PARTYINFO

 

ENTER MULTIMEDIALE 2

Datum konání:
10.05.2005 - úterý
Místo konání:
Praha - Akropolis
DJs:
Michael Rieger
Live:
Alfama, Ježíš Táhne na Berlín, Machine Drum (Merck, USA),
Info:
http://www.palacakropolis.cz
Popis:
start 21:00
 
 
Rozhovor s Machine Drum
Muteme na Enter Multimediale
Muteme je internetové vydavatelství, které se orientuje na prezentaci experimentální live elektroniky. V minulém roce vydalo mezinárodní kompilaci s názvem Muteme.point.0 compilation s exkluzivními tracky například od Japonců Aoki Takamasa nebo Yoshihiro Hanno, podílelo se na úspěšných koncertech zahraničních umělců s názvem Live Electronic Session ( např. Jan Jelinek, Fennesz, Apparat nebo AGF) V současné době připravuje několik dalších alb, mimo jiné videoklipové DVD a vinyl.
 

Muteme uvádí :

Alfama

Nový projekt Michala Mariánka, který je se značkou Muteme spojen o jejího vzniku a  ve kterém pokračuje v rozvíjení konceptu microsamplingu a click'n'cuts estetiky. Narozdíl od jeho sólových performancí zde pracuje s klasickou stopáží skladeb a využívá více živých nástrojů (klávesy, bicí). Michal Mariánek pravidelně vystupuje po českých klubech, představil se na festivalu Alternativa 2004 a jeho skladba se objevila na mezinárodní kompilaci Muteme.point.0 compilation

Ježíš Táhne na Berlín

Za tímto bizarním názvem se skrývá performer, multiinstrumentalisata a konceptuální umělec Ondřej Skala, který se mimo jiné proslavil i „spoluprací“ s nadějnou popstar Lucií Vondráčkovou. Energickými vystoupeními, ve kterých se prolínají brutálně rozlámané beaty, jemné melodie nebo jeho vlastní poezie a beatbox, už leckomu vyrazil dech. Svou hudbu popisuje jako brakcore-ambient.


Machine Drum (Merck, USA)

Jako speciální host večera vystoupí asi nejvýraznější zástupce amerického labelu Merck (vydávají zde například Landau, Proem nebo Deceptikon) na kterém vydal již čtyři alba. Již svým debutem „Now You Know“ v roce 2001 nadchnul kritiky tak, že jej označili za naději experimentálni IDM scény a byl strovnáván například s Boards Of Canada. Hudebně se Machine Drum pohybuje na hranici mezi abstraktnim hip-hopem a elektronikou ve stylu cut'n'paste, charakteristická je pro něj práce s „rozsekanými“ vokály a nebrání se ani melodičtějším hudebním postupům. V Praze živě představí své nové album s názvem Bidnezz.      

www.m3rck.net, www.machinedrum.net

DJ Michael Rieger

Svou djskou dráhu začal jako spoluorganizátor undergroundových parties v Mnichově, poté nějaký čas pobýval v Lisabonu a Londýně, kde vydal album se svou skupinou Lazy, a nyní žije v Praze. Je součástí djského seskupení Muteme Sonick System a jeho sety se pohybují od experimentální elektroniky přes elektro až k retro úletům.  

video: Tomáš Hrůza

Audiovizuální umělec, který se zabývá interaktivními instalacemi a live processingem video signálu. Jeho videoprojekce jsou vytvářeny v reálném čase za pomocí nejmodernějšího open source software - např. Pure Data nebo Eyes Web a jsou často založeny na originálních interaktivních metodách manipulace s obrazem.  


www.muteme.cz

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016