PARTYINFO

 

MATTHEW HERBERT

Datum konání:
28.04.2005 - čtvrtek
Místo konání:
Bratislava - Spojka
DJs:
Matthew Herbert (Soundslike.K7.London, UK), Tibor Holoda (wilsonic.ba), Oswald (s.m.i.i.l.e., ba)
Info:
http://www.spojka.com
Popis:
start 22:00
vstup 299/349 Skk (předprodej: Notape Jakubovo nám. 13 Bratislava, rezervace vsupenek pro zahraničí: office@smiile.sk)
 
 
Matthew Herbert v Bratislavské Spojce
Dýdžejů je spousta. Z masy zaměnitelných jmen na taneční scéně se tyčí několik stálic, které jsou už léta zárukou kvality. Skutečných superhvězd je však poskrovnu a angličan Matthew Herbert je bezpochyb jednou z nich. Ve čtvrtek 28. dubna 2005 konečně zavítá i do klubu Spojka v Bratislavě! Upřímně vám doporučujeme dohodnout si už dnes dovolenou na následující pracovní den.
 

Výpočet všech Herbertových aktivit a kompletní diskografie by zabrali hromadu stran. Tento všestranný muzikant začal s hudbou už jako čtyřletý hrou na housle a klavír. Jeho první kapela měla 25 členů a hrála ve stylu orchestru Glena Millera a dokonce vystupovala ve Švédsku. Na střední škole se Herbert přes svého otce, zvukového technika v rádiu BBC, dostal k elektronickým nástrojům. Na univerzitě v Exeteru studoval divadlo a právě tam se začal věnovat samplingu.

Od roku 1994 žije v Londýně, kde na obrovské hudební scéně vzbudil pozornost suverénním zvládáním nejrůznějších hudebních žánrů a muzikantských technik. Asi neexistuje žánr moderního popu, který by si úspěšně nevyzkoušel: techno, house music, electro, ale dokonce i gospel či jazzové tradicionály. Aby se posluchači v té spleti orientovali, vystupuje Herbert kromě svého občanského jména i pod pseudonymi Wishmountain, Dr. Rockit či Radioboy. Co jméno, to celkem jiný, bravurně zvládnutý styl. Herbert vlastní hudební vydavatelství Soundslike, Accidental a Lifelike. Na koncertech s oblibou v reálném čase sampluje zvuky z destruovaných předmětů a lidského hlasu.

Jeho taneční skladby často podmanivým hlasem doprovází prvotřídní jazzová zpěvačka Dani Siciliano ze San Franciska. Značný ohlas vzbudil jeho bigbandový projekt s názvem Goodbye Swingtime (2003). Klasikou taneční scény se však stali i Herbertova starší alba a kompilace Let's All Make Mistakes (2000), Bodily Functions (2001) nebo The Mechanics of Destruction (2001). Vysamploval dokonce i zvuk ničených obalů na známé americké hamburgery, čož ilustruje výrazný politický rozměr jeho díla.
Herbert je výrazný a ironický kritik nadnárodních korporací, mezinárodního zbrojení a války i šíleného globálního konzumu. V Bratislavě se Matthew Herbert představí jako eklektický dýdžej z extra třídy. O tom, že Spojku roztancuje a vrchovatě zabaví není pochyb.

Kromě hlavní hvězdy se představí DJs Tibor Holoda a Oswald. Začátek akce je ve 22:00.

 

Fotoreporty

 
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016