PARTYINFO

 

HOUSE UNITY

Datum konání:
27.05.2005 - pátek
Místo konání:
Ostrava - Fabric
DJs:
Ian Carey a.k.a. Soul Providers (Defected Records/USA), Gen Dilini & Roman Chmiel (PhatHouseFactory), Pulp (L4M/PL-CZ), Tomáš Vilášek (Clubzone DJ)
Info:
http://www.houseunity.com
 
 
Ian Carey na House Unity ve Fabricu
V květnu 2005 oslaví 5. výročí Phathousefactory a vy všichni jste zváni na největší párty, která se pod taktovkou této agentury konala – House Unity s hlavní hvězdou večera, legendárním DJem a producentem IANem CAREYm a.k.a. Soulproviders.
 

Ian Carey patří v současné době mezi nejžádanější house DJe světa. Jeho vlastní produkuce nyní spatřuje světlo světa na prestižním labelu Defected. IANa se nám výjmečně podařilo vytrhnout z jeho extrémně nabitého programu a očekávat můžete naprostou špičku současného DJingu.

Chybět za gramofony samozřejmě nebudou ani předseda představenstva Gen Dilini a prezident společnosti Roman Chmiel. Dále přijal pozvání polský mág DJ Pulp a nová bizzardní tvář českého show byznisu Tomáš „Savka“ Vilášek (ano, ten co na párty kouří velké doutníky).

Zároveň pro vás chystáme několik překvapení. O podrobnostech vás budeme průběžně informovat na oficiálních www stránkách párty, které naleznete na adrese www.houseunity.com.

Keep on rising!!!

 

Ian Carey patří již několik let mezi klíčové postavy house music v Evropě i USA. Jeho skladby a remixy spatřovaly a spatřují světlo světa na labelech zvučných jmen, jako např. Élan, Defected, Universal UK, AM:PM, Ministry of Sound, Warner Brothers Germany, Hed Kandi, Azuli, Tommy Boy Records, East West Germany, Houseworks Switzerland, Oxyd Records Italy, Slip N Slide Records UK a v seznamu by se dalo pokračovat.

Jeho první vokálová skladba RISE, kterou produkovale ve spolupráci s Jasonem Papillonem (pod názvem SOUL PROVIDERS) se stala doslova celosvětovým hitem, i když oba autoři tvrdí, že nešlo o záměr, ale zcela nečekané a milé překvapení. Ian a Jason si na svá konta připsali ještě řadu dalších klubových trháků (jako např. "Try My Love", "I Don't Know", a "Let The Sunshine In") a ve všech zůstali věrni svému soulovému soundu v kombinaci s tím, co dnešní klubeři a rádia s nadšením hltají.

Ian vyrůstal v Marylandu (USA), který leží cca 2 hodiny cesty od Washingtonu. Už od útlého věku vyrůstal v doprovodu hudby – jeho otec byl zvukař a maminka kytaristka a Ian procestoval celou ameriku křížem krážem od východu k západu právě díky jejich četným vystoupením, na která ho brávali během letních prázdnin. Po ukončení střední školy začal Ian studium na Marylandské Univerzitě v Baltimoru, díky němuž se také poprvé setkal s taneční scénou. Brzy se stal členem místní grafitti komunity a z ní už chyběl pouze krůček k hip-hopu, DJingu a úterním večírkům v baltimorském klubu MIDNIGHT.

Vzápětí začal pracovat v obchodě s deskami MUSIC LIBERATED jako prodavač a zde se pravděpodobně poprvé setkal s  HOUSE MUSIC. Hip-hop se začal měnit na komerční styl a Ian se potřeboval vrátit k nenapodobitelným pocitům undergroundu. Netrvalo dlouho, došlo k setkání s JASONem PAPILLONem a zakložení projektu SOULP ROVIDERS. Jason a Ian navštěvovali pravidelně každou sobotu baltimorský klub PARADOX, kde si s nadšením vychutnávali sety a kouzelná vystoupení jmen jako např. Teddy Douglas, DJ Spen, DJ Karizma, Tony Humphries a Joe Clausell.

V roce 2003 se Ian rozhodl poznat i jiný house než ten, kterého byly plné kluby v Americe a odcestoval do Evropy. Trvalo sice nějakou chvíli, než přemluvil manželku, aby se vzdala zaměstnání, ale nakonec se to přeci jen zdařilo, prodali veškerý majetek v USA, včetně domu a odstěhovali se do Holandska, kde Ian žije dodnes.

Od té doby se Ian intenzivně věnuje hudební produkci pod různými názvy projektů, mezi poslední z nichž patří např. SATURATED SOUL, který vznikl ve spolupráci s EDDIE AMADORem. Mezi jeho poslední vlastní a velmi úspěšné skladby patří např. track THE POWER, právě vycházející na labelu FLUENTIAL/DEFECTED. Spolu s Jasonem a.k.a. SOUL PROVIDERS remixovali pojmy jakými jsou BRITT, SILVERSTONE, HARDSOUL a E-SMOOVE (AKA Thick Dick). Mezi Ianovy solo remixy patří kousky pro zvučná jména jako např. KID CREME, DANNY MARQUEZ & FERRY B., DINA VASS, STONEBRIDGE, CINDI LAUPER a BLUE CHAKRA, které vyšly na labelech DEFECTED, ÉLAN, HED KANDI, SOULFURIC a HOUSEWORKS.

Ian je rovněž jedním z nejžádanějších house DJů současnosti, slyšet ho mohli fanoušci ve Švýcarsku, Itálii, Švédsku, Finsku, Litvě, Polsku, na Ukrajině, v Rakousku, Anglii, Španělsku, Kanadě, a USA. Ian je rovněž majitelem vynikajících labelů Élan Rouge a Élan Bleu Recordings.

 

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016