Chiki liki tu-a. Kapela tímto koncertem uzavře svoje miniturné "little EUROtour05", které uspořádala k desátému výročí svojí existence. Kapela je pražskému publiku díky mnoha koncertům odehraným v české metropoli dostatečně známá, tentokrát ji ale bude možno vzhledem k nedávnému odchodu pozounisty Maca slyšet v tříčlenné sestavě.
 

Kapela Chihi liki tu-a vznikla v roce 1994, kdy se v Prešově setkávají "traja chlapci s minimálnými vedomostami o hudobných nástrojoch". Po roce kapela natáčí první demo a začíná koncertovat nejprve pouze na Slovensku, s postupem času a rostoucí popularitou i v blízkém zahraničí a dále. Za deset let své existence se tak mohou pochlubit takovými „štacemi“ jako Paříž, Berlín, Krakow, nebo samotnou kapelou velmi ceněná účast na třech ročnících megafestivalu Sziget.

V roce 2004 dostává popularita kapely další rozměr, když je v rámci udělování slovenských cen Aurel nominována na cenu v kategoriích Objev roku a Obal roku (za obal jejich zatím poslední desky Choďte sa hrať před vlastný vchod. Další nominaci kapely získává o rok později v kategorii Videoklip roku za klip k jejich asi největšímu hitu Láska moja de si, jehož úspěch si kapela dodnes nedokáže vysvětlit.

Originální show slovenských Chiki liki tu-a 18. května v klubu Roxy! Vstupenky v sítích Ticketstream a Ticketpro, více informací na www.roxy.cz nebo www.chikiliki.sk.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016