PARTYINFO

 

COSMIX - ROCK DA CITY

Datum konání:
24.06.2005 - pátek
Místo konání:
Brno - Favál
DJs:
Franz J. Otto (Play.fm, Concept Seriez, rotations.at/AT), Daniele d'Agnelli (Club Fast Forward-Spain, rotations.at/AT), BB Mike (citadela.dj/CZ), Nevety - live (Be, N_heads, tuzexx /CZ), Milan K (tuzexx/CZ)
Live:
Elektrabel – live (AXIS, Be/CZ), D.royd.ical – live (Samopal Records, tuzexx/CZ)
Popis:
start 20:00, konec 06:00
vstup 69 CZK
 
 
Cosmix: Franz J. Otto - rozhovor
Přečtěte si rozhovor s headlinerem akce Cosmix, rakouským DJem Fran J. Ottou.
 

Ahoj, jak se máš, co teď děláš?

V současné době jsem trochu unaven. Dnes ráno jsem dělal ve škole test, a tu noc předtím jsem byl vzhůru docela dlouho a dělal jsem všechno možné kromě učení. No teď jsem trochu pod tlakem, až do konce června, protože musím udělat ještě spoustu věcí do školy. Také máme velkou akci příští sobotu v Linzi  Electronic City. Je to akce, kde můžete navštívit čtyři různá místa za jeden vstup a stále potřebujeme doladit nějaké detajly – melé věci, o kterých nikdy nepřemýšlíte, dokud je nepotřebujete hned.

Také se pilně snažím udělat supr práci pro webradio a audio archiv na www.play.fm .
Je to zdroj pro potřeby webradia, pro sety a živé mixy, umístěný tady ve Vídni, s již více než 1700 sety online. Pracuji jako redaktor pro house kanál, vždy se snažím sehnat nahrávky nejlepších mistních house událostí a sety známých mezinárodních akcí. Již máme mixy od takových jako je Grant Nelson, Markus Enochson, Silicone Soul nebo Frankie Feliciano. Doufám že ještě získám další v brzké budoucnosti.

Hraješ v hodně klubech v Rakousku, kde je tam podle tebe nejlepší klub???

Težko říct, ještě je všechny neznám. Můj oblíbený klub ve Vídni je WUK, což je druh kulturní instituce, hostící divadelní představení, recitování, ale také klubové události. V průběhu léta, je tam pěkná „zahrádka“ kde se můžete zchladit, dát si pivo atd.
Hodně jsem měl rád Ra’an tady ve Vídni, byl to malý klub přímo pod azijskou restaurací. Měli skutečně dobrou hudbu každý víkend, vždy mezi housem, tech-housem a breakem. Minulý rok jsmě tam měli party s Jimem Felli ze Stupendous Records, oficiálně z New Yorku, nyní žijícím v Praze. Bohužel zavřeli tam minulý měsíc. Také další z mých oblíbených klubů, klub Massiv, má být údajně zavřený v příštích měsících. To je také dobrý malý undergroundový klub s velice dobrými DJ-Lineups.

S kterými velkými DJ jmény jsi hrál???

V minulosti jse mhrál na párty, kde byli takový jako Adam Beyer, Ben Sims, Jay Denham, Marco Bailey, Roberto Q. Ingram, Devilfish a německý  Hip-Hopový  project Massive Töne.

Pracuješ na nějakém tracku ke zveřejnění????

Zatím nemám plány na zveřejnění.Snažím se čas od času udělat nějakou věc se softwarem, ale stále to všechno zní velice hrubě. Hlavním problémem je to, že nemám doma žadné dobré monitory. Doufám, že se mi podaří sehnat nějaké dobré studio monitory v průběhu léta, tak abych mohl pracovat na mé hudbě vážneji.

Kottode jsi v Česku už hrál??? Znáš nějaké české kluby???

Moje první živé vystoupení v Česku bylo v roce 2002 v Praze. Můj kamarád, kterého znám ze školy tam dělal svou civilní službu na jeden rok. Před tím než skončil a přesunul se zpět do Rakouska, organizoval párty v klubu nazvaném Mlejn. Byl jsem tam jediný DJ, před mým představením tam hrála rocková skupina. Zvuk byl úplně super, skutečně se mi líbily ty alternativní rockové hlavy poskakující kolem na moji hudbu.

Také jsem hrál na Cosmixu v květnu loňského roku, to bylo v klubu F-club Vranovice, což bylo peklo párty. Umístění bylo ohromující, a taky ten sound systém. Atmosféra byla velkolepá, i když jsem hrál neobvykle rychlé sety, byla to skutečně velká legrace. Ten samý víkend jsem hrál v klubu Perpetuum v Brně. To byla taky velká událost, měli jsme spoustu lidí na ploše a pivo teklo proudem J

Neznám další české kluby, mimo těch ve kterých jsem hrál. Hodně lidí v Rakousku mluví o klubu Roxy v Praze, měl by to být velice dobrý a jedinečný klub. Moji kamarádi se velice dobře bavili na festivalu Creamfield minulý rok.

Znáš nějaké české DJ nebo české producenty??

Bohužel nikoho moc neznám. Slyšel jsem o La.Di.Da a Lucca, často hrají v Rakousku. Nestihl jsem ještě navštívit jejich představení. Osobně znám jen kluky z týmu Tuzexx, Petra a jeho kámoše. V Perpetuu jsem poznal Radana Macha, ale mohli jsme si vyměnit pouze pár slov. Také jsem slyšel pár mixů od DJ Tvykse z Prahy. Nevím, jestli je v Česku příliš známý, ale zveřejnil hand plný tvroby, jeden společně s Hakanen Libdo. Skutečně mám rád jeho mixy, některé tracky jsou na můj vkus až moc Electro 80. let, ale jinak jsou to velmi dobré mixy, s perfektním proudem.

Znáš nějaké české labely???

Znám Samopal Records, což je tuším Petrův label. Ale kromě tohoto si žádný nevybavuju. Doufám že budu moci prověřit místní recordstore v průběhu mého pobytu v Brně, kde snad najdu nějakou českou hudbu.

Máte v Rakousku nějaké problémy s techno scénou???

Podle mého názoru je těžké najít techno scénu. Ve Vídni tam je pouze několik velkých rave party s techno výstupy, party s několika tisíci lidmi. To není nic pro mě, protože ja nemám rád takovou obrovskou událost, kde se můžete ztratit v davu. Preferuji malá, útulná místa s dobrým, čistým soundsystémem. Ale v klubech není moc dobrých techno-akcí. Vše se soustředí spíše na velké rave party.

cosmixLinz, hlavní město Horního Rakouska, odkud původně pocházím, bývalo něco jako hlavní město techna v Rakousku. Měli jsme velké párty skoro každý víkend, bývali tady takoví lidi jako Jeff Mills, Dave Clarke, Umek a tak dále. To je ale také historie, promotéři těchto akcí dělají párty už velice zřídka. Nyní je většina párty v Linci o velice rychlém, monotónním technu, pouští se tam věci jako DJ Rush. Děcka z toho šílí, ale já to nemám rád. Ja potřebuji hudbu s jistou dávkou soulu a funku, s basovým rytmy, které tě zasáhnou hluboko uvnitř.

Také policie je nyní v Horním Rakousku více přísnější. Čekají před jedním z největších klubů v Linci každý pátek a sobotu v noci, sledují pak auta a hledají dorgy. Byl jsem v Linci dvakrát v minulém měsíci, a vždy jsem byl prohledaván, zda u sebe nemám drogy. Někdy dokonce je unvitř klubu policista v civilu a testuje lidi na dorgy. Myslím, že tohle je faktor, který rovněž likviduje scénu. I když lidé nejedou v drogách, nechtějí být obtěžováni policisty. Já teda také ne.

Jaký je nejvíce oblíbený taneční styl v tvém městě????

V tuto chvíli je ve Vídni největší věc drum’n’bass. Nějaký víkend jsou tu tři velké drum’n’bass párty v jednom dnu, každá s více než tisícem návštěvníků. Je tu také týdenní Thursday-club ve Flexu s drum’n’bass. Je hostován D.Kayem a Raw.fullem a již představenými umělci jako např. Zinc

Spousta lidí, co nemá ráda drum’n’bass v současnosti vyšilují na electrotechu.. Ale to není mů vkus.

Co si myslíš o českých lidech na párty oproti rakouským???

Nemohu o tom říct příliš mnoho, protože jsem dosud nenavštívil moc českých akcí. Jedna, na které jsem byl, byla skutečně bomba, s dobrou atmoškou a pěkným davem. Řekl bych, že všechno je o něco svěžejší než v Rakousku, lidé zde se často zdají jako by byli poněkud znuděni scénou. Ale vždy to záleží na párty. Myslím, že všude jsou dobré a špatné párty.

Co si myslíš o českých holkách???

Ještě jsem je nepoznal více. Ale kterákoli dívka na Cosmixxu se nemusí bát to změnit ;-)

Opět hraješ na Cosmixxu??Co si myslíš o této akci???

Jak jsem zmínil, dělal jsem DJ na Cosmixxu již v květnu loňského roku. Bylo to vskutku ohromující, velice bombastické umístění, skvělý soundsystém a suprový dav. Všechno bylo perfektně organizováno, myslím že lidé z Tuzexxu vědí jak se to má dělat!

Můžeš něco vzkázat lidem, kteří budou na Cosmixx párty????

Nic víc, než jen, že se už těším na hraní opět v Brně. Doufám, že se vám bude líbit moje hudba, očekávám fajn směs deep a funky electronické hudby!

Ještě mi prosím řekni tvou aktuální Top10???

Různé styly hudby, kompletně promíchané:
Recloose – Dust (Peacefrog)
Offshore Funk – Chrome LP (Kanzleramt)
DJ Technic – Gabryelle / Spiritual South Remix (Defected)
Ludacris – The Potion (Def Jam South)
DJ Freestyle – Invalid Page Fault (Safe In Sound Music)
Underground Dance Artists For Life – Most Precious Love / Franck Roger Remix (Defected)
Roni Size – Sing / Kenny Dope Remix (V-Recordings)
Joe Lewis – He’s Back EP (Peacefrog)
DJ Trace & Tactile – In My Brain (Commercial Suicide)
Dom & Gridlok – Moodswings (Dom & Roland Productions)

 
Narozeninový Cosmix ve Faválu

Flyer

 
flyer
 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016