PARTYINFO

 

UNITED ISLANDS OF PRAGUE

Datum konání:
03.06.2005 - pátek
Místo konání:
Praha - Open Air
Live:
- 123 min, Anticage, Bengas, Blue Effect Radima Hladíka, Bran, Bukake, Carus Thompson and Dave Johnson, Circus Praha, Cocotte Minute, Dan Bárta & Illustratosphere, Dj Gadjo aka skalalai/one love banditos, Doug MacLeod, Eddie Stoilow, Gaia Mesiah, Gulo Čar, Hans Theessinkk, Head Fake = Doug Wimbish + Will Calhoun, Heyday, Hot Bolshevick, Imodium, Irish Dew, Jazzpression, Jiří Schmitzer, Kollerband, Moiano, Mojmir Novakovič i Kries, Mooberg Ensemble, Neřež, No Borders, November 2nd, Nukleární Vokurky, On Air, Pablo´s Majic Karpet, Peter Lipa Band, Pilgrim Pimple, Pod černý vrch, Poslední výstřel, Posmrtné Zkušenosti, Post – it, Romanodrom, Selfbrush, Sevenball, Skaskadéři, Staří Psi, Sto Zvířat, Super Cool, Taliesyn, The Dudley Corporation, Tomáš Kočko & Orchestr, Toneless, Trombenik, Urban Band, Vertigo quintet, Vertigo, Votchi, Vypsaná Fixa, Zuzana Mojžíšová a její Družína
Info:
http://www.unitedislands.cz
Popis:
Festival se uskuteční na 3 místech: Střelecký ostrov, Císařská louka a Žluté lázně
 
 
Festival dnes zahájí Pavel Bém
Celý program je k dispozici
Festival United Islands of Prague 2005 přivítá na pražských ostrovech 3. – 5. června přes šedesát kapel a sólových interpretů. Na Císařské louce, Střeleckém ostrově a ve Žlutých lázních se představí velmi různorodé spektrum umělců. Přesný harmonogram, podle kterého si návštěvníci mohou svou cestu napříč rozkvetlou Prahou naplánovat, zveřejňujeme právě dnes.
 

Přesný program festivalu United Islands of Prague 2005 naleznete v na webu www.unitedislands.cz

Zvláště upozorňujeme na páteční premiérový koncert Mariána Vargy a Jozefa Luptáka ve Žlutých lázních.

Slovenský klávesový mág, kterého svorně respektují rockeři i milovníci vážné muziky či odvážných hudebních experimentů, přijíždí po dlouhé době opět do Prahy. Bývalý člen pověstné kapely Prúdy a kapelník neméně opěvovaného společenství Collegium Musicum se ve zrekonstruovaném areálu Žlutých lázní představí nejen se svým známým programem: Marián Varga solo in concert. Se svým hostem Jozefem Luptákem, který je zároveň jednou z hvězd letošního Pražského jara, si pro ostrovní festival připravil čtyřdílné pásmo.

Jozef Lupták patří k vyhledávaným světovým violoncellovým virtuózům. Na rozdíl od mnoha hudebníků je Jozef Lupták velmi otevřený novým žánrům i experimentům. Přestože ovace sklízí za své provedení Bachových suit, respekt si získal i bezelstnou náklonností k současným autorům. Jozef Lupták má za sebou turné napříč Amerikou i Evropou a třeba i spolupráci s americko-irským duem tvořeným Jeffem Johnsonem a Brianem Dunningem.

První část pražského koncertu, který začíná ve 20:00, bude mít na starosti Jozef Lupták. Zahraje sonátu pro violoncello od Gyorgy Ligetiho, skladbu O crux od Vladimíra Godára a zakončí vlastní improvizací. Následovat bude část, ve které Marián Varga a Jozef Lupták společně oživí hudební témata Collegia Musica a připomenou skladbu Fraters estonského skladatele Arvo Parta. Marián Varga posléze uvede i své obvyklé číslo nazvané: solo in concert. Poslední, leč co se atraktivity týče rozhodně ne nejméně zajímavá, je na plánu improvizace obou hudebníků, která slibuje opravdu vesmírný zážitek. Marián Varga nebude mít na pódium pouze klávesy, ale nechal si do Žlutých lázní dopravit i koncertní křídlo.

Ke každé třídenní permanentce dostane návštěvník United Islands of Prague 2005 zdarma festivalový CD sampler. Disk obsahuje 18 skladeb zahraničních hvězd i některých domácích spolků a je ideálním festivalovým průvodcem.

 
 
 
 
 
 
 

Partnerské linky: festivaly 2016